به گزارش نما به نقل از تسنیم: یک عضو شورای شهر با اشاره به سه هزار اخطار آتش نشانی برای ساختمانهای ناایمن گفت: در واقع سه هزار بمب بالقوه اکنون در تهران وجود دارد و هر آن ممکن است حادثهای به اندازه پلاسکو روی دهد.
هم زمان با برگزاری چهارمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی، پنل بحث و مناظره ای برای اعضای شورای شهر در نظر گرفته شد که اقبال شاکری و پرویز سروری در آن حضور یافتند.
اقبال شاکری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه سرنوشت وام های در نظر گرفته شده برای کسبه سابق پلاسکو به کجا رسید؟، گفت: دو کمیته تخصصی در شورای شهر برای بررسی وضعیت کسبه پلاسکو و مسائل حقوقی این موضوع در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه برای استفاده مجدد از زمین پلاسکو نیازمند مقاوم سازی پاساژ کنار آن هستیم در غیر این صورت قابل استفاده نخواهد بود.
این عضو شورای شهر همچنین در پاسخ به این سوال که گزینش مکانی (پاساژ نور) برای استقرار کسبه توسط چه کسانی بوده که اکنون برخی ابراز ناراحتی می کنند و معتقدند این مکان رونق کافی را ندارد؟، گفت: پیشنهادهای مختلفی برای استقرار آنها از سمت شهرداری مطرح شده و حتی بوستان گفت و گو یکی از آنها بود اما نهایتا کسبه رضایت دادند که گزینش توسط مالک پلاسکو صورت گیرد و خودشان هم به آنجا رضایت دادند.
وی با بیان اینکه بحثهای فنی در ارتباط با چگونگی فروریختن پلاسکو در کمیته های فنی مورد پیگیری است، خاطر نشان کرد: این کار با حضور اساتید مجرب بررسی می شود و ظرف یکی دو هفته دیگر گزارشی در این باره ارائه خواهیم کرد.
شاکری با اشاره به مطالبه اصلی مردم از مسئولان در ارتباط با مقاوم سازی ساختمانهای مشابه پلاسکو و پیشگیری از وقوع سانحه ای دیگر، عنوان کرد: شوای شهر دنبال این است تا بناهایی که اخطار گرفتند یا ناایمن تشخیص داده شدند با همکاری دادستانی و مدیریتی شهری، ایمن سازی شوند.
وی در پاسخ به این سوال تسنیم که آیا اهرم فشاری هم در برخورد با متخلفان و کسانیکه سرپیچی می کنند، دارید؟ عنوان کرد: در نظر داریم در ارتباط با ساختمانهایی که هشدارها را جدی نمی گیرند و به نوعی سرپیچی می کنند، لیست اسامی آنها را با موافقت شورای شهر منتشر کنیم که در این صورت مردم نسبت به تعاملاتشان آن اماکن تجدید نظر می کنند و در واقع فشار افکار عمومی می تواند به عنوان اهرمی برای حل مشکلشان باشد.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه نیازمند فرمانده ای واحد در شرایط وقوع بحران هستیم، عنوان کرد: در عالیترین سطوح مدیریتی کشور هم چنین بحثی مطرح است و همه می خواهند مدیریت ایمنی کشور را به جایی برسانند که با مشخص شدن نقش همه افراد در بحرانها، جمع کردن سانحه تسهیل شود.
وی با بیان اینکه به اندازه کافی قانون و مقررات در کشور داریم، ابراز کرد: شورای شهر دنبال این است که اولویت بندی را در ارتباط با ساختمانهای ت
ناایمن شهر تهران انجام دهد و مراتب ایمن سازی را از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.
شاکری با بیان اینکه تا زمان تصویب لایحه مدیریت بحران، تمامی دستگاه ها باید در زمان بروز سانحه یا رخداد در کشور، خود را مسئول بدانند ابراز کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه هر بخش به یکی مربوط می شود، فرمانده واحدی در بخش مدیریت شهری نداریم و لذا دستگاه های اجرای در زمان بروز سانحه باید پای کار باشند و از انجام وظیفه شانه خالی نکنند.
وجود سه هزار بمب بالقوه در تهران
در ادامه این نشست، پرویز سروری هم در پاسخ به سوالات تسنیم اظهار کرد: سانحه پلاسکو از جمله مواردی بود که تمامی دستگاه های مربوطه پای کار حاضر شدند و تشریک مساعی ایجاد شد و برای اینکه افراد مال از دست داده سریعا اسکان یابند و بتوانند کسب و کار خود را داشته باشند، مکانی برای استقرار آنها در نظر گرفته شد.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه چنین اقداماتی در شرایط طبیعی جز با قید فوریت دار با چنین سرعتی انجام نمی شود، گفت: چون مکان استقرار کنونی از ابتدا برای این کسبه ساخته نشده بود، شاید کارکرد لازم را نداشته باشد اما با این حال باید از فرصت ایجاد شده برای کسب روزی شان استفاده کنند.
وی عدم پرداخت وام وعده داده شده از سوی مسئولان به کسبه خسارت دیده سانحه پلاسکو را از جمله دغدغه های اعضای شورای شهر دانست و ابراز کرد: زمان بروز سانحه و تا هنگامیکه آتش پلاسکو وجود داشت عده ای وعده های گوناگون می دادند اما برای اینکه قولهایشان در پایان ماجرا فراموش نشود، کمیته ای را برای پیگیری وعده ها در نظر گرفتیم و با شدت به نمایندگی از طرف کسبه و خانواده شهدا پیگیری می کنیم.
سروری با بیان اینکه تاکنون سه هزار اخطار از طرف آتش نشانی برای ساختمانهای ناایمن ارسال شده است، ابرازکرد: در واقع سه هزار بمب بالقوه اکنون در تهران وجود دارد و هر آن ممکن است حادثه ای به اندازه پلاسکو روی دهد.
وی ادامه داد: در تهران اندازه چند هکتار پلاسکو بافت فرسوده داریم و شرایطی را در نظر بگیرید که زلزله ای روی دهد، حتی اگر تکانه ای در بافتهای فرسوده صورت گیرد اصلا دسترسی برای خدمات رسانی به آنها وجود ندارد و کوچه ها امکان تردد را نمی دهد.
این عضو شورای شهر خاطر نشان کرد: در ارتباط با مقوله ای که گفتید چه اهرم فشاری برای مقابله با متخلفان و سرپیچی کنندگان دارید هم باید بگویم که گزارشی از دستگاه های کوتاهی کننده برای کمیسیون اصل 90 تهیه کرده ایم تا وارد موضوع شوند و پیش از بحران و فاجعه ای دیگر، درصدد پیشگیری برآیند.
وی درباره اینکه چرا مسئولیت هماهنگیها را به ستاد بحران برحسب وظایف آن واگذار نمی کنند تا فرمانده ای واحد در وقوع بحران باشد؟، گفت: ستاد بحران در حال حاضر فرمانده نیست و هماهنگ کننده است در حالیکه باید ستادی پاسخگو باشد.
وجود سه هزار بمب بالقوه در تهران!
یك عضو شورای شهر با اشاره به سه هزار اخطار آتش نشانی برای ساختمانهای ناایمن گفت: در واقع سه هزار بمب بالقوه اكنون در تهران وجود دارد و هر آن ممكن است حادثهای به اندازه پلاسكو روی دهد.
۱۳۹۵/۱۱/۲۸