به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین، امیرمحمد زندی مهمان اول برنامه که به دلیل موفق نبودن در بدلکاری، این رشته را علی رغم علاقه ترک کرده بود، در گفتگو با ضیاء بیان کرد: «از کودکی به حرفه بدلکاری علاقه داشتم اما حالا خبرنگاری رشته تحصیلی ام است و به طور کلی هیجان را دوست دارم. بدلکاری را به این علت کنار گذاشتم که راهنمای مشخصی نداشتم و تصمیم گرفتم سراغ حرفه دیگری بروم.»
بدلکاری بدون آموزش و چند هفته خانه نشینی
وی افزود: «۱۶، ۱۷ ساله بودم که تصمیم گرفتم وارد این حرفه شوم. یکی از دوستان دانشجویم یک فیلم کوتاه می ساخت و قرار شد من به جای شخصیت فیلم از پله پایین بیفتم. بدون تمرین قبلی اینکار را انجام دادم و قدری درد کشیدم اما بلایی سرم نیامد.»
زندی یادآور شد: «دفعه بعد اما پایم پیچ خورد، مچ پایم ورم کرد و دو سه هفته خانه ماندم. شاید اگر آموزش مناسبی می دیدم شاید اینطور نمی شد و مجبور نمی شدم با وجود علاقه به این حرفه رهایش کنم. اما متاسفانه نتوانستم جایی برای آموختن این حرفه پیدا کنم.»
در ادامه ارشا اقدسی، طراح بدلکاری فیلم های سینمایی و تلویزیونی وارد استودیو شد و با رد حرفهای زندی، درباره نحوه آموزش رشته بدلکاری توضیح داد: «من از سال 83 عاشق این حرفه شدم. وقتی زنده یاد پیمان ابدی به ایران آمد، اتفاقات خیلی خوبی افتاد و بسیاری از علاقمندان از جمله من او را که در غرب آموزش دیده و کار کرده بود پیدا کردیم.»
بعضی فکر می کنند بدلکاری راحت است
وی افزود: «بعضی ها فکر می کنند بدلکاری خیلی راحت است و چون اهل هیجان و نترس هستند می توانند بدلکار خوبی شوند، اما اینطوری نیست. در همه جای دنیا باید برای رسیدن به شرایط ایده آل و اهداف انتظار کشید و این شرایط فقط برای ایران نیست.»
طراح بدلکار سریال «شهرزاد» در پاسخ به سوال ضیاء درباره آینده کاری خود اظهار کرد: «همیشه از من می پرسند آینده بدلکاری چیست؟ همیشه می گویم وقتی بچه من بدلکار شد و نوه ام هم همین راه را ادامه داد، آن وقت می توان فهمید با گذشت دو نسل چه اتفاقی برای این حرفه تازه نفس در کشورمان رخ داده است.»
اقدسی تصریح کرد: «چندسال از جیب خوردم و 10 سال از زمانی که با اراده وارد این حرفه شدم و پای حرفم ماندم می گذرد. حالا چند سالی است درآمد کسب می کنم و از این حرفه لذت می برم.»
وی درباره سختی هایی که در این راه تحمل کرده گفت: «یادم می آید در ترکیه یک هفته زیر باران خوابیده بودم تا نوبتم شود و از صخره بپرم. پول هم نداشتم لباس گرم بخرم و با همان لباس بالدار توی چادر می خوابیدم.»
از سرعت، ارتفاع و تاریکی می ترسم
این بدلکار با بیان اینکه از سرعت، ارتفاع و تاریکی می ترسم اما عاشق بدلکاری هستم، یادآور شد: «به نظرم ارتباط برقرار کردن با ترس خیلی جالب است. اینگونه علاقه من به آدمها بیشتر می شود. می دانم آدمها خیلی راحت می توانند بمیرند و برای همین خیلی نگران مال و اموال نیستم و به اتفاقات خوب فکر می کنم.»
اقدسی در پاسخ به خواسته ضیاء برای راهنمایی زندی نیز گفت: «او می تواند در کلاس های ما ثبت نام کند. هزینه کلاس ها ماهی 300 هزار تومان است و هفته ای 2 جلسه 4 ساعته داریم. اما تا 2 سال فرد شرکت کننده در کلاس ها می تواند به نتیجه برسد.»
تا به حال 26 بار ماشین چپ کردهام
طراح صحنه های بدلکاری فیلمهای سینمایی «رگ خواب» و «عصر یخبندان» درباره ویژگی های شغل خود توضیح داد: «وظیفه طراحان بدلکاری این است که تمام آن چیزهایی را که ممکن است در حادثه ای که بازسازی می کنند پیش بیاید، پیش بینی کند. مثلا من تا به حال 26 ماشین چپ کرده ام و حالا دیگر می توانم جای دقیق سقوط ماشین را مشخص کنم.»
وی در این باره که آیا اعضای تیمش می توانند همپای او کار کنند، گفت: «بچه های تیم قابلیت کافی را دارند اما به دو دلیل نمی گذارم آنها این کار را انجام دهند. یک دلیلش این است که این کار خیلی کیف می دهد و من از این کار لذت می برم. اینکه یک ماشین گران را چپ کنی ورزش گرانی است که غیر از صحنه فیلم، وسع مالی من نمی رسد آن را تجربه کنم.»
اقدسی همچنین درباره قیمت بالای تجهیزات کارش گفت: «برای این کار باید کلاه کاسکت و کمربند خاصی داشت که فقط کلاه آن 2500 دلار قیمت دارد و من این ست را به مرور توانسته ام جمع کنم.»
او همچنین در این برنامه صحنه بدلکاری کوبیده شدن سر روی میز را روی آنتن زنده اجرا کرد و علی ضیاء نیز این صحنه را تمرین کرد!
«فرمول یک» به تهیه کنندگی افشین حسین خانی، شنبه تا چهارشنبه بین ساعت 17:30 تا 19 از شبکه یک سیما روی آنتن می رود. این برنامه هر روز میزبان دو نفر مرتبط با یک موضوع است و تلاش می کند با برقراری ارتباط بین مهمانانش، باعث به موفقیت رسیدن افراد ناموفق شود.
روایت ارشا اقدسی از تجربیات عجیب بدلكاری
سیدعلی ضیاء مجری تلویزیون دوشنبه 23 مرداد ماه در «فرمول یك» میزبان ارشا اقدسی بدلكار شناخته شده و یك علاقمند به رشته بدلكاری بود.
۱۳۹۶/۵/۲۴