نسخه چاپی

نقدی مشفقانه به مصاحبه رئیس جمهور

محمد كاظم انبارلویی

رئيس جمهور محترم در بعد از ظهر روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگاران داخلي و خارجي مطالبي فرمودند كه تامل در آن مي‌تواند راهبردي براي حل مشكلات كشور باشد.
مصاحبه برحسب سئوالات و پاسخ‌ها، محورهاي اقتصادي ، اجتماعي، فرهنگي و سياسي داشت كه در زير به چند محور اشاره مي‌شود.
1- مصاحبه رئيس جمهور درست در شرايطي انجام شد كه دو هفته التهاب بازار ارز را پشت سر گذاشته‌ بوديم. به طور طبيعي سئوالات بيشتر حول محور اين رويداد تلخ بود كه كاهش ارزش پول ملي را هدف قرار داده است. كساني‌كه اين معركه را در كشور مديريت مي‌كردند قاعدتا از ورود رئيس جمهور به موضوع در هراس بودند به همين دليل چهار ساعت قبل از مصاحبه بيش از 300 تومان از قيمت ارز(دلار) كاسته شد اما عدم هدف‌گذاري صحيح در پاسخ‌هاي رئيس جمهور باعث شد پس از مصاحبه دوباره روند صعود قيمت ارز با همان سرعت گذشته تداوم يابد.
رئيس جمهور در پاسخ‌هاي خود هيچ اشاره‌اي به اين كاهش نكرد در حالي كه اگر به آن اشاره مي‌كرد و با قدرت پشت سر تصميمات اتاق مبادلات ارزي مي‌ايستاد به‌طور قطع روند كاهش تداوم مي‌يافت .
2- رئيس جمهور محترم در اين مصاحبه تصريح كرد كه دشمن موفق شده مقداري از فروش نفت ما را كاهش دهد و در تحريم نفت و مبادلات بانكي ما موفق بوده است و بخشي از نوسات قيمت ارز به اين مسئله اختصاص دارد.
به نظر مي‌رسد تصريح به اين معنا در مصاحبه فاقد نوعي هوشمندي سياسي است. اگر اين بيان را به موضوع آمادگي رئيس جمهور براي گفتگو و ايجاد رابطه با آمريكا در سفر به نيويورك اضافه كنيم، تصويري از مواضع اصولي رئيس جمهور در تاكيد به مقاومت و دشمن ستيزي ديده نمي‌شود.
روساي جمهور قبل هم در سال‌هاي پاياني خود در فهم اوضاع دچار چنين مشكلي بودند.
آقاي احمدي نژاد از مردم براي پافشاري روي گفتمان انقلاب و گفتمان امام و رهبري راي گرفته است . او نمي‌تواند در بخشي از وظايف خود از اين گفتمان عدول كند و آن را هم به حساب مردم بگذارد.
آنچه دلسوزان از مواضع "رئيس" استشمام مي‌كنند با ذائقه سياسي وانقلابي " جمهور" همخواني ندارد.
مردم، نظام و انقلاب روزهايي را در سه دهه گذشته طي كردند كه اصلا قابل مقايسه با اين اوضاع نيست. ملت فشارهايي را با مقاومت وحماسه پشت سر گذاشته است كه دشمن را به وادي حيرت و فنا برده است. پس با 200 ، 300 تومان بالا رفتن و پايين آمدن قيمت ارز نمي‌شود فشار خون يك انقلاب را اندازه‌گيري كرد .
3- هجمه رئيس جمهور به رئيس مجلس ، نمايندگان ، قوه قضائيه و برخي رقبا، رسانه‌هاي منتقد و قراردادن آنها در كنار كساني كه همراهي با دشمن مي‌كنند يك كم لطفي بود.
خوب بود رئيس جمهور در برابر منتقدين سعه صدر نشان مي‌داد و آن را حمل به دلسوزي آنان مي‌كرد. بالاخره نمي‌شود به فاصله كوتاهي دو سوم ارزش پول ملي كاهش يابد و احدي هم جرات نكند زبان به شكوه وگلايه گشايد. پس شعار آزادي مطلق كه اخيرا ارگان دولت به شعارهاي دولت افزوده چه مي‌شود؟
آقاي رئيس جمهور طوري به منتقدين حمله كردند كه گويي دارد يك رونمايي از اختلافات داخلي وشكاف در قوا و ... را در يك ميتينگ سياسي به نمايش مي‌گذارد. اين فروكاهش شان رئيس جمهور به مخالفي است كه در اقليت قرار دارد. حال آنكه مردم، نخبگان، علاقه‌مندان نظام، روساي قوا و حتي رقبا و منتقدين وي به شان ومرتبت رئيس جمهور به‌عنوان دومين مقام رسمي كشور احترام مي‌گذارند و علاقه‌مند به توفيقات او مي‌باشند. اينكه جناب آقاي احمدي نژاد منتقدين را به مخالفين دولت و مخالف رئيس جمهور ترجمه كند نوعي كج سليقگي سياسي است . لذا رئيس جمهور به شماري از مشاورين خود كه چنين القائاتي دارند بايد به ديده ترديد نگاه ‌كند. چون برخي مي‌خواهند روند جدايي او از مومنين و علاقه‌مندان انقلاب را تا افتادن در دامان دشمن مديريت كنند.
اين بلايي است كه بر سررئيس جمهور سابق آوردند. اما او هوشمندي نشان داد و حداقل در ايام تصدي اين منصب با آنها همراهي نكرد. هر چند بعد از اتمام دوره رياست جمهوري در ايام فتنه 88 به نوعي اين همراهي را نشان داد!
4- واكنش نشان دادن به اجراي يك حكم قطعي و قانوني در مورد جناب آقاي جوانفكر آن‌هم در يك مصاحبه با حضور خبرنگاران داخلي وخارجي چه مشكلي از مشكلات رئيس جمهوري يا مسائل كشور را حل مي‌كند.
رئيس جمهور در بدو ورود به كشور از اين اقدام اظهار تاسف كرد و همين مطالب را كه در مصاحبه گفت، قبلا هم گفته بود. اصرار بر اين موضع آن هم در يك نشست مطبوعاتي بدون التزام عملي به اجراي قانون، چه تصويري از رئيس جمهور كشور را واتاب مي‌دهد؟
چرا رئيس جمهور با اين مواضع اتهام قانون ستيزي و دخالت در قوه ديگر را به‌راحتي مي‌پذيرد. در كشورهاي جهان هر روز خبر از احضار يك رئيس جمهور به دادگاه يا دستگيري و زنداني شدن يك نخست وزير ومقامات ديگر است. اين يك روال عادي است . احترام به قانون و قضا شأنش بالاتر از حمايت از فردي است كه فكر مي‌كنيم او مجرم نيست . تشخيص مجرم بودن يا نبودن كسي در عرف همه حكومت‌هاي جهان به عهده رئيس جمهور نيست. از طرفي تعيين تكليف براي رسانه‌ها كه چرا از شهرداري تهران يا از قوه قضائيه يا مجلس انتقادي نمي‌كنند از جمله مسائل مطرح شده از سوي رئيس جمهور محترم بود. احتمالا ايشان و دوستانشان موفق نمي‌شوند همه روزنامه‌ها را دقيق بخوانند زيرا اين نقدها وجود دارد. اصرار به عدم وجود آن، ناديده گرفتن شعور مردم و شعور مديران رسانه‌اي كشور است.
5- خطاب نگارنده در آخرين نكته به رئيس جمهور محترم نيست. بلكه خطاب به روساي قوا و برخي كساني است كه غير منصفانه در مصاحبه رئيس جمهور مورد نقد قرار گرفتند. وارد شدن به ميداني كه رئيس جمهور در مصاحبه خود فضا و زمين آن را تعريف كرد، خردمندانه نيست. خويشتنداري معطوف به عقلانيت سياسي مبني بر حفظ حيثيت نظام و آمادگي قوا براي مقابله با دشمني‌هاي آمريكا وصهيونيسم در شرايط كنوني يك ضرورت است . در همين جا لازم مي‌دانم از لغو مصاحبه رئيس مجلس تشكر كنم . مردم مي‌دانند به چه كسي و براي چه راي دادند و اينكه مشكلات كشور چيست؟ سهم هر يك از قوا در حل اين مشكلات چقدر است؟ مردم روي راي خود ايستاده‌اند و نيك مي‌دانند كسي كه راي از مردم گرفته آيا روي عهد و پيمان خود در دفاع از نظام ،اسلام و انقلاب و قانون ايستاده است يا نه؟
بنده به‌عنوان كسي كه آگاهانه هم در دور اول و هم در دور دوم رياست جمهوري جناب آقاي احمدي نژاد به او راي داده‌ام 80 درصد مواضع او را اصولي ومنطبق برعهد و پيمان او با مردم مي‌دانم اما گاهي مواضعي و رفتاري مي‌بينيم كه به ترديد مي‌افتم. مصاحبه روز سه شنبه رئيس جمهور از آن جمله است. اميدوارم او موفق شود ودوره خود را با پاسخ دادن مسئولانه به اين ترديد‌ها به نيكي پايان ببرد.

۱۳۹۱/۷/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...