نسخه چاپی

در طول سفر همراه داشتن این داروها لازم است+اسامی

با همراه داشتن داروهای ضروری و رعایت مسائل بهداشتی حین سفر می‌توانید لحظات به یادماندنی را برای خود رقم بزنید.

به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران، با فرا رسیدن ایام پایانی سال و نزدیک شدن به نوروز خانواده ها بار و بنه سفر بسته و راهی شهرهای داخلی و خارجی می شوند اما باید توجه داشته باشند که برای داشتن آرامش هنگام سفر رعایت مسایل بهداشتی امری انکار ناپذیر است.

در همین راستا اشخاص باید داروهای ضروری را که در مواقع اورژانسی به آنها نیاز می شود، به همراه داشته باشند.

داروهای ضروری هنگام مسافرت
هادی اسماعیلی متخصص داروسازی بالینی و عضو هیات علمی دانشکده دارو‌سازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص داروهای ضروری که مسافرین نوروزی باید همراه خود داشته باشند، بیان کرد: همراه داشتن جعبه کمک‌های اولیه که شامل باند، گاز استریل، محلول آنتی سپتیک مانند الکل یا ایزوپروپیل الکل (البته بهتر است، پدهای الکلی که ایمنی بیشتری دارند و خطر آتش گرفتن ندارند، جایگزین محلول آنتی سپتیک شوند)، محلول بتادین رقیق شده با سرم شستشو و چسب زخم در داخل وسیله نقلیه ضروری است.

وی اسهال مسافرتی را یکی از بیماری های شایعی عنوان کرد که هنگام سفر به علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی از شیوع بالایی برخوردار است.

اسماعیلی در این خصوص توضیح داد: مسافرین باید حتما پودر یا قرص‌های ORS را همراه خود داشته باشند که اگر فردی مبتلا به اسهال شد بتوان با تأمین املاح و مایعات بدن از کمبود برخی از الکترولیت‌های ضروری جلوگیری کرد.

این متخصص داروسازی بالینی اضافه کرد: از دیگر داروهای ضروری که مسافرین نوروزی باید همراه خود داشته باشند، می‌توان به داروهای مسکن، ضد درد و التهاب (دسته داروهای ایبوپروفن) اشاره کرد.

وی افزود: افراد ممکن است در طول سفر به علت خستگی دچار سردرد تنشی یا به علل گوناگون مبتلا به دندان درد شوند، بنابراین مصرف این قبیل داروها در کاهش درد آنها نقش موثری دارد.

اسماعیلی تاکید کرد: ممکن است در طول سفر فرد به بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی مبتلا شود. در این صورت باید از داروهایی که تنها برطرف کننده علایم سرماخوردگی هستند، استفاده کرد. البته لازم نیست آنتی بیوتیک همراه داشته باشید چون عمده بیماری های تنفسی (70 تا 90 درصد آنها) دارای منشا ویروسی هستند. بنابراین اگر این بیماری‌ها در فاز ویروسی کنترل شوند، احتمالا شخص به عفونت ثانویه باکتریال دچار نمی شود.

وی تصریح کرد: مصرف داروهای آنتی اسپاسمودیک که به منظور برطرف شدن علایم اسهال های غیر عفونی به کار برده می شوند، نیز با وجود داشتن ORS نیازی به همراه داشتن آن ها نیست چرا که خیلی از مواقع اسهال علت عفونی دارد و قبل از تشخیص توسط پزشک نمی توان داروی آنتی اسپاسمودیک را برای فرد تجویز کرد.

این متخصص داروسازی بالینی درباره افرادی که در اثر حرکت وسایل نقلیه و در جاده های پرپیچ و خم دچار حالت تهوع می شوند، افزود: این گروه از افراد باید داروهای آنتی هیستامین نسل اول مانند هیدروکسی زین، دیفن هیدرامین و دیمن هیدرینات (ترکیب دیفن هیدرامین و تئوفیلین) را مصرف کنند که بزرگسالان و بالغین باید هر چهار تا شش ساعت یک قرص از این ترکیبات را استفاده کنند.

اسماعیلی توصیه کرد: استفاده از محلول بتادین به تنهایی برای ضد عفونی کردن زخم مجاز نیست، بنابراین در صورت استفاده از این محلول برای ضد عفونی کردن محل زخم حتما باید آن را با سرم شستشو به نسبت 50-50 رقیق کرد.

وی یادآور شد: افرادی که در طول سفر دچار مشکل یبوست می‌شوند، باید از مایعات به اندازه کافی استفاده کنند. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی فیبر نیز در بهبود ناراحتی آنها موثر است. راه رفتن و داشتن فعالیت فیزیکی از دیگر شیوه‌های مفید برای رفع مشکل یبوست بشمار می آید.

مبتلایان به بیماری‌های زمینه ای داروهای خود را فراموش نکنند
صفت‌الله عزیزی پزشک عمومی در خصوص افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، فشار و چربی خون و اختلالات قلبی – عروقی، هستند، تاکید کرد: این افراد باید حتما هنگام مسافرت داروهایی که توسط پز‌شکشان برای آنها تجویز شده است، به همراه داشته باشند.

وی اظهار داشت: همراه داشتن وسایل بهداشتی شخصی مانند صابون، مسواک، شانه و حوله دستی هنگام مسافرت ضروری است.

رعایت نکات بهداشتی هنگام سفر
این پزشک عمومی تصریح کرد: افراد باید از مصرف غذا در غذا‌خوری‌های بین راهی تا حد امکان خودداری کنند و در صورت نیاز از غذاهایی که سریع فاسد می‌شوند، مانند سالاد الویه، کباب کوبیده، همبرگر، سوسیس و کالباس استفاده نکنند.

وی همچنین توصیه کرد: اشخاص بهتر است غذاهای مصرفی در طول مسیر را در منزل تهیه کنند و به همراه خود داشته باشند. از غذاهای مناسبی که می توان بین راه مصرف کرد، باید به نان، پنیر و گردو یا سیب‌زمینی پخته شده اشاره کرد.

عزیزی گفت: افراد باید توجه داشته باشند که از آب آشامیدنی معدنی برای نوشیدن استفاده کنند و از مصرف آب چشمه‌، قنات و رودخانه‌ها به طور اکید خودداری کنند و در صورت نبودن آب معدنی حتما آب را به مدت پنج دقیقه جوشانده و از قرص‌های هالو‌ژنه برای ضد عفونی کردن آن استفاده کنند.

وی در پایان یادآور شد: رعایت نظافت و بهداشت شخصی مانند شستن دست‌ها با صابون به ویژه قبل از صرف غذا هنگام مسافرت اهمیت بسزایی دارد. همچنین اشخاص برای اقامت باید توجه داشته باشند که از سکونت در مکان‌های غیر بهداشتی اجتناب کنند و در مکان‌هایی
اقامت کنند که تحت نظارت هستند.

۱۳۹۵/۱۲/۲۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...