به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دستور کار امروز مجلس است.
استیضاح وزیر راه سهشنبه هفته گذشته با 34 امضا در مجلس اعلام وصول شد.
این دومین بار است که عباس آخوندی در طول دوره وزارت خود استیضاح می شود. مرتبه اول در مجلس نهم بود و اکثر استیضاح کنندگان از فراکسیون اقلیت اصولگرا بودند اما استیضاح آخوندی رای نیاورد و او ابقا شود.
طبق ماده 108 آییننامه داخلی مجلس، براى استیضاح یک وزیر دو ساعت و براى استیضاح دولت یا بیش از یک وزیر چهار ساعت، استیضاحکنندگان مىتوانند از بین خود یک یا چند نفر را براى بحث در موضوع استیضاح معرفى نمایند، ولى در هر حال مجموع نطقهاى استیضاحکنندگان نباید از مدت فوق تجاوز نماید.
بر اساس مواد 223، 224 و 225 آییننامه داخلی، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاحکنندگان، رئیسجمهور مىتواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز مىتوانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى رئیسجمهور یا چند وزیر پنج ساعت و براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود.
وزیر یا وزیران مورد استیضاح مىتوانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهند.
پس از پاسخ وزیر یا وزیران مورد استیضاح و یا پاسخ رئیسجمهور از طرف هیأت وزیران مورد استیضاح، حداکثر دو نفر از نمایندگان استیضاحکننده حق دارند، توضیحات تکمیلى بدهند، به شرطى که صحبت هر کدام از ربع ساعت تجاوز ننماید. رئیسجمهور مىتواند حداکثر یک ساعت به دفاع از هیأت وزیران بپردازد و وزیر مورد استیضاح هم مىتواند حداکثر نیم ساعت مجدداً از خود دفاع کند.
در ماده 225 آییننامه داخلی هم آمده است که پس از انجام استیضاح، رئیس جلسه مجلس «عدم اعتماد وزیر یا وزیران» را به رأى مىگذارد.
آغاز استیضاح وزیر راه در مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 206 نماینده آغاز شد.
۱۳۹۵/۱۲/۱