به گزارش نما به نقل از مهر، سید احمد هاشمی ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی به مناسبت هفته سلامت اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲ تخت در بخش اعصاب و روان بیمارستان امام رضا (ع) وجود دارد که با افتتاح دو بیمارستان بجنورد و شیروان، تعداد تختهای روانپزشکی استان به ۸۰ تخت افزایش مییابد.
هاشمی افزود: بر اساس استاندارد ۱۰ درصد از کل تختهای استان باید به تختهای بخش اعصاب و روان اختصاص داده شود که در حال حاضر با کمبود تخت روانپزشکی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه امروزه بازندگی مدرن و ماشینی اختلالات اعصاب و روان افزایشیافته است، تصریح کرد: امسال از سوی سازمان جهانی بهداشت شعار هفته سلامت تحت عنوان «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» انتخابشده است.
وی بابیان اینکه هفته سلامت از اول اردیبهشتماه آغاز و به مدت یک هفته ادامه دارد، گفت: سه علت شایع در بروز افسردگی و اختلالات روانی وجود زمینههای شخصیتی برای بروز افسردگی در خود فرد، کمبود بعضی از مواد موردنیاز و زمینههای محیطی هستند که اصلاح روش تغذیه و سبک زندگی ازجمله عوامل پیشگیری از بروز این اختلالات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: طی بررسیهای انجامشده در سالهای اخیر ۱۶.۸ درصد از افراد جامعه به بیماری اعصاب و روان بهویژه افسردگی مبتلا هستند.
هاشمی افزود: ۲۳.۶ درصد از افراد در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال اختلالات روانپزشکی دارند که افسردگی شدید ۱۲.۷ درصد از انواع افسردگیها را به خود اختصاص میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: نداشتن احساس لذت در انجام فعالیتها، بیعلاقگی به انجام فعالیتهای روزمره، اضطراب، دلهره، بیقراری، غمگینی، مصرف مشروبات الکلی یا سیگار و نیز خودکشی از علائم افسردگی و اختلالات روانپزشکی است.
وی عنوان کرد: مراجعه به مشاور، تغییر غلط روش تغذیه و سبک زندگی، افزایش فعالیت بدنی، ورزش و غیره در پیشگیری از افسردگی مؤثر است.
تختهای روانپزشكی جوابگوی بیماران نیست
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی از افزایش ۶۰ تخت در بخش اعصاب و روان بیمارستان امام رضا (ع) خبر داد.
۱۳۹۶/۲/۲