به گزارش نما - روزنامه جهان اقتصاد نوشت:مرکز پژوهشهای مجلس ، ۸ دورنمای «انقلاب صنعت خودرو در سال ۲۰۳۰» را تشریح کرده است.
دورنمای اول: رانندگی با روشهای اشتراکگذاری سفر، سرویسهای تبادل داده در خودرو، ارتقای فناوری و استفاده از مدلهای نوین کسبوکار میتوانند منابع درآمدی خودرو را تا ۳۰ درصد یعنی چیزی حدود ۱٫۵ تریلیون دلار افزایش دهند.
دورنمای دوم: با وجود تغییر رویکرد به سمت روشهای نوین اشتراکگذاری سفرهای درونشهری، بهواسطه پیامدهای مثبت ناشی از رشد طبقه متوسط در جهان و تداوم رشد اقتصادی در کشورهای نوظهور به ویژه چین و هند، تغییر رشد سالانه فروش خودرو از ۳٫۶ درصد در حال حاضر به ۲ درصد تا سال ۲۰۳۰ میلادی خواهد رسید.
دورنمای سوم: با توجه به اینکه رفتار و عادتهای مصرفکننده برای انجام سفرهای شهری درحال تغییر است، پیشبینی می شود از هر ۱۲ خودروی فروخته شده در سال ۲۰۳۰ میلادی، یک خودرو در قالب اشتراکگذاری سفر به فروش برسد و متعاقب آ،ن بازار خوبی برای این هدف ایجاد شود.
دورنمای چهارم: ساختار شهر بهعنوان مناسبترین معیار تقسیمبندی که تعیینکننده رفتار و عادتهای سفر است ،در نظر گرفته خواهد شد و جایگزین دیدگاه ناحیهای و کشوری در بازار خودرو خواهد شد.
دورنمای پنجم: در صورت رفع موانع تکنولوژیکی و مسائل قانونی و نظارتی، تا ۱۵ درصد از خودروهای فروخته شده در سال ۲۰۳۰ میتواند به خودروهای تمامخودران اختصاص داشته باشد.
دورنمای ششم: خودروهای برقی توانستهاند به خودروهای قابل رقابت و مناسب در بازار تبدیل شوند؛ اگرچه سرعت پذیرش آن متناسب با سطح امکانات و ساختار شهر تغییر میکند.
دورنمای هفتم: چشمانداز روشهای نوین سفر درون شهری با پیچیدگی و تنوع زیاد، بازیگران فعلی صنعت خودروسازی را ملزم به همکاری و رقابت با رقبا، در چند حوزه خواهد کرد.
دورنمای هشتم: بازیگران قدیمی صنعت خودروسازی روی کل فرآیند تولید، تمرکز و توجه دارند درحالی که بازیگران جدید تنها در بخ کوچکی از زنجیره ارزش فعال هستند.
سهم ۱۵ درصدی بازارایران برای خودروهای تمامخودران تا 13سال آینده
۱۳۹۶/۶/۲