به گزارش نما به نقل از روابط عمومی شركت كنترل كيفيت هواي تهران؛ مريم نادري مدير واحد پايش شركت كنترل كيفيت هواي تهران گفت: در سال های اخیر دانشمندان ثابت کرده اند که آلودگی هواي ناشی از ماشین ها و کارخانه ها، دلیل عمده شروع حملات آسم است. 30 درصد از آسم های کودکان به دلیل آلودگی هوای شهري شروع مي شود. مطالعات نشان می دهد آلودگی هوا باعث ایجاد بیماری آسم در افراد سالم مي شود.
نادري گفت: تمام گروههای سنی، اعم از زن و مرد در جهان بر اثر بیماری آسم جان خود را از دست داده اند و هيچ گروهي از اين بيماري در امان نيست. پیک ابتلا به آسم طي دهه هاي اخير در ايران در سال 1392 اتفاق افتاده که بیش 470هزار نفر بودند. از سال 1390 تاكنون نيز مرگ بر اثر آسم در ايران رو به افزايش است. از سويي تعداد مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان بوده است. همچنین از سال 1389 تا 1394 شاهد افزایش مرگ و میر در آقایان و کاهش مرگ و میر در میان زنان هستیم. به علاوه تعداد مرگ و میر در اثر بیماری آسم در میان افراد پیر و بالای 70 سال بیشتر از رده های سنی دیگر است.
به گفته اين كارشناس شركت كنترل كيفيت هواي تهران، آسم یک بیماری مزمن است که در بیشتر موارد درمان قطعی ندارد. این بیماری باعث مشکلاتی برای سلامت کودکان و بزرگسالان می شود. در جهان بزرگسالان سالانه 14 میلیون فرصت شغلی خود را به خاطر این بیماری از دست می دهند. این بیماری سالانه 2 میلیون نفر را به طور اورژانسی روانه بیمارستان می کند. به گفته نادري، عواملي که باعث شروع آسم در ايران می شوند شامل اين موارد ميشوند:
ذرات ریز معلق
برخی از ذرات ریز می توانند در ریه ها تجمع کرده و باعث شروع آسم شوند. مطالعات نشان می دهد بین تعداد افراد بستری در بیمارستان ها به خاطر حملات آسم و این ذرات معلق رابطهای مستقیم وجود دارد یعنی در مناطقی که این ذرات بیشتر شده اند تعداد این بیماران هم بیشتر شده است. به عنوان مثال نیروگاههای برقی که از سوخت زغال سنگ استفاده می کنند، کارخانه و خودروهای دیزل منبع اصلی تولید این ذرات معلق هستند.
ازن سطح زمین
ازن باعث شروع حملات آسم شده و آن را بدتر و شدیدتر می سازد. همچنین می تواند باعث گسترش و تشدید آسم در کودکان شود. ازن معمولا زمانی تشکیل می شود که آلاینده های ماشین ها، کارخانه ها و واحدهای صنعتی با اکسیژن و نور خورشید واکنش می دهند. ازن سطح زمین یکی از مشکلات جدی در شهرهای پرترافیک است.
سولفور دی اکسید (SO2)
یک محرک تنفسی در شروع آسم سولفور دی اکسید است. این ماده هنگام سوختن زغال سنگ و نفت خام تولید می شود. نیروگاه هایی که از زغال سنگ به عنوان سوخت استفاده می کنند بدترین منبع تولید سولفور دی اکسید هستند. پالایشگاه های نفتی و موتورهای دیزلی خودروهای سنگین مانند اتوبوس ها نیز مقدار زیادی سولفور دی اکسید وارد هوا می کنند.
افزایش مرگ ناشی از آسم در ایرانیان
طی سالها اخیر مرگ بر اثر بیماری آسم در كشور 25 درصد افزایش یافته و هر سال بیش از 2600 ایرانی بر اثر این بیماری ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. در این میان مردان بالای 50سال بیش از همه در معرض این خطر قرار دارند.
۱۳۹۶/۵/۵