نسخه چاپی

صرامی در گفتگو با نما :

در كشور همتی برای رفع بیكاری نمی بینیم/ اقتصاد كشور ما مثل یك بیمار است كه زمین گیر شده است

عکس خبري -در کشور همتي براي رفع بيکاري نمي بينيم/ اقتصاد کشور ما مثل يک بيمار است که زمين گير شده است

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه دولتمردان با گزینش مدیریت جهادی و انقلابی می توانیم از اقتصاد رانتی جلوگیری كنیم گفت:در كشور همتی برای رفع بیكاری نمی بینیم.

محسن صرامی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار نما در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت مبنی بر تبدیل اقتصادی نفتی و رانتی به اقتصاد مولد و مردمی اظهار داشت: به لحاظ اینکه مصارف، منابع و بودجه در اختیار دولت است .
وی در ادامه افزود: همچنین دولت پاسخگو به مجلس است انگشت اشاره نظارت به چگونگی بودجه نویسی و نظارت بر اجرای صحیح بودجه منطبق بر قوانین مرتبط در بخش اول بر عهده دولت است در بخش دوم اگر سوال و شبه ای به وجود بیاید بر عهده مجلس می شود.
صرامی با اشاره به اینکه دولتمردان با گزینش مدیریت جهادی و انقلابی و حساس بودن به بیت المال می توانیم از اقتصاد رانتی جلوگیری کنیم ، ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در اقتصاد رانتی مطرح است بانک ها و شرکت هایی هستند که به صورت اقماری در کنار بنگاه های دولتی ایجاد می شود و ما باید به جد برای اینکه بتوانیم یک اقتصاد بدون رانت و منطبق با صحبت های مقام معظم رهبری داشته باشیم این موارد را رعایت کنیم.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور ما اقتصاد مبتنی بر درآمدهای نفتی است و غول اقتصاد نفتی و غول اقتصاد دولتی در اختیار دولت است که می تواند شبهاتی را در روند اجرای قوانین بودجه نویسی صحیح به وجود آورد، گفت: در این زمینه باید نظارت مجلس، قوه قضاییه و ارگان های نظارتی ذی ربط قوی تر شود.
وی در خصوص بخش دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر هدف اول دولت حل مشکل بیکاری است وگفته اند سالانه بیش از 900 هزار شغل ایجاد می کنیم بیان کرد: مدیریت کشور ما باید اعتقاد راسخی بر رفع بیکاری داشته باشد اما متاسفانه در کشور همتی برای رفع بیکاری نمی بینیم به خاطر اینکه بوروکراسی اداری و نهادهایی که باید از ایجاد شغل حمایت کنند از حمله وزارت اقتصاد، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت مسکن و وزارت رفاه سیاست های شفافی جلوی روی شان برای ایجاد شغل وجود ندارد البته همت آن را هم ندارند.
صرامی با بیان اینکه برای رفع مشکل بیکاری باید کمیته ای متشکل از قوه قضاییه، دولت و مجلس تشکیل شود، ادامه داد: با تشکیل این کمیته به راحتی می توانیم سرانه ایجاد اشتغال در کشور را افزایش دهیم و جلوی افزایش افسار گسیخته بیکاری در کشور را بگیریم.
نماینده سابق مجلس اظهار داشت: متاسفانه به لحاظ اینکه از صادرات، واردات، تولید به نحو مقتضی و تعرفه هایی که وزارت صنعت برای ورود کالاهای خاص صادر می کند و یا عدم اطمینان به معدن داران که مواد خام را می توانند به فرآورده های تبدیل کنند و عدم حمایت از بنگاه های زود بازده طوری شده است که ما علاوه بر اینکه دسترسی به ایجاد اشتغال ایجاد کنیم، بیکاری را هم رو به افزایش است.
وی ادامه داد: در نهایت این اعداد و ارقامی که در حال اضافه شدن است شرایطی را به وجود می آورد که کار را برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری سخت تر می کند . کشور ما پهنای جغرافیای، فرهنگی و سیاسی بسیار گسترده ای دارد و گویای این مطلب است که ما می توانیم در بخش کشاورزی، صنعت و تولید علم ایجاد اشتغال دشاته باشیم.
صرامی تصریح کرد: متاسفانه درهر کدام از بخش ها که مراجعه می کنیم ناامیدهای هایی می بینیم که انشالله این ناامیدی ها از تهدید به فرصت تبدیل شود و دولتمردان، مجلس و قوه قضاییه به فکر خدمت به مردم بیفتند و تصمیم بگیرند که برای مردم کار کنند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره بخش دیگری از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه درباره رکود آمار های اعلام شده درست است ولی هنوز واحدهای کوچک و متوسط فراوانی وجود دارد که زیر ظرفیت کار می کنند و یا تعطیل شده اند و این واقعیت نشان می دهد یک جای کار عیب دارد تاکید کرد: اقتصاد کشور ما مثل یک بیمار است که زمین گیر شده است.
وی ادامه داد: وقتی شعله های امید و زندگی در بیماری ایجاد می شود به صورت آمار و ارقام از حالت کیفی به کمی اعلام می کنیم که این بیمار اقتصاد در کشورمان که مبتنی بر رانت های زنجیره ای است و افراد ان شناخته شده اند و در بعضی از ارگان ها و نهادها دست دارند که باید قوه قضاییه آنها را اعلام کند.
صرامی با بیان اینکه ما می توانیم و باید همت کنیم که در اقتصاد مان و تصمیم گیریهای مان روندی را برویم که بتوانیم آن را در سر سفره مردم ببینیم گفت: فکر کنم باید این بیمار اقتصاد کشور را یک روز از بستر نجات دهیم و هنوز در مرحله ای هستیم که اقتصاد کشورمان در بستر زمین گیر است تا همت جهادی و عزم ملی و حمایت های بنگاه های اقتصادی در کشور نباشد ما اندر خم یک کوچه هستیم.
اقتصاد نفت محور در کشور ما مانع از رشد استعدادها شده است.اقتصاد باید در فرآیند منطقی رشد کند که دولت قدر درآمدها را بداند چرا که درآمد بادآورده حاصل از فروش نفت باعث کاهش شاخص درآمد حاصل از تولید داخلی می شود.
باید بسترهای مناسب برای تولید سرمایه را پیدا کنیم و نقش نفت را در اقتصاد کشور کمرنگ کنیم. توجه ناکافی به بحث قاچاق کالا باعث می‌شود تولید داخلی انسجام نیابد در نتیجه میانگین درآمد دولت با کاهش جدی رو به رو می‌شود چرا که در ازای اجناس قاچاق مالیاتی دریافت نمی‌شود. منشأ تمامی این مشکلات به نفت محور بودن اقتصاد برمی‌گردد.

۱۳۹۶/۶/۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...