نسخه چاپی

زارعی: آتش‌بس در سوریه دوام چندانی ندارد

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به اینكه گمان نمی‌رود این آتش‌بس دوام چندانی داشته باشد، تأكید داشت: با این‌ حال دولت دمشق برای اینكه حسن نیت خود را نشان دهد، آتش‌بس را در مناطق تحت تصرف دسته اول گروه‌های مسلح به اجرا گذاشته است.

به گزارش نما، «سعد الله زارعی» کارشناس مسائل غرب آسیا و استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، در خصوص توافق آتش‌بس میان دمشق و مخالفان مسلح سوری، با اشاره به شکننده بودن آتش بس حاضر بیان داشت: این آتش‌بس در چارچوب مذاکرات مسکو برقرار شده و شامل گروه‌های مسلحی می‌شود که تعهدات مسکو را پذیرفته‌اند و متعهد شده‌اند که آتش‌بس را رعایت کنند؛ اما باید در نظر داشت که این گروه‌ها بخش کوچکی از نیروهای مسلحی هستند که نقاط مختلفی از سوریه را در تصرف دارند.

وی با تأکید بر اینکه این آتش‌بس محدود و منحصر به مناطق خاصی است، گفت: آتش بس کنونی از ساعت 24 سی دسامبر برقرار شده است. در عین‌ حال بر اساس توافق مسکو، گروه‌های مسلح موظف هستند در مقابل گروه‌های مسلحی که جزء این توافق نیستند، ممانعت به عمل‌ آورند. این امر، آتش‌بس را شکننده می‌کند. در نتیجه، قابل پیش‌بینی است که آتش‌بس از همان ساعات اول در مناطق مختلف سوریه نقض شود. با این‌ حال، این آتش‌بس، عرصه آزمایش این دیدگاه است که می‌توان آتش‌بسی را علیرغم مخالفت گروه‌هایی مثل داعش، جبهه النصره، احرار الشام و جیش الاسلام در سوریه برقرار کرد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به اینکه گمان نمی‌رود این آتش‌بس دوام چندانی داشته باشد، تأکید داشت: با این‌ حال دولت دمشق برای اینکه حسن نیت خود را نشان دهد، آتش‌بس را در مناطق تحت تصرف دسته اول گروه‌های مسلح به اجرا گذاشته است.

وی با اشاره به تداوم مذاکرات ارزیابی کرد: به نظر می‌رسد که در هفته‌های آینده میز مذاکرات سوری - سوری در آستانه به دنبال این وضعیت برگزار شود. گروه‌های مورد اشاره و دولت در دو سوی میز می‌نشینند و جزئیات بیشتری را درباره تعهدات مسکو به بحث می‌گذارند. احتمال دارد توافقاتی نیز حاصل شود. همین‌که در مناطقی از سوریه آتش‌بسی هر چند لرزان برقرار می‌شود، نشان‌دهنده اقتدار و برتری دولت در مواجهه با گروه‌های مسلح است.

زارعی در پاسخ به این پرسش که «گروه‌هایی از جمله داعش و جبهه النصره که با آتش‌بس حاضر مخالف هستند، چه اقداماتی می‌توانند برای نقض آن به انجام رسانند؟» اشاره داشت: گروه‌هایی مثل جبهه النصره و داعش مسلماً در دو سطح درگیری را دنبال می‌کنند. یک سطح، درگیری با دولت است که کماکان ادامه پیدا می‌کند. در مقابل، دولت نیز بر اساس اختیاراتی که دارد و با توجه به اینکه این موضوع مغایر با توافق مسکو نیست، درگیری با این گروه‌ها را با هدف پاکسازی بقیه مناطق سوریه ادامه می‌دهد.

وی با توجه به وجه دیگر درگیری گروه‌هایی نظیر داعش و جبهه النصره مطرح کرد: درگیری دیگر آنها با گروه‌هایی است که در توافق مسکو متعهد شدند آرامش را در مناطق برقرار کنند و مانع پیشروی گرو‌هایی مثل جبهه النصره و داعش شوند؛ بنابراین به نظر می‌رسد که در روزهای آینده دو سطح درگیری در مناطق تحت اشغال تروریستها به‌ خصوص در شمال و شرق سوریه روی دهد.
منبع: تسنیم

۱۳۹۵/۱۰/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...