به گزارش نما به نقل از تابناک، برخی خیرین نیز با اطلاع از این موضوع برای کمک به این محل رفته بودند که به نقل از برخی شاهدان عینی مسولان در واکنش به این گزارش تکان دهنده ، گورستان را از آخرین پناهگاه ساکنانش پاک کرده بودند و این گورخواب ها از ترس به بیابان های اطراف فرار کرده بودند.
با این حال این گزارش دردناک باعث شد که اصغر فرهادی در نامه اى گلايه آميز به حسن روحانى به گزارش تكان دهنده چاپ شده واکنش نشان دهد و به بهانه این نامه،رئیس جمهور را نیز در این بعض و شرمساری خودش شریک کند.
رئیسجمهور نیز صبح دیروز در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت که در محل اجلاس سران برگزار شد به این نامه واکنشی عجیب نشان داد.
آقای روحانی در این باره بیش از دو دقیقه صحبت کردند که بخش کوتاه تری از این سخنان در رسانه ها منعکس شد که در ادامه متن کامل آن را مشاهده می نمائید:« دیروز وقتی نامه یکی از هنرمندان را خواندم بسیار دردناک بود. شنیده بودیم برخی از فقرا به خاطر بیچارگی، اعتیاد و.. کارتن خوابند، زیر پل ها می خوابند. در کشورهای اروپایی دیده بودیم برخی از این فقرا در ایستگاه مترو و زیر پل ها شب را به صبح می آورند. اما قبر خواب را کمتر شنیده بودیم. یک فقیری به خاطر فقر، بی نوایی، برای اینکه از سرما نجات پیدا کند و جای گرمی پیدا کند در قبر زندگی می کند. این هنرمند برای من نوشته بود وقتی این گزارش را خواندم بغض در گلویم و شرمساری در سیمایم بود. این ملت بزرگ می تواند، ببیند که یکی عده از همنوعانش، خواهرانش و بردارانش حالا اسیب اجتماعی دیده و مشکلات دارند؛ اما به هرحال انسان هست و شب به خاطر بی پناهی به قبر پناه ببرد. حالا کسانی برای اینکه از سرما نجات پیدا کنند، خودش را زنده به گور می کند و داخل گور می رود. این قابل تحمل برای دولت و مردم نیست. چطور باید این مشکلات را حل کنیم؟ براردارن و خواهران همه باید یکپارچه شویم. از مسائل جناحی و اختلافات دست برداریم. مشکلات اساسی کشور را مد نظر قرار دهیم. برای حل مشکلات همه دست به دست هم بدهیم.»
نگاهی گذرا به این سخنان نشان می دهد که گویی رئیس جمهور بعد از خواندن این نامه پی به برخی از آسیب های اجتماعی از جمله گور خوابی برده است. به عبارت دیگر در صورتی که این هنرمند به ایشان این نامه را نمی داد پی به این موضوع نمی برد. بنابراین می شود پیشنهاد نهضت نامه نویسی برای یادآوری مشکلات کشور را به رئیس جمهور داد تا مشکلات کشور را ببینند!
از سوی دیگر جالب است که ایشان این موارد را در ایران شنیده است اما در برخی کشورهای اروپایی دیده است!
اما یکی از مهمترین بند این سخنان آنجاست که رئیس جمهور ملت بزرگ ایران را خطاب قرار می دهد و بیان می کند که آیا ملت بزرگ ایران می تواند ببیند که یک عده از خواهران و برادرانش در گور بخوابند! در واقع اینجا هم مردم هستند که باید پاسخوگی این مشکلات باشند. اگرچه در ادامه وی تلویحا بیان می کند که این وضعیت نه برای ملت و نه برای دولت قابل تحمل نیست.
نسخه درمانی آقای روحانی نیز برای حل این معضل جالب است. ایشان برای حل مشکلات اصلی کشور همه را به وحدت و یکپارچگی دعوت می کند. این در حالی است که همگان انتظار داشتند دولت آقای روحانی در این فرصت 4 ساله نه با نامه یک هنرمند، بلکه با رصد دقیق تحولات اجتماعی کشور درصدد بهبود شرایط اجتماعی بربیاید و در پایان 4 ساله گزارشی از عملکرد و میزان بهبودی شرایط ارائه کند.
اینکه آقای روحانی بعد از 4 سال تازه بحران گور خوابی را فهمیده اند و از سوی دیگر تازه برای حل آن نسخه وحدت می پیچند؛ قدری دیر به نظر می رسد. مردم انتظار داشتند دولت در پایان 4 ساله گزارشی از میزان کارتن خواب هایی که پناه داده شده اند را بشنوند. مردم انتظار داشتند با بهبود شرایط اقتصادی برخی از معضلات اجتماعی کاهش یابد.
اینکه شاید آقای روحانی معضل کارتن خوابی را نشنیده اند، شاید به این دلیل است که شرایط به قدری بدتر شده است که معضل کارتن خوابی، زیر پل خوابی ها و... به درجه ای بالاتر رسیده است و تبدیل به گور خوابی یا همان زنده به گور رفتن شود!
پاسخ های شگفت آور روحانی به ماجرای گورخواب ها
ماجرای گزارش یكی از روزنامه ها درباره گورخوابهای نصیرآباد بازتابهای گستردهای داشت. نهاد ریاست جمهوری قول داد سرنوشت گورخواب های گورستان نصیرآباد را پیگیری كند؛ از سوی دیگر شاهد دستور ویژه استاندار تهران به فرماندار شهریار برای رسیدگی به وضع گورخواب بودیم.
۱۳۹۵/۱۰/۹