مراجع و روحانیون در تاریخ ایران نقش بسیار اثر گذاری داشته اند، به طوری که می توان به ضرس قاطع گفت در تمام قیام های مردم علیه طواغیت اعم از داخلی و خارجی، علما و مراجع پیشتاز و پیشقدم بوده اند. مردم نیز نشان داده اند که به این قشر فرهیخته اعتماد کامل دارند و با تبعیت از آنان به دنبال اعتلای اسلام هستند. با پیروزی انقلاب این ارتباط عمیق تر شد و ما امروزه علی رغم توطئه های گوناگونی که صورت می گیرد شاهد پیوند ناگسستنی بین مردم و روحانیت هستیم. لذا برآن شدیم تا در گفتگو با حجت الاسلام محمدحسن ذاکری؛ عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی نقش دولت حزبی را در تداوم و گسترش این ارتباط واکاوی کنیم که نتیجه آن در ادامه می آید.
به نظر شما ارتباط احزاب سیاسی با مرجعیت و حوزه های علمیه در ایران اسلامی چقدر اهمیت دارد؟
- در جمهوری اسلامی مانائی و ماندگاری یک جریان سیاسی منوط به ارتباط وثیق آن با روحانیت و در رأس آن با مراجع تقلید است چرا که مردم مسلمان و معتقد ما در مسائل نگاه شان به علما و مراجع می باشد و مرجعیت را به عنوان پیشتاز در امور دینی و سیاسی می دانند. بر همین اساس جایگاه روحانیت اصیل در دل جامعه اسلامی یک جایگاه رفیع و ارزشمندی است. اعتقاد راسخ مردم به ولایت فقیه به عنوان یک مرجع دینی که از دل حوزه های علمیه برخواسته، زمینه این پیوند را گسترش بیشتری داده و به همین دلیل ضروری است که احزاب و گروههای سیاسی که خواهن فعالیت در کشور هستند بر رابطه شفاف، روشن و منظم خود با روحانیت، حوزه های علمیه و در رأس آنها مراجع عظام تقلید تاکید داشته باشند. این امر برای اصولگرایان که خود را مطیع روحانیت می دانند و علما را به عنوان محور انقلاب پذیرفته اند از اهمیت بیشتری برخوردار است. بر این اساس کاندیداهایی موفق تر هستند چه در انتخابات مجلس و چه ریاست جمهوری که ارتباط بهتر و منسجم تری با مراجع عظام و بدنه حوزه های علمیه داشته باشند. این امربرای گزینه های انتخابات ریاست جمهوری مهم تر به نظر می رسد چرا که برای انجام وظایف خود پشتیبانی روحانیتی را در اختیار دارد که حوزه نفوذ آنان عمق جان مردم است.
حضور احزاب سیاسی که مورد اعتماد مراجع و روحانیت می باشند تا چه میزان می تواند در رفع مشکلات کشور اثر گذار باشد؟
- اگر حزبی از بدو تأسیس به گونه ائی عمل کرده باشد که مراجع و حوزه های علمیه با توجه به رصدی که از عملکرد، سوابق و مواضع آنان در مسائل جاری کشور دارند به او اعتماد کنند، آن گاه آن جریان سیاسی بسیار می تواند موفق تر از سایرین اهداف انقلاب را پیش ببرد. چنین حزبی زمانی که برای انتخابات ریاست جمهوری و یا مجلس کاندیدا معرفی می کند، بالطبع روحانیت نیز به آن شخص اعتماد خواهند کرد چون اعتماد به منشاء معرفی این نامزد دارند. لذا اگر ما احزاب این چنینی در کشور داشته باشیم که عملکردشان مورد تائید مراجع و حوزه های علمیه باشد و حوزه های علمیه به او اعتماد داشته باشند؛ آنگاه نامزدهای این احزاب نیز خواهند توانستند در صورت موفقیت در انتخابات از سرمایه عظیم روحانیت برای پیشبرد برنامه هایشان بهره ببرند که این در رفع مشکلات کشور بسیار موثر خواهد بود.
رابطه حزب موتلفه اسلامی به عنوان یک حزب با سابقه در کشور را با علما و مراجع چگونه ارزیابی می کنید؟
- اعتماد مراجع عظام تقلید و همچنین حوزه های علمیه به حزب موتلفه یک اعتماد وثیق است. نگاه خاص مراجع به حزب موتلفه اسلامی زبانزد همگان است. هیچ حزبی در کشور وجود نداشته و ندارد که تا کنون توانسته از این حد اعتماد مراجع را به خود و عملکردش کسب کند. طی سالیان متمادی وقتی مسئولان حزب برای دیدار با مراجع به قم می آمدند، همواره مورد عنایت و توجه ویژه علما قرار گرفته و می گیرند. مراجع عظام چه آنانی که در قید حیات نیستند مانند حضرت آیت الله فاضل لنکرانی و چه مراجعی که در قید حیات هستند، متف القول بارها اعتماد خود به حزب را اعلام کرده اند و این مسئله را در ملاقات های متعدد بیان کردند.
مهمترین ویژگی که سبب شده مراجع به موتلفه اسلامی اعتماد کنند، از نظر شما چیست؟
- مراجع در طول بیش از پنجاه سال سابقه حزب موتلفه اسلامی صداقت در رفتار و گفتار را در مسئولان حزب دیده اند. مسئولان و بزرگان موتلفه اسلامی وقتی بر پایبندی خود بر آرمان های اسلام و تبعیت از روحانیت تاکید کردند که اگر کسی این را می گفت زندان، شکنجه و شهادت سرانجامش بود. مسئولان موتلفه اسلامی تنها به به حرف بسنده نکردند بلکه در این راه شهید دادند، زندان رفتند و شکنجه شدند اما از مسیر امام (ه) برنگشتند. این اقدامات و تلاش موتلفه اسلامی برای استقرار نظام اسلامی بر علما و مراجع ما پوشیده نیست و این بزرگواران بر این مسئله بارها تاکید کرده اند لذا این صداقت در گفتار و عمل و پایداری بر آن سبب شده که مراجع عظام تقلید مسئولان موتلفه اسلامی را با آغوش باز بپذیرند.
شاخصه اصلی موتلفه اسلامی در افعال سیاسی اش را شما در چه می بینید؟
- مقام معظم رهبری در نوزدهم دی ماه امسال و در دیدار با مردم قم در سالروز قیام مردم این شهرنکات مهمی را در خصوص تبعیت مردم از روحانیت بیان فرمودند. ایشان با اشاره به آسیب هائی که قیام های مردم در سده های اخیر را تهدید می کرد، جدائی سیاسیون و مبارزین از روحانیت را به عنوان مهم ترین آسیب برشمردند و تاکید داشتند که دشمن تلاش کرد محوریت را از روحانیت بگیرد لذا این هشدار را مقام معظم رهبری دادند و فرمودند مادامی که مردم با روحانیت هستند، انقلاب نیز استمرار خواهد یافت. موتلفه اسلامی طی این سالها که از عمرش می گذرد در بزنگاه های حساس ثابت کرده که در تبعیت از ولایت فقیه و توجه به محوریت روحانیت هیچ کوتاهی صورت نداده است. موتلفه اسلامی در تمامی افعال سیاسی اش بر محوریت روحانیت تاکید ورزیده و دیگران را نیز بدین سمت و سو دعوت و هدایت کرده است. موتلفه اسلامی این هشدار را می دهد که اگر گروههای سیاسی خدای ناکرده از روحانیت دور شوند و محوریت روحانیت به فراموشی سپرده شود به تعبیر امام عظیم الشان دچار اسلام آمریکائی خواهیم شد و سرانجام ما شکست و نابودی خواهد بود.
هشدار ذاكری به جریانات سیاسی:
فراموشی محوریت روحانیت ما را دچار اسلام آمریكایی می كند
مقام معظم رهبری در نوزدهم دی ماه امسال و در دیدار با مردم قم در سالروز قیام مردم این شهرنكات مهمی را در خصوص تبعیت مردم از روحانیت بیان فرمودند. ایشان با اشاره به آسیب هائی كه قیام های مردم در سده های اخیر را تهدید می كرد، جدائی سیاسیون و مبارزین از روحانیت را به عنوان مهم ترین آسیب برشمردند و تاكید داشتند كه دشمن تلاش كرد محوریت را از روحانیت بگیرد لذا این هشدار را مقام معظم رهبری دادند و فرمودند مادامی كه مردم با روحانیت هستند، انقلاب نیز استمرار خواهد
۱۳۹۵/۱۲/۲۱