احدآزادی خواه؛سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار نما در خصوص تصویب کلیات طرح جامع تعالی خانواده در این کمیسیون گفت :طی هفته های گذشته دستور کار اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی طرح جامع تعالی خانواده با حضور مسئولان و کارشناسان خبره و مرتبط بوده است ،با توجه به بحرانی که در کشور در خصوص کاهش فرزندآوری به وجود آمده و نیز رتبه جهانی کشور در این زمینه ،کمیسیون فرهنگی مجلس به این جمع بندی رسید که باید این طرح را به سرانجام برسد.
این نماینده مجلس اظهار داشت:
طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده در روزهای گذشته در صحن کمیسیون با حضور نماینده مراکز و نهادهای مرتبط مثل سازمان ثبت احوال، وزارت کشورو سازمانهای مردم نهاد مورد بررسی واقع شد.
وی در ادامه با اشاره به الولویت این طرح افزود: با توجه به اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور بحث تعالی خانواده و بحث جمعیت است، کلیات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده با رأی قاطع اعضای کمیسیون به تصویب رسید.
وی افزود:بیش از 45 کشور دنیا طرح حمایتی برای فرزند آوری دارد،که تقریبا یک چهارم کل دنیا از چنین طرح حمایتی برخوردار می باشند. استاندارد جهانی سن فرزندآوری بین 18 تا 40 سال است که در کشور مقداری در این خصوص خلاء داریم که این سن بین 25 سال تا 35 سال رسیده است و از این رو با استانداردهای جهانی متفاوت می باشد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود:موضوع دیگر زایمان به روش سزارین درکشور است که رتبه جهانی این موضوع حکایت از خلاء جدی در این زمینه دارد،که در این 3 حوزه کمیسیون فرهنگی مجلس در حال جمع بندی است با تصویب نهایی این طرح بزودی به صحن بهارستان می رود تا در آنجا با رای و نظر نمایندگان به تصویب نهایی برسد و به یک قانون تبدیل گردد.
آزادی خواه تصریح کرد:نظر ما بر این بود که چون طرح جامع جمعیتی و تعالی خانواده یک طرح واقعا جامع است و مشابه این طرح در کشور نبوده است و نیز به عنوان یکی از طرح های دارای اهمیت محسوب می شود،لذا مجموعه نهادهای اجرایی و مراکز و گروه های مطالعاتی وپژوهشی را که در این حوزه فعال بودنند دعوت کردیم ، که سازمان های مردم نهاد را دعوت کرده ایم که کار پژوهشی انجام می دهند.
فرآیند این دعوت ها از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یک جمع بندی واحد بوده است که آن هم یک برنامه مشخصی از بدو،شروع ودر کل فرآیندی مدون برای بحث تعالی و رشد جمعیت نداریم که این خلاء در کشور به شدت احساس می گردد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با توجه به موضوع فرزندآوری و ناباروری، تصریح کرد:از آنجایی که نرخ باروری متاسفانه در کشور نرخ بسیار پایینی است و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد را میتوان با این طرح جبران کرد و آینده خطرناکی که برای کشور در حوزه جمعیت ترسیم است، با تصویب این طرح انشاالله حل خواهد شد.اگر در حال حاضر این موضوع را علاج نکنیم قطعا تا 20 سال آینده کشور با یک بحران جمعیتی مواجه خواهد شد.
همچنین همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته زنگ خطر پیری جمعیت کشور از اواسط دهه ۸۰ به صدا درآمده است.
پیری جمعیت در کشور زنگ خطری جدی است و باید با اتخاذ تدابیر ویژه و راهکارهای اساسی در جهت تشویق زوجین به فرزندآوری برای افزایش جمعیت تاکید کرد.
نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس با بیان اینکه خوشبختانه موضوع کنترل موالید که خطر اساسی برای جمعیت محسوب می شد حذف شده است، تصریح کرد: متاسفانه در راستای افزایش جمعیت اقدامات موثری انجام نشده و به ارائه مشوق های لازم به خانواده ها برای فرزندآوری توجه چندانی نشده است.
وی با یادآوری ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری با انتقاد از اینکه دستگاه ها توفیق چندانی در تحقق این سیاست ها نداشتند، افزود: کشورهای دنیا مشوق هایی را در جهت ترغیب به فرزندآوری برای زوجین و مادران باردار و همچنین امتیارات ویژه ای را در بحث یارانه ها برای خانواده های پرجمعیت در نظر گرفته اند اما متاسفانه در کشور ما ارائه این مشوق ها مغفول مانده و دستگاه های مسئول برنامه دقیق و زمان بندی مشخصی برای پرداختن به سیاست های جمعیتی ندارند؛
موضوع جمعیتی کشور متولی مشخص و واحدی ندارد و عمدتا در این حوزه دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ورزش و جوانان باید در این رابطه نقش آفرینی کنند
سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با نما ؛
برنامه ای مدون برای رشد جمعیت در كشور وجود ندارد /در 20 سال آینده با بحران جمعیت مواجه می شویم
سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس گفت: استاندارد جهانی سن فرزندآوری بین 18 تا 40 سال است كه در كشور مقداری در این خصوص خلاء داریم كه این سن بین 25 سال تا 35 سال رسیده است
۱۳۹۶/۳/۲۵