نسخه چاپی

گزارش آمریكا و ۳ كشور اروپایی به سازمان ملل علیه ایران

ایالات متحده آمریكا و سه كشور متحد اروپایی‌اش در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدام ایران در پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا را «تهدیدآمیز و تحریك‌آمیز»‌ و مغایر با قطعنامه شماره 2231 این شورا دانسته‌اند.

به گزارش نما به نقل از 598، ايالات متحده آمريکا و سه کشور متحد اروپايي‌اش در نامه‌اي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد، اقدام ايران در پرتاب ماهواره‌بر سيمرغ به فضا را «تهديدآميز و تحريک‌آميز»‌ و مغاير با قطعنامه شماره 2231 اين شورا دانسته‌اند.

در اين نامه که خبرگزاري آسوشيتدپرس روز چهارشنبه به آن دست‌پيدا کرده، آمريکا، انگليس، آلمان و فرانسه ادعا کرده‌اند که ماهواره‌بر سيمرغ در صورتي که به صورت موشک بالستيک ترکيب‌بندي شود از بُرد و «بار مفيد کافي براي حمل کلاهک هسته‌اي» برخوردار است.

چهار کشور در اين نامه مدعي شده‌اند اقدام ايران با قطعنامه شماره 2231 شوراي امنيت مغاير است. اين قطعنامه از ايران مي‌خواهد « هيچ فعاليتي مرتبط با موشکهاي بالستيکي طراحي شده براي قابليت حمل سلاح هاي هسته‌اي، شامل پرتاب با استفاده از چنين فناوريهاي موشکهاي بالستيک، صورت ندهد.»

مقام‌هاي جمهوري اسلامي ايران مي‌گويند موشک‌هاي بالستيک ايران براي قابليت حمله سلاح‌هاي هسته‌اي طراحي نشده‌اند و به اين دليل آزمايش‌هاي موشکي ايران ارتباطي با اين قطعنامه ندارند.

آمريکا و متحدان غربي اين کشور از «آنتونيو گوترش»، دبير کل سازمان ملل متحد خواسته‌اند «فعاليت‌هاي ايران در زمينه موشک‌هاي بالستيک و پرتاب ماهواره» را در قالب گزارشي «کامل و جامع» به اعضاي شوراي امنيت گزارش کند.

در بخشي از نامه که خبرگزاري رويترز گزارش داده آمده است: «فناوري‌هاي لازم براي طراحي، ساخت و پرتاب ماهواره‌بر، ارتباط نزديکي با فناوري‌هاي موشک‌هاي بالستيک و به ويژه موشک‌هاي بالستيک قاره‌پيما دارند. بنابراين، اين پرتاب، نشان‌دهنده گامي تهديدآميز و تحريک‌آميز از سوي ايران است.»

چهار کشور در ادامه ادعاهاي خود نوشته‌اند: «برنامه سابقه‌دار ايران براي ساخت موشک‌هاي بالستيک کماکان با قطعنامه شوراي امنيت مغاير است و در منطقه آثار بي‌ثبات‌کننده دارد.»

گفتنی است ایران روز پنجشنبه ۵ مرداد پرتاب آزمایشی ماهواره‌بر «سیمرغ» را انجام داد و پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) با پرتاب آزمایشی این ماهواره بر بطور رسمی افتتاح شد.

ماهواره بر سیمرغ قادر است ماهواره های تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد. پایگاه فضایی حضرت امام خمینی(ره) که نخستین پایگاه سکو ثابت جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود مجموعه عظیمی است که تمام مراحل آماده سازی، پرتاب، کنترل و هدایت ماهواره برها را برعهده دارد.

این پایگاه از نظر فناوری مطابق با استانداردهای روز دنیا طراحی و ساخته شده و قادر است در مرحله نهایی همه نیازمندی های کشور در مدار LEO را نیز پوشش دهد.

۱۳۹۶/۵/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...