نسخه چاپی

وزیر ارشاد: كلید نمایشگاه را به اصناف تحویل می‌دهیم

مراسم افتتاحیه سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران باحضور مقامات فرهنگی ایران و كشورهای خارجی در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد.

به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین، مراسم افتتاح سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، محمدمهدی حدریان معاون سینمایی وزیر ارشاد و انتیمو چزرو معاون وزیر میراث و فعالیت‌های فرهنگی کشور ایتالیا، به عنوان میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب و محمود آموزگار دبیر شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنوف نشر در شهر آفتاب برگزار شد.

لاریجانی: شعارهای افزایش یارانه به نفع مملکت نیست

در ابتدای مراسم علی لاریجانی گفت: «برگزاری نمایشگاه در این سال ها با تمام مشکلات و مسایلی که وجود داشته است بیانگر نگاه مثبتی است که به ایرانیان به تعقل و اندیشه دارند. این رویداد فرهنگی یک ویژگی را در این دوره نشان می دهد و آن نهادینه شدن علم و عقلانیت در ذات ایرانیان است که اندیشه را سرآمد همه چیز می بینند.»

او همچنین اضافه کرد: «تفکر، کتاب و زبان سه مقوله ای هستند که درهم طنیده شده اند و تفکر بدون زبان امکان پذیر نیست و تاریخ ایران هم نشان می دهد که از یک قدمت زبانی برخوردار است که ثمره آن هم تفکری عمیق است.»

لاریجانی درباره اوضاع نشر در سال های اخیر هم توضیح داد: «در حوزه نشر و ترجمه فعالیت های خوبی صورت گرفته است و کتاب های پژوهشی و تالیفی مناسبی هم مخصوصا زیر نظر حوزه علمیه درحال انتشار است و این نویدبخش آینده ای روشن برای ایران است.»

رییس مجلس سپس به بیان راهکارهایی برای بهبود اوضاع نشر پرداخت: «اولین اقدامی که باید صورت بگیرد سرمایه گذاری در صنعت چاپ است تا چاپخانه های ما از فرسودگی خارج شوند، دوم اینکه برای رفع معضلات صادرات کتاب صندوق تشویق صادرات ایجاد شود، سوم هم برای ایجاد چرخه مطلوب صنعت انتشار از تجربیات ناشران موفق که از وضعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار هستند استفاده شود.»

او درباره یارانه گرفتن موسسات نشر از دولت اضافه کرد: «من توصیه می کنم که منتظر گرفتن یارانه گرفتن نباشید، مخالف این مسئله نیستم اما یارانه سیستم مطمئن و متکی به آینده ای نیست و گاهی می دهند و زمانی نه. پس متکی به بخش خصوصی باشید زیرا که ما تجربه خوبی از تولید دولتی نداریم.»

لاریجانی با اشاره به شعارهایی که برای افزایش یارانه بیان می شود، گفت: «گاهی شعارهایی درباره افزایش یارانه داده می شود که این شعارها به صلاح مملکت نیست، نمی دانم مطرح کنندگان این شعارها از کجا می خواهند منابع آن را تامین کنند.»

او افزود: «کسانی که این شعارها را طرح می کنند، باید بدانند موضوع یارانه ها از شئونات دولت نیست، بلکه از شئونات مجلس است و مجلس شورای اسلامی با این رفتارها مخالف است. اگر منبعی هم باشد بهتر است در تولید استفاده شود.»

نمایشگاه کتاب تهران محصول انقلاب و اندیشه امام است

در بخش دیگر مراسم صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رویکرد سی امین دوره نمایشگاه کتاب گفت: «آمادگی داریم از سال آینده کلید نمایشگاه را به صنوف واگذار کنیم. امسال سی‌امین سال نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است. نمایشگاه کتاب تهران یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی پس از انقلاب اسلامی است و محصول این انقلاب است. کتاب در اندیشه امام و مقام معظم رهبری نقش مهمی در تحول فکری مردم دارد.»

صالحی امیری در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه کتاب و فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران گفت: «نمایشگاه کتاب حتی در دوران جنگ تحمیلی که کشور در یکی از سخت‌ترین دوران به سر می‌برد جز اولویت فرهنگی مقامات بود و این الویت تا به امروز تغییر نکرده است. به طوری که در سال ۶۶نمایشگاه کتاب تهران با حضور ۳۲ ناشر خارجی برگزار شد.»

او درباره واگذاری امور نمایشگاه به تشکل های صنفی، بیان کرد:‌ «امسال و در سی‌سالگی نمایشگاه کتاب تهران اتفاق مهمی افتاده و آن واگذاری امور به تشکل‌های صنفی است. ما در سی‌سالگی نمایشگاه می‌توانیم افق‌های نمایشگاه را ترسیم کنیم و آمادگی داریم کلید نمایشگاه را از سال آینده به صنوف واگذار کنیم و به عنوان سیاستگذار بر آن نظارت کنیم.»

وزیر ارشاد با اشاره به رشد انتشار کتاب در ایران گفت: «براساس آمار در سال ۱۳۹۱، ۶۴هزار ۱۵۱ عنوان کتاب، در سال ۱۳۹۲، ۶۶ هزار و ۵۱۴ عنوان کتاب، در سال ۹۳، ۷۳ هزار و ۸۱۲ عنوان کتاب، در سال ۹۴ ، ۸۱ هزار ۳۲۷ عنوان کتاب و در سال گذشته ۸۸ هزار و ۵۰۴ عنوان کتاب در کشور نشر پیدا کرده است. این نشان تحول در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی در طی این سال‌هاست. همچنین تقویت حضور صنعت نشر ایران در عرصه تجارت بین‌الملل یکی از اهداف ما بوده است.»

صالحی امیری درخصوص تاثیر تحریم ها بر روند برگزاری مطلوب نمایشگاه توضیح داد: «متاسفانه در ادوار گذشته به دلیل تحریم‌ها، ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران کمتر شرکت می‌کردند اما در فضای پس از برجام نقش بین‌المللی نمایشگاه کتاب پررنگ شد و اکنون چند کشور اروپایی و آسیایی تمایل دارند در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند. امسال کشور ایتالیا میهمان ویژه نمایشگاه است و حضور پررنگی در آن دارد. این شروع به نمایشگاه کتاب محدود نیست و ادامه خواهد داشت. همچنین در راستای تقویت بعد بین‌المللی نمایشگاه امسال بحث شهر میهمان ویژه نمایشگاه کتاب دنبال شد و شهر استانبول ترکیه امسال میهمان نمایشگاه کتاب تهران است. این بُعد نمایشگاه کتاب در بین کشورهای منطقه بی‌نظیر است.»

وزیر ارشاد در پایان گفت: «کتاب در متن زندگی ایرانیان بوده و خواهیم دید که امسال نمایشگاه با حضور میلیونی مخاطبان نمایشگاه پرشور خواهد شد.»

پیام رییس جمهور و وزیر فرهنگ ایتالیا برای نمایشگاه کتاب

در ادامه مراسم، انتیمو چزرو معاون وزیر میراث و فعالیت‌های فرهنگی کشور ایتالیا پیام سرجیو ماتارلا رییس‌جمهور این کشور را خواند. در این پیام آمده بود: «مفتخرم تا افتتاح نمایشگاه کتاب تهران را که میزبان ایتالیا است تبریک بگویم. این اتفاق موید دوستی و پیوند دو کشور ایتالیا و ایران است. من افتتاح این نمایشگاه را به آقای روحانی رییس‌جمهور ایران صمیمانه تبریک می‌گویم. در دیداری که در ژانویه ۲۰۱۶ در ایتالیا با ایشان داشتیم نیز فرهنگ در مرکز گفت‌وگوهای ما قرار داشت.»

رییس‌جمهور ایتالیا با اشاره به تاریخ جاده ابریشم و آمدن کاغذ در پیام خود آورده بود: «در ایران هم مانند ایتالیا کتاب و کتاب‌خوانی تاریخی دیرینه دارد و در این مسیر بود که کاغذ و کتاب تاریخ جهان را تغییر داد. دو کشور ایران و ایتالیا آیین و احساسات و تجربیات خود را از طریق کتاب برجای گذاشته‌اند.»

معاون وزیر میراث و فعالیت‌های فرهنگی کشور ایتالیا در ادامه پیام داریو فرانچسکینی وزیر میراث و فعالیت‌های فرهنگی ایتالیا را نیز خواند. در این پیام آمده بود: «این روز بزرگ برای اینجانب مایه خوشبختی است. برای این اتفاق با سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ ایران تلاش و رایزنی‌های زیادی انجام داده‌ایم. ما به اهمیت این رویداد که در نوع خود بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی خاورمیانه است واقف هستیم. تعداد بازدیدکنندگان، ناشران و غرفه‌ها این نمایشگاه را به فرصت مغتنمی تبدیل می‌کند. ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران بر نامه‌های مختلفی دارد که برخی در نمایشگاه و برخی در سطح شهر برگزار می‌شود.»

در ادامه این پیام آمده بود: «ما تلاش می‌کنیم تا همکاری نزدیکی با صنعت نشر ایران برقرار کنیم و رابطه فرهنگی با ایران را بخصوص در حوزه کتاب زیاد کنیم و شناخت متقابل دو جامعه مدنی را از این راه افزایش دهیم. ما به خود می‌بالیم که در این رویداد مهم شرکت می‌کنیم.»

در ادامه مراسم محمود آموزگار دبیر شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنوف نشر بیانه‌ این صنف را خواند.

رونمایی از تمبر نمایشگاه و اعلام اسامی ناشران برگزیده

سپس از تمبر یادبود سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی لاریجانی رییس مجلس رونمایی شد و ناشران برگزید سال ۹۵ نیز با اهدای تندیس و جوایزی تقدیر شدند، اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

ناشران برگزیدن سال ۹۵ به شرح زیر معرفی شدند:

ناشر برگزیده بزرگسال در بخش خصوصی تهران انتشارات میزان.

ناشر خصوصی بزرگسال در بخش شهرستان انتشارات موسسه فرهنگی دارالحدیث.

ناشر بزرگسال غیرخصوصی انتشارات سوره مهر؛ در این بخش انتشارات سمت به عنوان ناشر شایسته تقدیر معرفی شد.

ناشر کودک و نوجوان در بخش خصوصی تهران انتشارات قدیانی؛ در این بخش انتشارات شهر قلم و افق به عنوان ناشران شایسته تقدیر معرفی شدند.

ناشر کودک و نوجوان شهرستان انتشارات جمال و براق به صورت مشترک برگزیده‌ شدند.

همچنین انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان ناشر نمونه سال در بخش غیرخصوصی کودک و نوجوان معرفی شد.

در بخش جنبی و ناشران نوپا نیز انتشارات شهید کاظمی، انتشارات کتابستان معرفت و انتشارات گمان ناشران برتر معرفی شدند.

نماینده انتشارات شهید کاظمی برگزیده این بخش جایزه خود را به شهدای مدافع حرم اهدا کرد.

۱۳۹۶/۲/۱۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...