به گزارش نما به نقل از همشهری، بهدنبال شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان (H5N1 ) که ویروسی مشترک بین انسان و طیور است روستای همتآباد تا 20روز آینده قرنطینه خواهد بود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آخرین وضعیت روستای قرنطینه شده در اصفهان بهدلیل شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان به همشهری گفت: این روستا در نزدیکی شهر نجفآباد قرار دارد و از آنجا که نوعی از ویروس مربوط به آنفلوآنزای پرندگان شایع شده، بنابراین در هر منطقهای که این ویروس مشاهده شود در قرنطینه قرار میگیرد تا سایر مرغداریها آلوده به این ویروس نشوند زیرا این اقدام یکی از ملزومات کنترل بیماری است.
حیدرعلی عابدی ادامه داد: امیدواریم با جدیت صورت گرفته هرچه سریعتر این بیماری کنترل شود زیرا این معضل خسارتهای جبرانناپذیری از لحاظ مادی برای مرغداران و سرمایهگذاران طیور به همراه خواهد داشت. وی افزود: متأسفانه با کمی بیدقتی این ویروس منتقل میشود؛ بهعنوان مثال اگر خودرویی وارد یک مرغداری آغشته به این ویروس شود اگر به مرغداری دیگری برود همان ویروس به سرعت از طریق خودرو انتقال پیدا خواهد کرد چراکه این ویروس بسیار مقاوم است.
تعطیلی سیمرغ بهعلت آنفلوآنزا
در اینباره اما موحدی، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با توضیح اینکه بیماری در این استان کنترل شده است، گفت: اقدامهای لازم برای پیشگیری و مقابله با این ویروس براساس پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی دام و پروتکلهای سازمان دامپزشکی کشور انجام شده است. همچنین یک واحد پرورش مرغ متعلق به شرکت تولید تخممرغ به نام سیمرغ نیز تعطیل شد. البته این شرکت واحدهای مختلف و متعددی در استانهای دیگر کشور دارد که یکی از این واحدها در فلاورجان در پرورش مرغ تخمگذار فعال بوده که براساس پروتکلهایی که داشتیم قرنطینه، ضدعفونی و طیورش معدوم شدند.
شهرام موحدی افزود: قاعدتاً براساس پروتکلهای مبارزه با آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان اگر در روستایی تست آنفلوآنزا در پرندهها و یا طیور بومی آن مثبت باشد کل طیور روستا که قاعدتاً باهم در ارتباط هستند باید معدوم شوند؛ بنابراین با توجه به اینکه آنفلوآنزای طیور بومی روستای همتآباد مثبت بوده است، براساس پروتکلهای جهانی بیمارهای طیور و مبارزه با آن، باید طیور معدوم و 20روز روستا قرنطینه شود. درواقع چون نمیخواستیم که این بیماری به مناطق دیگر شیوع پیدا کند، منطقه را قرنطینه کردیم و یکی، دو راه را برای ورود و خروج مشخص کردیم تا در محدودیت ایجادشده برای ورود و خروج بتوانیم خودروهای عبوری را ضدعفونی و از شیوع بیماری جلوگیری کنیم.
موحدی با بیان اینکه از ابتدای مطرح شدن این بیماری درکشور، کمیته مقابله با آنفلولانزای فوق حاد پرندگان دراستان تشکیل شده است هم توضیح داد و گفت: استان اصفهان با بیش از 2هزار واحد پرورش مرغ صنعتی از بیشترین تعداد واحدهای پرورش مرغ و طیور در کشور برخوردار است و حدود 23میلیون قطعه مرغ گوشتی و تخمگذار، بلدرچین و بوقلمون در اصفهان وجود دارد.وی از شهروندان خواست از خرید پرنده از افراد دورهگرد بهطور جدی خودداری کرده و انواع مرغها و پرندگان خود را در قفس نگهداری کنند و ظرف غذا و آب آنها را از سایر پرندگان و حتی کبوتر و گنجشکها دور نگه دارند.
کوچ پرندگان مهاجر مهمترین عامل شیوع آنفلوآنزا
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه کوچ پرندگان مهاجر مهمترین عامل شیوع این بیماری است، افزود: ویژگی مهم این بیماری سرعت بالای انتشار آن در بین طیور صنعتی است که باعث تلفات و خسارات جبرانناپذیر میشود. وی درخصوص جلوگیری از شیوع این بیماری توسط پرندگان نیز گفت: تاکنون در هیچ کجای دنیا راهکاری برای جلوگیری از شیوع انتقال بیماری از پرندگان یافت نشده است. اما از آنجایی که انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشههای پرندگان کشته شده میتواند به این بیماری مبتلا شود باید در برخورد با این موضوع نهایت رعایت موازین بهداشتی را داشته باشد.
آنفولانزای پرندگان در حال شیوع است؟
مدیركل دامپزشكی استان اصفهان گفت: با قرنطینه كردن روستای همت آباد شهرستان نجف آباد و تعطیلی یك واحد پرورش مرغ از شیوع بیماری آنفلوآنزا جلوگیری شده و امكان آلودهشدن مردم مناطق دیگر وجود ندارد.
۱۳۹۵/۱۱/۱۹
![اخبار مرتبط](/Images/RelatedNews.png)
![نظرات کاربران](/images/Comments.png)