به گزارش نما به نقل از افکارنیوز، سعید صفاتیان در خصوص موافقت مراجع نظام با طرح توزیع مواد مخدر دولتی گفت: طرح توزیع مواد مخدر دولتی در حالی در کمیسیون غذایی تصویب شده است که در سال 1382 همزمان با فعالیت علی هاشمی در سمت جانشینی ریاست جمهوری مطرح شد و در این راستا برنامه ارائه متادون و شربت تریاک برای درمان اعتیاد به مرحله اجرایی رسید.
وی افزود: در چارچوب اجرایی شدن طرح شربت تریاک 500 هزار نفر تحت پوشش این برنامه قرار گرفته که تاکنون در راستای کنترل و ترک اعتیاد بازخوردهای خوبی داشته است بنابراین اجرایی کردن طرح توزیع مواد مخدر دولتی تحت شرایط از پیش تعیین شده میتواند عملکرد خوبی داشته باشد.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در سال 1385 طرحی تحت عنوان اختصاص تریاک به افراد 50 سال به بالا در دولت نهم در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد. در حالی که قبل از اجرایی شدن آن، در دولت دهم با این طرح ممانعت گردید.ناگفته نماند 16 سال از قدمت اینگونه طرحها در کشور می گذرد و در حال حاضر بسیاری از افراد نسبت به تصویب این طرح با تعجب روبرو شدهاند.
وی عنوان کرد: این طرح بدون تعیین دستورالعملها و قوانین خاص عملی نیست، بنابراین با اختصاص نسخه پزشکی، تعین شرایط برای افراد مصرفکننده و در راستای احقاق اهداف کارشناسی شده باید این داروها به داروخانه ارائه شود. براین اساس با حذف ارتباط بین مصرفکنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر ضربه بزرگی به روند قاچاق مواد در کشور وارد میشود.
صفاتیان یادآور شد: مسئولیت اجرای این طرح باید بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گیرد و با همکاری وزارت بهداشت و سازمان قضایی و نظامی مدیریت شود و سایر ارگانها از روند نظارت و اجرای آن حذف شوند تا ضریب خطا و اشتباه کاهش یابد.
وی در خصوص آثار مثبت طرح توزیع مواد مخدر دولتی گفت: با اجرایی شدن این طرح، درصد بهبود معتادان افزایش مییابد چرا که مرفین و شربت تریاک نسبت به اصل مواد از غلظت کمتری برخوردار بوده و با ارائه مواد رقیق شده به افراد معتاد در روند درمان و کاهش مصرف آن میتوان تأثیر بسزایی گذاشت.این در حالی است که این مواد با غلظت 2 تا 3 درصدی به افراد ارائه میشود. همچنین ارتباط بین قاچاقچیان مواد مخدر و مصرفکنندگان قطع شده و قاچاق مواد را با یک بحران بزرگ روبرو میکند.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: با کارشناسی بر مباحث و اهداف طرح توزیع مواد مخدر دولتی و حذف نقش سازمانهای غیرمربوطه میتوان درصد اشتباه خطا را کاهش داد اما از نقش 10 درصدی خروج مواد مخدر از چارچوب قانون را نمیتوان نادیده گرفت چرا که در همه دنیا 10 درصد احتمال خروج غیرقانونی مواد مخدر از داروخانهها وجود دارد و ادعای کنترل کامل موادمخدر دولتی د داروخانهها اشتباه است. این اتفاق می تواند از جمله نقاط ضعف این طرح محسوب شود.
وی خاطرنشان کرد: برای اجرای هرچه بهتر این طرح نیاز به همکاری مشترک وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر است. مخالفت ستاد مبارزه با مواد مخدر بر ارائه مواد مخدر در داروخانهها و اصرار وزارت بهداشت در این روند در اجرای این طرح اختلال ایجاد میکند و بهجای لجبازی میتوان با تشکیل جلسات مشترک به بررسی پیامدها و عواقب این طرح پرداخت و به نتایج کاربردی رسید.
صفاتیان در پایان گفت: توزیع مواد مخدر دولتی طرح جدیدی نیست و ما را به پیش از انقلاب بازگردانده است. ناگفته نماند در طی این چند سال در طرحهای مختلف تجربههای خوبی در زمینه کنترل مواد مخدر و اعتیاد داشتهایم در حال حاضر میتوانیم با استفاه از مواد مخدر ضبط و کشف شده توسط نیروی انتظامی در درمان و کنترل اعتیاد قدمهای خوبی برداریم.
آثار مثبت طرح توزیع مواد مخدر دولتی
صفاتیان در خصوص آثار مثبت طرح توزیع مواد مخدر دولتی گفت: با اجرایی شدن این طرح، درصد بهبود معتادان افزایش مییابد چرا كه مرفین و شربت تریاك نسبت به اصل مواد از غلظت كمتری برخوردار بوده و با ارائه مواد رقیق شده به افراد معتاد در روند درمان و كاهش مصرف آن میتوان تأثیر بسزایی گذاشت.
۱۳۹۶/۵/۱