نسخه چاپی

تندیس "ننه علی" باید توسط خانواده شهدا ساخته شود

عکس خبري -تنديس "ننه علي" بايد توسط خانواده شهدا ساخته شود

یک شاعر و نویسنده با بیان اینکه تخریب‌کنندگان آلونک ننه علی با از بین بردن این یادگار ماندگار دفاع مقدس مرتکب جرم شده‌اند، گفت: پیشنهاد می‌شود تندیس یادبود «ننه علی» به عنوان نماد عشق به شهدا توسط ایثارگران به ویژه مادران صبور شهدا ساخته شود.

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت باشگاه خبری فارس «توانا»، «آلونک ننه علی» ستاد «حفاظت از حاکمیت ملی و اقتدار نظام» است. «آلونک ننه علی» مرکز ثقل «وفاداری و خدمت به مردم» است؛ بی تظاهر و نیرنگ و مردم‌فریبی و تزویر، «آلونک ننه علی» حسینیه‌ای بود که ملائک در آن به سوگواری می‌نشستند.

تخریب عجولانه و بدون توجیه منطقی و معقول آلونک «ننه علی» که سال‌ها محل سکونت و زندگی شیرزنی از تبار زینب (س) و از قبیله کربلاییان و در واقع حسینیه‌ای کوچک و ساده و بی‌پیرایش در قطعه 24 گلزار شهدای بهشت زهرا (س) بود که به زیارتگاه ملائکه الهی و دلدادگان عاشق ایثار و شهادت تبدیل شده بود، موجب تأسف و البته حیرت عمومی به ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران شد.

در رضایت‌نامه‌ای هم که توسط سازمان بهشت زهرا (س) منتشر شد، آمده است که به جای «آلونک» تخریب شده «ننه علی»، بنای یادبودی در خور شأن او ساخته خواهد شد که یاد و خاطره ماندگار این شیرزن و اسوه جاودان ایثار و پایداری و عشق به شهدا و امام شهدا (ره) را زنده نگهدارد!

سیاوش امیری نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی که هم‌اکنون تدوین و انتشار کتاب «اینجا آلونک ننه علی است» را در دست دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایثار و شهادت باشگاه خبری فارس در پاسخ به این سؤال که آیا تخریب شتابزده آلونک ننه علی مصلحت بود و ضرورت داشت یا خیر، اظهار داشت: اگر بخواهیم واقع‌نگرانه به قضیه و قصه تلخ تخریب آلونک ننه علی بپردازیم، بحث مصلحت و ضرورت تخریب این نماد برجسته و یادگار شناخته شده و اثرگذار، بحثی حاشیه‌ای است و چیزی از زشتی این اقدام غیر معقول نمی‌کاهد.

وی ادامه داد: به اعتقاد بنده و با مراجعه به مستندات و قوانین موضوعه در نظام قضایی کشور، اقدام به تخریب این نماد آشکار و یادگار ماندگار، از آن جهت که مالکیت معنوی‌اش متعلق به همه مردم و ملت شریف ایران است، باید با اجازه و صلاحدید مقامات عالی قضایی انجام می‌گرفت که طبعاً هیچ مقام ذیصلاحی در دادستانی چنین مجوزی را صادر نمی‌کند.

امیری خاطرنشان کرد: چه اینکه اگر عاملان و مسببین تخریب آلونک ننه علی مجوز تخریب این نماد تاریخی را از جانب مقامات ذیصلاح قضایی در دست دارند، چرا آن را کتمان و پنهان می‌کنند؟! همانطور که به اصطلاح رضایت‌نامه خانواده محترم ننه علی را در رسانه‌ها منتشر کردند، مجوز و دستور مقام قضایی صلاحیتدار مبنی بر بی اشکال بودن تخریب آلونک ننه علی را منتشر کنند و به این شائبه که جرمی اتفاق افتاده یا نه پایان دهند.

نویسنده کتاب «اینحا آلونک ننه علی است» در خصوص ادعایش اینگونه توضیح داد که: با توجه به اطلاعات مختصر بنده و بر اساس شواهد موجود، فعل تخریب اموال دیگران در قانون مجازات اسلامی «جرم انگاری» شده و برای آن مجازات قانونی تعیین شده است که بی‌تردید هیچ خردمندی با قانون شکنی برخورد مثبتی نخواهد داشت و چنانچه بر پایه مواد قانونی در این خصوص، جرمی واقع شده باشد که به اعتقاد ما شده، رسیدگی و اعلام نظر مقامات ذیصلاح قضایی در این رابطه فصل‌الخطاب است و به این تردید پایان می‌دهد که جرم واقع شده است یا نه.

وی با ارائه پیشنهادی در زمینه جبران خسارت وارد شده به تاریخ دفاع مقدس کشور بیان داشت: عقلاً و عرفاً کسانی که مبادرت به تخریب شتابزده این نماد تاریخی و یادگار ماندگار کرده‌اند، صلاحیت لازم برای ساختن نمادی جایگزین را ندارند؛ چرا که با تخریب شتابزده این نماد ملی نشان دادند که فهم درستی از ارزش‌ها و حفظ میراث ماندگار شهدا و نمادهای به یاد ماندنی ایثار و شهادت ندارند و ساختن دوباره آن، عذر بدتر از گناه خواهد شد.

امیری تصریح کرد: بنابراین، برای ساخت اثری جایگزین که احیاگر روح بلند و با صفای زنده یاد ننه علی باشد و همان تاثیرات مطلوب فرهنگی مروج فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه بجا بگذارد و نمادی قابل اعتنا و اثرگذار باشد، پیشنهاد ما ساخت نماد جایگزین در ید و حیطه اختیارات خانواده‌های معظم شاهد به ویژه مادران صبور شهدا است که صاحبان اصلی انقلاب و نظام بر آمده از خون مطهر شهدا هستند و به تعبیر جاودان امام راحل (رض) «چشم و چراغ» ملتند و راه را به درستی تشخیص می‌دهند.

این نویسنده و شاعر گفت: چنانچه تخریب‌کنندگان آلونک ننه علی مانع تراشی نکنند، هیئتی از خانواده شهدا مثلا به عنوان هیئت امنا یا هیئت نظارت یا هیئت اجرایی برای ساخت نماد جایگزین تعیین شود که بر عملیات ساخت و بهره‌برداری از آن با دیدگانی تیزبین مراقبت کنند تا اثری در خور و قابل اعتنا ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی در خصوص ویژگی‌های این نماد یادبود اظهار داشت: تردید نکنیم که هیچ اثری جایگزین آن «آلونک» پر از صفای ننه علی که با عشق و احساس مادرانه آن زنده یاد، عجین شده بود و پیام دهنده فریاد نسلی بود که از خون و آتش گذشته بودند نخواهد شد؛ اما اکنون و لابد باید نمادی جایگزین آن شود که مظهر همان احساسات و علایق مادرانه و شهادت‌طلبانه باشد.

امیری گفت: پیشنهاد بنده در این خصوص آنست که تندیس «ننه علی» با استفاده از تجربه و هنر هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی با بهترین کیفیت ساخته شود و در مکانی مناسب که در منظر دید عموم باشد، نصب شود و این حداقل کاری است که باید در این رابطه انجام پذیرد.

این نویسنده در خصوص متولیان اجرای این طرح نیز تصریح کرد: آنچه مشهود است این است که تاکنون مراجع ذیصلاحی همچون بنیاد شهید، شهرداری تهران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس درخصوص تخریب آلونک ننه علی واکنشی نشان نداده و پاسخ روشن و متقاعد کننده‌ای به افکار عمومی ارائه نداده‌اند.

وی ادامه داد: لذا با عنایت به اینکه باید روح قانونگرایی در این ماجرا رعایت شود و مورد احترام قرار گیرد، اگر به تشخیص محاکم قضایی، اثبات عمل تلف کردن اموال غیر، محقق شود و جبران خسارات مادی و معنوی ناشی از عمل «اتلاف» لازم باشد، با توجه به قوانین مسئولیت مدنی، دادگاه رسیدگی‌کننده به موضوع می‌تواند پیشنهاد مطرح شده را به عنوان جبران خسارات معنوی وارده مورد بررسی و موافقت قرار دهد.

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...