علی وقفچی، نماینده مردم زنجان در خانه ملت و سخنگوی کمیسیون کشاورزی در مجلس در گفتگو با خبرنگار نما، در واکنش به وفور میوه های وارداتی به کشور گفت: برای حل موضوع واردات محصولات کشاورزی دولت باید به بحث های مربوط به تولید، توزیع ، واسطه گر و مصرف کنندهها توجه شایانی داشته باشد چرا که اگر بخواهیم بر اساس بحث مدیریتی کنونی موضوعات را پیش ببریم قطعا این روند باعث می شود تا از روند عادی و طبیعی که در پیش گرفته ایم خارج شویم.
وقفچی در ادامه به کوتاهی های مرکز آمار ارشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه در کشور آمار مصرف محصولات و کالاها را به صورت کاربردی نداریم و دلیل این امر نیز کوتاهی مرکز آمار می باشد و شاید از این مرکز ارائه چنین آماری درخواست نشده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: از آنجایی که مدیریت مناسبی در زمینه تولید عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی در کشور نداریم در برخی از زمان ها مردم با افزایش قیمت محصولات کشاورزی مواجه هستند.
نماینده مردم زنجان در خانه ملت گفت: معتقدم برای واردات محصولات کشاورزی ضرورت دارد تا گروه های تخصصی تشکیل شود و بانک مرکزی نیز بر روی این گروه ها و محصولات وادراتی نظارت جدی داشته باشد.
وی یادآور شد: از آنجایی که برخی از محصولات کشاورزی در خارج ارزان تر از کشور ما تولید می شود از این رو سودجویان برای کسب سود و درآمد، محصولات کشاورزی را ارزان تر از خارج وارد کشور می کنند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در ادامه بیان کرد: دولت بدون توجه به مسائل تخصصی و مخالفت وزارت جهاد کشاورزی تعرفه های گمرکی محصولات کشاورزی را به حداقل می رساند.
وی گفت: معتقدم تا زمانی که کشاورزان توان تولید محصولات کشاورزی را دارند دولت نباید اجازه وادرات محصولات کشاورزی از خارج را بدهد.
نماینده مردم زنجان در خانه ملت به دست های پشت پرده در واردات محصولات کشاورزی اشاره کرد و اذعان داشت: از آنجایی که بر اساس قانون هیچ فردی حق ندارد تا محصولات کشاورزی لوکس را به کشور وارد کند اما دست هایی در پشت پرده رانت هایی را ایجاد کرده تا بتوانند از طریق این رانت ها میوه های تزیینی را وارد کشور کنند.
وقفچی ادامه داد: در حال حاضر 85 درصد درآمدهای نفتی بجای به این که هزینه آبادانی و عمرانی کشور شود صرف پرداخت حقوق کارمندان و کارگران می شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در خانه ملت ادامه داد: در حال حاضر برای دولت مهم این است که اجازه ندهد تا سروصداهایی در کشور بر اثر تورم و رکود بوجود آید اما آیا در این کنترل کشاورزان هم برای دولت مهم هستند که تاچه اندازه با واردات محصولات کشاورزی ورشسکت شده و انگیزه خود را برای فعالیت از دست داده اند.
وی در خاتمه گفت: کشاورزان با واردات بی رویه مجبور هستند برای تأمین مایحتاج زندگی خود و خانواده به حاشیه شهرها کوچ کنند این در حالی است که دولت به حاشیه نشینی کشاورزان توجه ندارد و تنها تصمیماتی را اتخاذ می کند که تصمیمات دولت همچون مسکن می مانند که درد ها را به صورت مقطعی آرام می کند.
علی وقفچی در گفتگو با نما:
واردات بیرویه میوه خارجی، ورشكستگی كشاورزان داخلی/ باغداران ورشكسته شدند
سخنگوی كمیسیون كشاورزی در مجلس، گفت: از آنجایی كه بر اساس قانون هیچ فردی حق ندارد تا محصولات كشاورزی لوكس را به كشور وارد كند اما دست هایی در پشت پرده رانت هایی را ایجاد كرده تا بتوانند از طریق این رانت ها میوه های تزیینی را وارد كشور كنند.
۱۳۹۵/۱۱/۲۴