به گزارش نما به نقل از روزنامه شما، رئیس جمهور کشورمان قرار است در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت و روز چهارشنبه در این اجلاس شرکت نماید.
حضور رئیس جمهور و سخنرانی وی به منزله رویکرد جمهوری اسلامی در خصوص تحولات جهانی و موضوعات منطقه ای و بین المللی است.
موضوعاتی که نیازمند بررسی دقیق و نگاه هوشمندانه دولتمردان به این مسائل است.
اهمیت این موضوع باعث شد تا با حسن لاسجردی کارشناس مسائل منطقه ای و بین المللی به گفتگو بنشینیم و نظر وی راجع به محورهای صحبت رئیس جمهور را بدانیم.
چند نکته در خصوص محورهای صحبت های رئیس جمهور حائز اهمیت است؛ نکته اول توجه به بحث بیداری اسلامی در منطقه است.
با توجه به اینکه جمهوری اسلامی در خاورمیانه حضور دارد بسیاری از ملت ها و دولت ها علاقمند هستند تا نگاه، رویکرد، مواضع و مبانی جمهوری اسلامی را درباره این تحولات بدانند؛ نوع نگاه ایران در رابطه با اینکه این تحولات از کجا برخواسته و به کجا خواهد رفت بخصوص در بحث بیداری اسلامی با توجه به بلوغی که در بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه به وجود آمده از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
نکته مهم بعدی برگزاری اجلاس نم در کشور است.
برگزاری این اجلاس در چنین سطحی یک موفقیت بزرگ برای ایران به شمار می آید؛ باید جامعه جهانی از تصمیمات و مصوبات و رویکردها و چشم اندازهای این اجلاس در تهران با خبر شوند.
و جمهوری اسلامی به عنوان رئیس دوره ای این اجلاس باید از این موقعیت استفاده کند و این مسائل را برای اعضا و هم برای کشورهایی که در این اجلاس حضور نداشتند به روشنی تبیین و تشریح نماید.
یکی از مسائلی که در حال حاضر مطرح است بحث توهین به پیامبر گرامی اسلام و مقدسات مسلمین است.
بله؛ موضوع حقوق بشر و صلح جهانی هم باید یکی از محورهایی باشد که در صحبت های آقای احمدی نژاد به آن اشاره می شود.
در مناطق مختلف جهان تحولات سیاسی و حقوقی بسیاری وجود دارد که مرتبط با مباحث حقوق بشر است.
فشارهایی که علیه مسلمانان در کشورهای مختلف وجود دارد و توهین به مقدسات و نمادهای اسلامی در برخی کشورها مصداق حقوق بشر است که باید به عنوان یکی از آیتم های مهم در جهت گیری های رئیس جمهور مطرح شود.
نکته مهم دیگر بحث های مرتبط با چشم انداز و افق نگاه ایران به تحولات جهانی است.
آقای احمدی نژاد در سال های گذشته مسائلی مرتبط با مدیریت جهانی را مطرح کردند که در حال حاضر نیاز است که بخش ها و گوشه هایی از این بحث به ویژه در حوزه اقتصادی و معنوی مورد ملاحظه بیشتر قرار گیرد.
یکی از نکات بسیار قابل توجه این است که باتوجه به اینکه امسال سال پایانی دولت آقای احمدی نژاد است وی به عنوان یک دولتمرد مسلمان می تواند بخش هایی از تجربیات حاکمیتی و دولتی خود در سالهای گذشته را در اختیار جامعه جهانی قرار دهد؛ این موضوع می تواند در اتخاذ
نوع رویکرد حاکمیتی برخی کشورها مثمر ثمر واقع شود.
در ماه های اخیر بحث حمله و تهاجم نظامی علیه ایران از سوی سران رژیم صهیونیستی بارها مطرح شده یا مساله گزینه هایی که روی میز قرار دارد؛ تهاجم نظامی علیه یک کشور به دلایلی که چندان هم اثبات نشده نیز شاید بتواند در جلب نظر کشورهای حاضر در این مجمع موثر باشد.
طرح موضوع حمله نظامی علیه هر کشوری به ویژه جمهوری اسلامی نیاز است.
جامعه جهانی باید نگاه کشورهایی که در معرض تهدیدات خارجی قرار دارد و دلایل و برنامه های این کشورها را بدانند.
واکنش این گونه کشورها در برابر تهاجمات هم بسیار مهم است.
اما در رابطه با مساله رژیم صهیونیستی با توجه به اینکه در سال گذشته مورد توجه و حساسیت بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفت از دقت بیشتری باید برخوردار باشد.
مسائلی نظیر هولوکاست باید به بیانی مطرح شود که مورد حساسیت قرار نگیرد چراکه به عنوان مثال همین مساله مورد توجه بسیاری از کشورهای امریکایی و اروپایی است.
اما مسائل مرتبط با بیداری اسلامی، فشار علیه مردم فلسطین و تهدیدات علیه بیت المقدس از جمله مسائلی است که می توان به آنها اشاره کرد.
موضوع تهدیدات رژیم صهیونیستی نیز باید با ذکر عوامل، دلایل و واکنش های ملت ها مطرح و گفته شود که این رژیم با چه ذهنیتی به دنبال چه اهدافی است.
این مباحث باید به گونه ای طرح شود که موازنه رفتاری جمهوری اسلامی حفظ شده و درعین حال واکنش ها و تبعات و آسیب هایی که با وجود چنین تهدیداتی متوجه جامعه جهانی می شود مطرح شود.
ذکر این نکته نیز ضروری است که سیاست های امریکا هم در این زمینه باید مورد نقد قرار گیرد چراکه این دو کشور همچون دوقلوهای به هم چسبیده ای هستند که در سیاست های کلان جدایی ناپذیرند.
لذا باید آثار سوء این پیوند بر آرامش، آسایش و صلح جهانی مطرح و تبیین شود.
رییس جمهور دو قلوهای بهم چسبیده را افشا كند

مسائلی نظیر هولوكاست باید به بیانی مطرح شود كه مورد حساسیت قرار نگیرد چراكه به عنوان مثال همین مساله مورد توجه بسیاری از كشورهای امریكایی و اروپایی است.
۱۳۹۱/۷/۳

