نسخه چاپی

افشاگری بی سابقه رئیس سازمان انرژی اتمی

عکس خبري -افشاگري بي سابقه رئيس سازمان انرژي اتمي

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تیمی ویژه را برای بررسی و تحت نظر داشتن برنامه هسته‌ای ایران ایجاد كرده است. ماهیت این تیم بیش از آنكه فنی و حقوقی باشد، عمدتا اطلاعاتی و نظامی است.

دیروز فریدون عباسی در سخنانی نقش جاسوسان آژانس انرژی هسته ای را بار دیگر افشا کرد. وی که خود از جانبازان عملیات تیم تروریستی موساد است، در اجلاس سالانه اعضای آژانس انرژی هسته ای بین المللی موضوعی را مورد اشاره قرار داد که علت اصلی عدم همکاری تام و تمام جمهوری اسلامی با این نهاد محسوب می شود. از طرفی افشای همکاری آژانس هسته ای با فعالیتهای تخریبی علیه تاسیسات هسته ای ایران در پنجاه و ششمین نشست سالیانه این نهاد بین المللی باعث شد گزارش اخیر یوکیا آمانو بی هویت شود.

دست آژانس در فعالیت های تروریستی علیه ایران درحالی رو شده است که پیش از این نیز جزئیات پرونده هسته ای جمهوری اسلامی بند به بند در اختیار نهاد های امنیتی غرب قرار می گرفت. بزرگترین شاهد بر این مدعا گزارش نهاد های امنیتی آمریکا در سال 2007 است که ریزترین نکات در مورد فعالیت های اتمی کشورمان در آن مشهود بود.

به گزارش رویترز فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی هسته ای، 4 روز پس از تصویب قطعنامه ای علیه برنامه اتمی کشور در اجلاس سالانه روسای سازمان‌های انرژی هسته ای عضو IAEA در وین درباره جزئیات این اقدامات خرابکارانه ای گفت: «این تلاش به قصد ایجاد قطع برق مرکز غنی سازی اورانیوم فردو(مجتمع شهید علیمحمدی) به عمل آمده بود.» این اقدام به گفته او یک ماه پیش در تاریخ 27 مرداد صورت گرفته بود. او گفت: «عین همین کار برای مرکز غنی سازی اصلی ایران در شهر نطنز(مجتمع شهید احمدی روشن) نیز به عمل آمده بود.»

صحبت های فریدون عباسی یک روز پس از آن صورت گرفت که رئیس رژیم صهیونیستی گفته بود ایران در مرز دست یابی به سلاح هسته ای قرار دارد. عباسی با رد این ادعاها تاکید کرد که عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته‌ای ایران بی نتیجه است. رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «برای این خرابکاری قرار بود با استفاده از مواد منفجره نسبت به قطع خطوط ارتباط برق شهر قم با نیروگاه فردو در روز 27 مرداد اقدام شود.»

اما نکته ای که حاکی از نقش تروریستی آژانس در این اقدام خرابکارنه دارد، تقاضای بازدید سرزده بازرسان آژانس در کمتر از 24 ساعت بعد برای بررسی وضعیت پایگاه فردو بود. عباسی این پرسش را مطرح کرد که «آیا این تقاضای بازدید ربطی به این قصد انفجار داشته است؟ چه کسی غیر از بازرسان می توانسته اند در چنان فاصله زمانی کوتاهی به مجتمع فردو دسترسی داشته باشند تا بتوانند فیلم بگیرند وشکست آن‌را گزارش کنند؟» عباسی یادآوری کرد که «قطع برق یکی از راه های از کار انداختن دستگاه های سانتریفیوژ است.»

تأسیسات مجتمع فردو بر اساس اعلام واضح جمهوری اسلامی تنها برای غنی سازی اورانیوم 20 درصدی استفاده می شود و این مجتمع برای محافظت از حمله احتمالی دشمن در عمق 80 متری زیر صخره ساخته شده است. رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران در عین حال در انتقادی تند، آژانس انرژی هسته ای را به داشتن رویه ای بدبینانه و منفی و به سوء مدیریت متهم ساخت و احتمال داد که در این موسسه «خرابکاران و تروریست ها» رخنه کرده باشند. عباسی در جمع IAEA از جمله در حضور مقامات عالی‌رتبه امریکا و دیگر مقامات غربی گفت: «توطئه چینان علیه تاسیسات هسته ای ایران ، از طریق گزارش آژانس ، دریافته اند که آنها در این اقدامی که صورت داده بودند توفیقی نداشته اند.» رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گفت: «آژانس در رابطه با حذف تحریم‌ها به ما کمکی نمی‌کند، شاید وظیفه‌ای ندارد، اما وقتی ویروس استاکس نت به کار برده می‌شود و یا مواد منفجره در دستگاه‌ها جاسازی می‌شوند، آمار تعداد ماشین‌های سانتریفیوژ، جرم دقیق اورانیوم غنی‌شده، مانده غنای اورانیوم در UF6 خروجی از ماشین‌ها و آنچه که در آن حوالی قابل رویت است را با امانتداری و صداقت تمام گزارش می‌کند اما این اطلاعات به راحتی و با انتشار گزارش‌های آژانس در اختیار خرابکاران و تروریست‌ها قرار می‌گیرد.» وی مثال زد که «این موضوع در 20‌می 2012 با نشان دادن یک دستگاه که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود به شخص مدیرکل و دو معاون او در تهران توضیح داده شد و از وی خواستیم از تکرار این گزارش‌ها خودداری کند، اما متأسفانه در گزارش اخیر مدیرکل محترم نیز جزئیات دقیق‌تری نوشته شده است.»

عباسی گفت: «ممکن است دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از وظایف اصلی خود، بی‌طرفی و عدالت به دلیل سوء مدیریت و اعمال نفوذ برخی کشورها منحرف شده باشد. اندیشمندان جهان بدانند پرونده هسته‌‌ای ایران در آژانس و ابهاماتی که در خصوص آن مطرح می‌شود، محصول از بین رفتن منافع حاکمان چند کشور در ایران و ظهور اندیشه‌ای آزادی‌بخش در زمان حاضر است. متأسفانه آژانس بین‌المللی‌انرژی اتمی رویه‌ای را در پیش گرفته‌ است که اگر ما بخواهیم مثل برخی مسئولان آژانس بدبینانه نگاه کنیم، مدرک ارائه نکنیم و لجاجت به خرج دهیم، نباید گفت‌وگوها را ادامه دهیم و گزینه‌های دیگری را باید امتحان کنیم.»

در فردو چه می گذرد؟

سایت هسته ای فردو یکی از مراکز تجمع سانتریفیوژهای غنی سازی است که در سال 88 به بهره برداری رسید. این تأسیسات در تونل‌های عمیق داخل یک کوه واقع در یکی از پایگاه‌های سابق موشکی سپاه پاسداران قرار دارد. براساس تصاویر ماهواره ای که در اینترنت منتشر شده است، این تأسیسات حدود 160 کیلومتری جنوب تهران در کنار روستای فردو نزدیک شهر قم واقع شده است. در بدو تأسیس این سایت، فضای کافی برای استقرار حدود 3 هزار سانتریفوژ غنی سازی وجود داشت که برای تولید اورانیوم غنی شده مورد نیاز تهیه سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار می گیرد. مقامات کشورمان در سال 88 اعلام کرده بودند قراراست 10 سایت جدید به اندازه نطنز در کشور ساخته شود که در آن از سانتریفیوژهای جدید استفاده خواهد شد. فردو در این فهرست اولین مرکز غنی سازی بود که برای مصون ماندن از حملات دشمنان در دل کوه طراحی و ساخته شد.

اما در بهار سال جاری اعلام شد که تعداد ماشین های سانتریفیوژ موجود در تاسیسالت فردو افزایش یافته است. بر این اساس تا کنون حدود 1000 ماشین از نوع اول بهبود یافته در آن نصب شده است. سرعت گرفتن روند نصب ماشین های سانتریفیوژ در فردو و در عین حال ثابت ماندن سرعت و حجم غنی سازی 20 درصد، به این معنی است که ایران میان دو موضوع فردو و غنی سازی 20 درصد تفکیک کرده است و موضوع نصب سانتریفیوژ ها لزوماً ربطی به مسئله غنی سازی 20 درصد ندارد. اما آژانس گروهی را برای بازرسی دوره ای هر از چندگاهی به این مرکز می فرستد تا آخرین گزارش ها را به آمانو برسانند.

اعتراف به جاسوسی

اوایل ماه جاری تعدادی از دیپلمات‌ها در وین فاش کرده‌اند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تیمی ویژه را برای بررسی و تحت نظر داشتن برنامه هسته‌ای ایران ایجاد کرده است. ماهیت این تیم بیش از آنکه فنی و حقوقی باشد، عمدتا اطلاعاتی و نظامی است. بنا به گفته دیپلمات‌ها، این تیم ویژه متشکل از کار‌شناسان اطلاعاتی و جاسوسی، کار‌شناسان نظامی و تسلیحاتی و همچنین کار‌شناسان اتمی است.

بنا بر این گزارش، این نخستین باری است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تیمی ویژه را برای یک کشور ایجاد و ترکیب آن را نیز اطلاعاتی و نظامی اعلام می‌کند؛ بدعتی که ممکن است از این پس باعث شود هیچ کشوری، بازرسان آژانس را به تأسیسات هسته‌ای خود راه ندهد، چرا که رسما می‌توان گفت که بازرسان آژانس می‌توانند به عنوان بازوهای عملیاتی این تیم ویژه کار کنند و عمدتا به کارهای اطلاعاتی و تجسسی در کشورهای گوناگون و از جمله ایران بپردازند. خبر تشکیل این تیم با ترکیب یاد شده نیز رسما تلاش آژانس برای برخورد‌های بیرون از چهارچوب آژانس و توافق نامه‌های آن را رسمیت می‌بخشد.

۱۳۹۱/۶/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...