به گزارش نما، علی ربیعی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان در مشهد اظهار داشت: امروز اشتغال و مسائل آن به حدی گسترده شده که در سایر حوزهها اثرگذار است و باید تلاش مضاعفی در این زمینه انجام شود.
وی افزود: کشور از سال 92 با ریزش نیروی کار و تعطیلی واحدها مواجه شد و ما دشواری و سختی زیادی را متحمل شدیم تا فقط در یک سال جلوی ریزش 280 هزار شغل را بگیریم.ریزش نیروی کار و مشکل در حوزههای تولیدی و صنعتی در یکی دو سال ایجاد نشد بلکه فرآیندی چندساله بود که در سال 92 نمود جدی یافت و همچنان هم تثبیت شغل محور تلاش و بخشی از استراتژی اقتصادی کشور خواهد بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز نیاز است در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات برای حفظ اشتغال کار شود، اما در حوزه صنعت این ریزش نیروی کار خیلی بیشتر است و به ویژه در صنایع بزرگ که ریزش اشتغال در آنها قابل توجه بوده باید تلاش گستردهتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه صنایع کوچک به دلیل انعطافپذیری بیشتر توانستند در این بحران ها خود را حفظ کنند، افزود: در این میان معتقد نیستیم که همه مشکل در این واحدها پول و سرمایه در گردش است زیرا در بررسیهای انجام شده مسئله بازاریابی، فناوری، طراحی نامناسب و ضعف و مشکل مدیریتی از جمله معضلات این بخش بوده که با توجه به انسجام خوب شورای اشتغال، باید در این حوزه برنامهریزی شود.
ربیعی ادامه داد: با توجه به رکود طولانی مدتی که در سالهای گذشته در کشور حاکم شده بود و در واقع با یک اقتصاد آب رفته و کوچک شده مواجه بودیم و امروز با وجود آنکه رشد اقتصادی شروع شده، این رشد با کیفیت نیست که امری طبیعی است.
وی گفت: امسال به طور قطع بیش از پنج درصد رشد اقتصادی را تجربه میکنیم و در صنعت هم میتوانیم در برخی موارد رشد دو رقمی را داشته باشیم و نقش نفت و گاز در این رشد باید کمتر شود و رشد با کیفیت اقتصادی بالای پنج درصد تحقق یابد ضمن آنکه سال 95 هم رشد خوبی را داشتیم .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در چند سال اخیر برای خروج از رکود و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال خوب کار شد و شاخصهای اصلی ارتقاء یافت و در این میان خراسان رضوی هم از استانهای موفق در این زمینه بود ضمن آنکه سرمایه گذاری سوبسیدی هم در این استان وجود ندارد اما باید اکنون تلاشها مضاعف تر شود.
وی گفت: امروز، در حوزه اقتصاد مقاومتی برنامه جامع اشتغال پیش روی ماست که در بخشی از آن سرمایه گذاریها مبنای ایجاد اشتغال است اما این سرمایه گذاری های کفاف شغل مورد نیاز را نمی دهد.
ربیعی افزود: بر این اساس برنامه اشتغال فراگیر را با تمرکز در مراکز پر اشتغال و تاثیر گذاری بر این حلقههای موثر طراحی کردهایم در واقع تمرکز بر مشاغل کوچک و خرد است.
وی تصریح کرد: با حضور 53 کارشناس بین المللی بازار کار ایران بررسی و تحلیل و نتایج نیز جمع بندی شد و برنامهها را بر این مبنا تدوین کردیم و مقرر شده در نشستی با حضور رئیس جمهور و وزارتخانههای مختلف این برنامهها بررسی شود.
ربیعی افزود: به عنوان مثال سهم ایران در حوزه پوشاک اصلاٌ قابل توجه نیست در حالی که ترکیه دو میلیون شغل و بنگلادش 20 میلیون شغل در این حوزه دارد و امروز با توجه به ظرفیت و نیاز بازار داخلی و نیز خارجی باید از اشتغال های کوچک چون این بخش شروع کرد تا اثر خود را بر بخش اشتغال و اقتصاد کشور بگذارد.
وی با بیان اینکه معتقد نیستیم توزیع پول اشتغال ایجاد میکند، افزود: با این حال با بانک مرکزی توافق شده 20 هزار میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات برای کمک به ایجاد این اشتغالها دریافت شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در واقع باید از روش سنتی توزیع پول خارج و به روش هوشمندتری ورود یابیم به گونهای که باید بر روی طراحی و بازاریابی صادرات تولیدات کار شود و بدین منظور 20 هزار میلیارد تومان پشتوانه خوبی است.
وی گفت: از این میزان 100 میلیارد تومان به عنوان یارانه برای کمک به ایجاد این مشاغل در سه ماهه اول در نظر گرفته شده که البته بیش از این نیاز است.400 میلیارد تومان نیز از این محل برای سه طرح اشتغالزایی و کارآفرینی کاج (کارانه اشتغال جوانان )اختصاص مییابد. برای توسعه مشاغل روستایی، کشاورزی و صنایع دستی نیز تلاش میشود در نشستی با پنج بانک مربوطه تقسیم کار شده و تسهیلاتی با نرخ سود 9 درصدی در مجموع به میزان 10 هزار میلیارد تومان هم در این حوزه دیده شده که امید است اوایل هفته آینده در مجلس شورای اسلامی نهایی شود.
منبع: تسنیم
ربیعی: رشد اقتصادی «باكیفیت» نیست
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: امروز با وجود آنكه رشد اقتصادی شروع شده، این رشد با كیفیت نیست كه امری طبیعی است.
۱۳۹۶/۴/۱۵