به گزارش نما به نقل از میزان: معضل افزایش قیمت پیاز از یکی دو ماه گذشته همچنان ادامه دارد و اگرچه در این مدت با کاهش قیمت جزئی روبرو بوده، اما قیمت بین ۴ هزار تا ۵ هزار تومان برای این محصول پرمصرف، خانوار را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
اگرچه در این مدت وعدههای بسیاری از مسئولین در ارتباط با کاهش قیمت پیاز تا روزهای آینده میشد، اما هنوز هم کاهش قیمت محقق نشده و مردم به امید ارزانی این محصول هستند.
دراین راستا مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران در گفت وگو با خبرنگار میزان در ارتباط با بازار نامتعادل پیاز اظهار کرد: مساله مهمی که در افزایش قیمت پیاز تاثیر گذار بوده این است که در طول ۳ سال بو طور مکرر در بهار و تابستان قیمت پیاز به قدری پایین بود که کشاورزان پیاز را از زمینهای خود برداشت نمیکردند.
وی افزود: اگرچه در این مدت اقدامات زیادی مثل انبار کردن و خرید تضمینی پیاز انجام شد، اما این مسائل کار ساز نبود و متضرر شدن پی در پی کشاورزان دلیلی بر کاهش سطح کشت پیاز در سال جاری شد.
رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه در مرداد ماه تولید محصول پیاز افزایش یافته خاطرنشان کرد: با وجود افزایش تولید این محصول در مرداد ماه، اما هنوز قیمتها کاهش پیدا نکرده و این امر نیاز به نظارت جدی ارگانهای مختلف دارد.
شادلو در ادامه تاکید کرد: خرده فروشها دقت کنند و با وجود افزایش تولید با انصاف بیشتری محصولات را به فروش برسانند و خانوار از خرید بیش از نیاز روزانه خود اجتناب کنند.
رئیس اتحادیه باغداران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود کاهش سطح زیر کشت این محصول، کار ذخیره سازی این محصول انجام نشد، خاطر نشان کرد: پیاز از مهر ماه خاصیت انباری شدن را دارد و از طرفی، چون هزینه نگهداری آن بالاست در این مورد اقدامی صورت نگرفت.
وی در ارتباط با این موضوع که چرا با وجود کاهش تولید پیاز و نیاز بازار به این محصول هنوز هم صادرات در حال انجام است گفت: باید صادرات به طور مداوم انجام شود تا بتوان بازار هدف این محصول را حفظ کرد، از طرفی اگر در مقاطعی از زمان که کمبود داریم صادرات را قطع کنیم، کشورهای هدف صادرات به دنبال بازار دیگری خواهند بود و جایگاه خود را از دست خواهیم داد.
شادلو در ادامه از ارگانهای نظارتی و تشکلها خواست تا با جدیت در بازار خرده فروشی نظارت کنند که سو استفادهای از موضوع گرانی پیاز صورت نگیرد و خاطرنشان کرد: برخی از افزایش قیمت به واسطه دلالان ایجاد میشود و در این میان تاثیر بسیاری در بازار محصولات کشاورزی دارند.
با این تفاسیر وضعیت بازار پیاز در یکی دو ماه اخیر نشان میدهد که مسئولان عزم جدی برای مقابله با معضل گرانی این محصول پرمصرف ندارند و در این میان نبود الگوی کشت و برنامه ریزی در کشت محصولات کشاورزی بیش از پیش احساس میشود و هر از چند گاهی یک محصول را گرفتار گرانی میکند.
پیاز، خیال ارزان شدن ندارد
افزایش قیمت پیاز در دو ماه اخیر همچنان به قوت خود باقی است و با گذشت چند هفته از وعده مسئولان بخش خصوصی و وزارت جهاد كشاورزی برای كاهش قیمت، قیمت این محصول هنوز به روال گذشته برنگشته است.
۱۳۹۶/۵/۱۰