به گزارش نما به نقل از تسنیم، یکی از سنن بسیار کهن در روابط خانوادگی بشری این است که مرد هنگام ازدواج برای زن مالی را به عنوان مهر قائل میشده است و چیزی از مال خود به زن یا پدرزن خویش میپرداخته است.
روشنترین آیهای که در قرآن درباره مهریه (صداق) معرفی کردهاند، آیه4 سوره نساء است. خداوند در این آیه میفرماید «وَ آتُوا النِّساءَ صَدُقاتِهِنَ نِحْلَةً فَإِنْ طِبْنَ لَكُمْ عَنْ شَیْءٍ مِنْهُ نَفْساً فَكُلُوهُ هَنیئاً مَریئا؛ و مَهرِ زنان را به عنوان هدیهای از روى طیب خاطر به ایشان بدهید؛ و اگر به میل خودشان چیزى از آن را به شما واگذاشتند، آن را حلال و گوارا بخورید.» بر اساس این آیه، مهریه یا صداق نرخ زن نیست بلکه نشانه صداقت مرد در علاقه و دوستى به همسر است و نیز مال گوارا، مالى است که صاحبش آن را با طیب خاطر و رضایت ببخشد.
اما متأسفانه در این سالیان اخیر شاهدیم برخی خانوادهها با درخواست مهریههای بالا کار را برای ازدواج جوانان با سختی مواجه کردهاند در حالی که متوجه هستند که این عمل درست بر خلاف سنت نبوی(ص) و سیره اهل عترت(ع) است. رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات خود در مراسم خطبه عقد جوانان در سال 1374/2/28 با اشاره به همین موضوع فرمودند: «مهریه سنگین برای دوران جاهلیت است. پیامبر اکرم(ص) آن را منسوخ کرد. پیامبر(ص) از یک خانواده اعیانی است. خانواده پیغمبر (ص) تقریباً اعیانترین خانواده قریش بودند. خود ایشان هم که رئیس و رهبر این جامعه است چه اشکالی داشت دختر به آن خوبی که بهترین دختران عالم است و خدای متعال او را «سیده النساء العالمین» قرار داد «من الاولین و الاخرین» با بهترین پسرهای عالم که مولای متقیان است میخواهند ازدواج کنند مهریه ایشان زیاد باشد؟ چرا ایشان آمدند و این مهریه کم را قرار دادند که اسمش «مهر السنه» است».
بازخوانی فرمایشات امام خامنهای درباره نقش و رسالت زن
مهریه سنگین یادگاری دوران جاهلیت است
رهبر معظم انقلاب با هشدار به برخی خانوادهها و جوانان نسبت به عدم اقبال به مهریه بالا فرمودند: مهریه سنگین برای دوران جاهلیت است. پیامبر اكرم(ص) آن را منسوخ كرد.
۱۳۹۶/۱/۱