نوزدهمین سالگرد شهادت شهید اسدالله لاجوردی عصر (چهارشنبه 1 شهریور) با حضور حجت الاسلام محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه، سردار کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله، حجت الاسلام روح الله حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، محمد نبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی ، جمع زیادی از مردم انقلابی ، شخصیتهای سیاسی و مسئولان قضایی در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
در حاشیه این مراسم سردار اسماعیل کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله در گفتگو با خبرنگار نما درباره ابعاد شخصیتی شهید لاجوردی گفت :شهید لاجوردی همه حرکات ،صحبتها و اقداماتش برای رضای خدا بود و طوری بود که هیچ چیز از این دنیا برای خودش نمیخواست چه قبل از انقلاب که مبارزات بسیار سخت و شکنجه های بسیار سختی ایشان زیر دست ساواک شد و چه بعد انقلاب که در جهت تربیت انسانهای فریب خورده حرکت کرده بودند،خیلی از این زندانی های که فریب منافقین را خورده بودند و در زندانها بودند اینها را در جهت صراط مستقیم قرار داد ، چرا که جوان بودند نمی دانستند و متوجه نبودند.
باید بگویم یک انسان بسیار خودساخته و انقلابی و باید بگیم به تمام معنا وجودش برای رضای خدا و همه دلسوزیش برای جریان انقلاب بود.
کوثری درباره شناخت شهید لاجوردی از ماهیت گروهک های ضد انقلاب مانند منافقین تاکید کرد:در همان سال 54 انحراف این جریان از زندان و بیرون زندان آشکارتر شد و شهید لاجوردی بدلیل شناخت عمیق و دقیق که از جریان نفاق داشت از بسیاری از مسائل پشت پرده آگاهی داشت و این موضوعات را برای جوانان بازگو می کرد و منافقین بدلیل همین اطلاعات دقیق که ایشان داشت و از مسئولیت داداستانی و سازمان زندانها فارغ شد ایشان را تحت نظر داشتند و در آن زمان دیگر شهید لاجوردی مانند مردم عادی در بازار مغازه ای داشت و بدور از مناسب زندگی می کرد و رفت وآمد داشت اما کینه منافقین موجب شد آقای لاجوردی را در بازار در حجره خودش به شهادت برسانند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس ادامه داد: باید بگویم منافقین هیچ گاه یک انسان آگاه و بابصیرت را نمی توانستند تحمل کنند و لاجوردی از آنها بود ،لاجوردی از کسانی بود که دست منافقین را رو کرد و خیلی از جوانها را که در دام منافقین بودند جدا کرد و به همین دلیل ایشان را ترور کردند و به شهادت رساندند
موسیالرضا ثروتی نماینده سابق مجلس نیز در حاشیه این مراسم درگفتگو با خبرنگار نما گفت :شهید لاجوردی از نیروهای مومن ،متدین ، انقلابی بود و دوستداران این شهید در سالگرد شهادت این مرد بزرگ جمع شدند تا با خون این شهید میثاق ببندند ، آقای لاجوردی در قبل از انقلاب مجاهدی نستوه،انقلابی ،ولایتمدار و بسیار دلسوز بود شکنجه های زیادی ایشان دیدند و مبارزات پر شوری داشتند ،بعد انقلاب هم مسئولیت های متعددی داشتند در راستای اهداف نظام مقدس اسلامی ، این شهید بزرگوار با بسیاری از بزرگان انقلاب مانند امام خمینی ؛ رهبری و شهید بهشتی در زندگی خودشان مانوس بودند.
تمام زندگی شهید لاجوردی درس است امیدوارم جوانان از زندگی این شهید بزرگوار درس بگیرند ایشان یک اسوه بود برای مبارزین در صبر و پایداری در اهداف ، انقلابی بود انقلابی ماند و انقلابی شهید شد.
برادر شهید لاجوردی نیز در گفتگو با خبرنگار نما درباره راهی که شهید لاجوردی در زندگی طی کردند تا به شهادت در راه اسلام رسیدند گفت : عمده مبارزات ایشان از سال 42 همزمان با نهضت امام خمینی آغاز شد و این مسیر ادامه داشت تا پیروزی انقلاب ، مدتها پیش از انقلاب ایشان در زندانهای ستم شاهی بود مدتی آزاد می شد و بعد با شروع فعالیت ضد استبداد دوباره دستگیر و روانه زندان می شد ،شهید لاجوردی ذوب در ولایت بود و از عاشقان راه امام و رهبری بود.
درباره ویژگی های خاص این شهید می توانم به موضوع ولایت پذیری ایشان اشاره کنم ، از خصوصیت های دیگر مسئله مدیریت ایشان بود که خیلی در آن شرایط سخت دهه 60 و بحرانهای که سازمانها و گروهک های ضد انقلاب ایجاد کرده بودند خیلی ایشان شجاعانه ایستاد و شروع کرد به کار کردن.
درباره اخلاق ایشان فردی بسیار مهربان بود حتی نسبت به غریبه ها آنقدر ایشان با عاطفه بود که این موضوع زبانزد بود در میان دوستان و مردم ، یکی دیگر از ویژگی های بارز ایشان پر کاری بود من در تمام دوران که با ایشان زندگی می کردم یاد ندارم شهید لاجوردی چیزی را به عنوان خستگی مطرح کرده باشد مسئله بعدی شجاعت و نترسی ایشان بود که چطور قاطعانه عمل می کرد و بسیار نسبت به مستمندان و فقرا ایشان اخلاص داشت و هرچه از دستش بر می آمد کمک می کرد و از محرومان به شدت در جامعه دستگیری می کرد.
حجت الاسلام محسنی اژهای سخنگوی دستگاه قضا نیز در این مراسم بیان داشت: من این خصوصیات را به شخصه در شهید لاجوردی دیدهام که فردی متدین و نسبت به دین و ولایت متعبد و مقید به قوانین اسلامی و قوانین کشور بودند، اما در حال حاضر کسانی هستند که مصوبات شورای امنیت ملی و شورای نگهبان را قبول ندارند و هستند کسانی دیگر که با شنیدن آیات صریح قرآن میگویند که قرائت من با شما تفاوت دارد.
محسنی اژه ای عنوان کرد: برخلاف آنچه نسبت به شهید لاجوردی می گویند شهید لاجوردی رقیق القلب تر از بسیاری از کسانی بود که دیدم. آنقدر رقیق القلب بود که نمی توانست از کنار اشکی که ریخته شده بود بگذرد.
همکار دهه 60 شهید لاجوردی ادامه داد: بارها به بنده و دیگران نصیحت می کرد با کسانی که کم سن و سال هستند و احتمال می دهید فریب خوردن صحبت کنید تا برگردند. شهید لاجوردی نسبت به بیت المال بسیار حساس بود.
وی گفت: شهید لاجوردی برای ارشاد زندانیان با وجود مشغله زیاد بیش از همه افراد وقت می گذاشت. حتی به جای نماز شب تا صبح با زندانی حرف می زد.
معاون قوه قضائیه تصریح کرد: شهید لاجوردی اعتقاد و وابستگی به مال و جاه دنیا نداشت.اگر کسی شهید لاجوردی را نمی شناخت زمانی که وی در زندان حاضر می شد نمی توانست فرقی بین او و زندانیان قائل شود. شهید لاجوردی اجازه نمی داد جوری برای او برنامه ریزی کنند که گرفتار دنیا و مال دنیا شود.
وی گفت: درباره شهید لاجوردی خیلی بی انصافی کردند نسبت هایی را به وی می دادند و حرف هایی را نزد امام و شورای قضایی درباره وی می زدند. شهید لاجوردی کسی بود که برای خدا زیست، کار کرد، صبر کرد و نامهربانی ها را برای خود خرید تا برای خدا با دشمنان اسلام مبارزه کند.
اژه ای گفت:امروز حقیقتا دهه 60 و بسیاری از شخصیت های انقلابی مظلوم ماندند. من از شهید لاجوردی معذرت می خواهم که نتوانستم در افشای چهره منافقین، حفظ بیت المال آنطور که باید به وی تاسی کنم.
گزارش اختصاصی نما از نوزدهمین سالگرد شهادت شهید لاجوردی
لاجوردی انسانی خودساخته و انقلابی بود/لاجوردی دست منافقین را رو كرد
شهید لاجوردی بدلیل شناخت عمیق و دقیق كه از جریان نفاق داشت از بسیاری از مسائل پشت پرده آگاهی داشت و این موضوعات را برای جوانان بازگو می كرد ،كینه عمیق منافقین موجب شد لاجوردی را در بازار تهران به شهادت برسانند
۱۳۹۶/۶/۲