نسخه چاپی

تولید روكش مصنوعی استخوان

محققان مهندسی پزشكی دانشگاه نیوساوت‌ولز موفق شدند روكش‌های هوشمندی بسازند كه شباهت زیادی با پریوستئوم‌های استخوانی (پوشش‌هایی كه بر روی استخوان قرار می‌گیرند)، دارد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: محققان مهندسی پزشکی دانشگاه نیوساوت‌ولز موفق شدند روکش‌های هوشمندی بسازند که شباهت زیادی با پریوستئوم‌های استخوانی (پوشش‌هایی که بر روی استخوان قرار می‌گیرند)، دارد.

به نقل از یو.هرالد، محققان این دانشگاه توانسته‌اند نمونه‌های آزمایشگاهی را با موفقیت آزمایش کنند و در قدم بعدی به دنبال ساخت چندین نمونه از این اختراع به صورت انبوه هستند که می‌تواند جهش‌های بزرگی را در پزشکی، داروسازی و ایمنی ایجاد کند.

پریوستئوم یا ضریع‌ استخوانی، پرده یا لایه‌ای مانند پارچه است که روی استخوان‌های بدن کشیده شده و به آن چسبیده است. این پرده، غشایی رشته‌ای است که تنۀ استخوان‌های‏ دراز را می‌پوشاند. پریوستئوم از جنس کلاژن است و نقش اساسی در ترمیم استخوان دارد و بدون آن مقاومت استخوان به شدت کاهش می‌یابد.

تا قبل از تولید این روکش هوشمند، هیچ نمونه مشابهی ساخته نشده است.

محققان برای تولید این روکش هوشمند ابتدا با پردازش تصاویر عکس‌های مربوط به پریوستئوم‌ها، ساختار آن را شناسایی کرده و با استفاده از شبیه‌سازی سه‌بعدی موفق شدند نمونه‌های اولیه را تولید کنند.

در زمان ساخت برای شبیه‌سازی هر چه بیشتر این روکش با پریوستئوم که حاوی پروتئین‌های الاستین و کلاژن است، محققان به ترتیب از مواد کشسان و ابریشم استفاده کردند.

تحقیقات این تیم برای افزایش مقاومت و نزدیک‌تر کردن ساختار آن به نمونه‌های طبیعی ادامه دارد.

۱۳۹۵/۱۱/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...