به گزارش نمابه نقل ازاعتماد، وی افزود: به تركیه گفتیم، بیایید ما و شما و حكومت سوریه و تمام معارضین بنشینیم با هم، برسیم به این نقطه مطلوب. بیاییم بگوییم از این جای غیرمطلوب تا این جای مطلوب باید این راه را طی كرد، چه قدمهایی را باید معارضین بردارند و چه قدمهایی را حكومت سوریه. ما به تركیه گفتیم كه چون رابطه خوبی با حكومت سوریه داریم، آن قدمهایی را كه باید حكومت سوریه بردارد تضمین میكنیم. تركیه تو هم بیا و قدمهایی را كه معارضین سوریه باید بردارند تضمین كن. متاسفانه در سفری كه 10 ماه پیش به تركیه داشتیم، آقای اردوغان این راه را قبول نكرد.
به گفته شیخ الاسلام "همان زمان، حتی پیش از ماجرای آقای طارق هاشمی بود، بین آقای اردوغان و مالكی دعوا بود. ما ارتباط تلفنی دو طرف را برقرار كردیم كه آشتی كنند اما در تماس تلفنی هم بهشدت دعوا كردند. ما تلاش داشتیم كه بشود اما اردوغان قبول نكرد تا وقتی عید امسال آمد تهران و اینجا قبول كرد. در همین ساختمان مشروطه بین آقای اردوغان و لاریجانی جر و بحث شدیدی درگرفت و یك ملاقات خصوصی پر از جنگ و دعوا بود اما آخرش آقای اردوغان قبول كرد كه هر كسی صندوق رای انتخاب كند اما متاسفانه آقای داوود اوغلو كارشكنی كرد و وقتی آقای اردوغان برگشت آنكارا، توافق را اجرا نكرد وگرنه آنزمان ما همهچیز را توافق كرده بودیم. "
وی افزود: من نمیدانم چرا اجرا نكردند، شاید فكر میكردند كه بشار به زودی سرنگون میشود یا امریكاییها قول داده بودند كه تا آخرش بایستند یا چیزهای دیگر. من نمیدانم. برای ما معارضهیی كه از عربها پول میگرفت، خیلی مهم نبود، چون وزنی نداشتند. معارضهیی برای ما مهم بود كه در تركیه استقرار یافته بود و مورد پشتیبانی این كشور بود و «ارتش آزاد سوریه» نامیده میشود.
روایتی از جر و بحث لاریجانی و اردوغان
حسین شیخ الاسلام، مشاور رییس مجلس شورای اسلامی، با اشاره رایزنی های مقامات ایران با سران تركیه برای حل بحران سوریه گفت: ما به تركها گفتیم این وضعیتی كه اكنون در سوریه هست، مطلوب نیست. میخواهیم برسیم به یك جای مطلوب. مشخصههای این جای مطلوب چیست؟ بیایید توافق كنیم كه مشخصه این جای مطلوب چیست. حكومت مدنی داشته باشد، مجلس داشته باشد، انتخابات داشته باشد، همه قبول داریم كه نباید متكی به خارجیها باشد، همه قبول داریم كه باید مردمسالار باشد.
۱۳۹۱/۷/۱۵