به گزارش نما به نقل از انتخاب، بهگفته دکتر بروس گیلبرت (رییس بخش باروری در موسسه اورولوژی Arthur Smith)، مردان باید از نظارت بر تغذیه خودشان شروع کنند و علاوه بر این، سطح کلسترول خون را همیشه در وضعیت استاندارد نگه دارند.
این دو عامل میتوانند بر غشای اسپرم تاثیر منفی بگذارند و توانایی اسپرم برای ترکیب شدن با تخمکها را ضعیف کنند. دکتر گیلبرت به بیمارانش توصیه میکند که سطح کلسترول خون را از طریق رژیم غذایی سالم و انجام دادن فعالیتهای ورزشی بهطور منظم، کنترل کنند. محققان هنوز نمیدانند که مصرف داروهای کاهنده کلسترول بر توانایی باروری مردان چه تاثیری میگذارد.
تستوستروندرمانی هم میتواند یکی از عوامل نگرانکننده برای مردان باشد. این روش درمانی، تولید اسپرم را شدیدا کاهش میدهد یا این روند را متوقف میکند. بهگفته دکتر گیلبرت، «در ۱۵ درصد از مردان، وضعیت تولید اسپرمها بعد از متوقف کردن تستوستروندرمانی به وضعیت طبیعی برنمیگردد».
شیمیدرمانی و پرتودرمانی برای درمان سرطان، یا حتی جراحی برای مقابله با بیماریهای بدخیم نیز میتواند به تولید اسپرم آسیب برساند. البته امروزه میتوان با کمک پزشکان، اسپرمها را قبل از شروع فرآیند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی ذخیره کرد.
عوامل تاثیرگذار بر ناباروری مردانه
با اینكه مردان نمیتوانند جلوی افزایش سن را بگیرند، اما میتوانند به شیوههای دیگری از قدرت باروری خودشان محافظت كنند.
۱۳۹۵/۱۲/۱