به گزارش نما به نقل از فارس، «عادل بن سراج مرداد» سفیر عربستان در ترکیه اعلام کرد که تغییر مواضع ترکیه در قبال سوریه نمونهای بارز از خیانت و نیرنگ ترکیه به کشورهای عربی از زمان امپراطوری عثمانی است که اکنون در چارچوب منافع جدید ترکیه صورت گرفت.
هر چند سفارت عربستان این خبر را تکذیب کرده است، اما سفیر عربستان در آنکارا -در گفتوگو با شبکه خبری «بیبیسی»- اعلام کرد که رجب طیب اردوغان همیشه شعار «اسد باید برود» به عنوان راهحل بی بدیل بحران سوریه را سر می داد، این در حالی است که مقامات ترکیه و در رأس آن اردوغان طی روزهای اخیر این شعار را با شعاری عوض کردند که روزی خط قرمز ترکیه در تعامل با بحران سوریه محسوب میشد.
مرداد افزود: اقدامی که دولت ترکیه در خصوص تلاش برای تقریب مواضعش با روسیه و اسرائیل انجام میدهد، در راستای تامین منافع و فرار از بحران داخلی این کشور است.
سفیر عربستان در آنکارا در ادامه این گفتوگو به حمایت عربستان از اردوغان در تصدی سمت ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این حمایتها تا بدین روز ادامه داشته است و عربستان از اولین کشورهایی بوده است که از ترکیه و دولت آن در مقابله با تلاش برای کودتا حمایت کرد.
مرداد افزود: ترکیه قیام مردمی در سوریه طی شش سال گذشته را تحویل معارضان مسلح داد و گروههکهای ضد اسد را در آغوش خود گرفت.
وی با بیان اینکه ترکیه مسئول نابودی سوریه است، توضیح داد که آنکارا به دستاوردهای اخیر در سوریه پشت کرد و آن را به حال خود رها کرد تا ویران شود و این کشور اکنون مسئول خسارتهای جانی غیرنظامیان و میلیونها آوراه و پناهنده سوری است.
تکذیب عربستان
سفارت عربستان سعودی در ترکیه اعلام کرده است که این خبر کذب است و سفیر با بیبیسی مصاحبه نکرده است اما تصویر این خبر که در سایت بی.بی.سی منتشر شده، در رسانهها هنوز هست.
این مصاحبه را شبکه بی بی سی اکنون از روی سایت خود حذف کرده است و سفارت عربستان در ترکیه یک روز بعد، این مساله را تکذیب و اعلام کرد که عادل بن سراج مرداد هیچ مصاحبهای با بیبیسی در این باره انجام نداده است.
پس از تشدید اختلافها میان گروههای تروریستی در سوریه بخصوص میان جبهة النصره (جفش) با احرار الشام و دیگر گروههای مسلح، به نظر میرسد، سرچشمه این اختلافات در حامیان این گروههاست.
این سخنان سفیر عربستان در ترکیه در گفتوگو با بی.بی.سی، در نوع خود بسیار جالب توجه است. زیرا اختلافات این کشور بر سر مسأله سوریه طی شش سال گذشته به این صورت رسانهای نشده بود.
تصویر خبر حذف شده از خروجی «بی.بی.سی»