نسخه چاپی

ماجرای یك عكس و اشتباه رسانه‌ها

انتشار عكسی اشتباه از حمید جبلی و كلاه‌قرمزی در فضای مجازی و نسبت دادن آن به مراسم تشییع زنده‌یاد دنیا فنی‌زاده بار دیگر یادمان آورد كه شبكه‌های مجازی مرجع صحیح و كاملی برای اخبار نیستند.

به گزارش نما به نقل از مهر، ما مردمانی هستیم که گاهی در لحظه و با هیجان درباره هرچیزی تصمیم می‌گیریم، همین که حادثه‌ای فراگیر رخ می‌دهد، همه‌چیز را بهم ربط می‌دهیم در نهایت باعث جهت‌گیری‌های اشتباه در ذهن مخاطبی می‌شویم که خارج از گود اخبار ایستاده است.

دنیا فنی‌زاده صبح روز هشت دی ماه بعد از سال‌ها دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان درگذشت و هنرمندان بسیاری روز بعد برای مراسم تشییع او حضور پیدا کرده بودند، اما همان ساعت اولیه مراسم انتشار عکسی از کلاه‌قرمزی که به نظر مغموم می‌آمد و در آغوش حمید جبلی آرام گرفته بود، غم و اندوه فضای حاکم را بیشتر کرد و هم مخاطبین تصور کردند «کلاه قرمزی» هم حضور داشته است.

شبکه‌های مجازی اخبار را بدون اینکه در نظر داشته باشند چقدر درست است، منتشر کرده بودند و در نهایت باعث منحرف شدن جریان اصلی اخبار شدند. عکسی که صبح روز مراسم دنیا فنی‌زاده منتشر شده بود، منطقی به نظر می‌رسید، حمید جبلی با لباس زمستانی و چهره‌ای ناراحت که کلاه‌قرمزی را در آغوش گرفته بود، به طوریکه که قطعا هرکسی را به اشتباه می‌انداخت.


2322123.jpg

عکس پشت صحنه فیلم «کلاه‌قرمزی و بچه‌ننه»/ محصول سال ۹۰


اما همین شبکه‌های مجازی که بخش اعظمی از آن‌ها را کانال‌های تلگرامی تشکیل می‌دهند، اگر مدت کوتاهی دست نگه می‌داشتند، قطعا به تصاویری که عکاسان خبرگزاری‌ها در مراسم گرفته بودند، دست پیدا می‌کردند و دیگر می‌دانستند حمید جبلی لباس دیگری را بر تن داشته و اینکه اصلا «کلاه قرمزی» در مراسم حضور نداشته است. اما عکس این اتفاق رخ داد و در نهایت تصویر پشت صحنه فیلم «کلاه قرمزی و بچه‌ننه» به اشتباه و به سرعت در فضای مجازی و با عنوان «حمید جبلی به همراه کلاه‌قرمزی در مراسم بدرقه دنیا فنی‌زاده» دست به دست شد.


2321474.jpg

حمید جبلی در مراسم تشییع زنده‌یاد دنیا فنی‌زاده


فضای مجازی مدتی است بلای جان رسانه‌های رسمی شده و با انتشار اخبار و عکس‌هایی که مربوط به واقعه مورد نظر نیستند یا اصلا وجود ندارند، روند اطلاع‌رسانی صحیح را با مشکل روبرو ساخته‌اند.
باز هم باید یادآور شد که این شبکه‌ها همراه رسانه‌های رسمی کشور هستند و می‌توانند اخبار موثق آن‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن به مخاطب برسانند، اما چون در بسیاری موارد این شبکه‌ها که افراد نامطلع هم آن‌ها را اداره می‌کنند، برای بیشتر دیده شدن حاضرند هر خبری را بدون درنظر گرفتن صحیح بودن و یا در مواردی اخلاقی بودن بازنشر دهند.

۱۳۹۵/۱۰/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...