نسخه چاپی

ارائه طرح مادر جهانی صنایع دستی از سوی ایران

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی كشور از ارائه طرح معرفی مادر جهانی صنایع دستی به شورای جهانی صنایع دستی خبر داد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از ارائه طرح معرفی مادر جهانی صنایع دستی به شورای جهانی صنایع دستی خبر داد.

بهمن نامور مطلق درباره دستاوردش از سفر اخیر به کویت و شرکت در اجلاس آسیا و اقیانوسیه سال ۲۰۱۷ اظهار کرد: در این جلسه چند طرح از سوی ایران مطرح شد که یکی از آن‌ها معرفی مادر جهانی صنایع دستی بود.
او ادامه داد: ایران گزارشی را به آسیا و اقیانوسیه ارائه داد و اعلام کرد طی یک فراخوان، درخواست کردیم استان‌ها مسن‌ترین هنرمند صنایع دستی را که سال‌ها در این حوزه فعالیت کرده و حداقل ۹۰ سال دارد، معرفی کنند. در نتیجه متوجه بانوی ۱۱۰ ساله‌ای در سیرجان کرمان شدیم که گلیم شیریکی‌پیچ می‌بافت؛ به همین دلیل از ماه‌نسا شهسواری در بیست و هشتمین نمایشگاه صنایع دستی به عنوان مادر صنایع دستی ایران تجلیل شد و از سوی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی به او گواهی اعطا کردیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی افزود: البته از استان کردستان نیز یک هنرمند آقا که در حوزه خراطی چوب فعالیت می‌کند و بالای ۹۰ سال دارد به عنوان نفر دوم معرفی شد.

نامور مطلق با بیان اینکه همه‌ اعضا از این طرح استقبال کردند، گفت: چینی‌ها و هندی‌ها اعلام کردند در این زمینه تحقیق می‌کنند که اگر بتوانند مسن‌ترین هنرمند صنایع دستی خود را معرفی کنند. شورای جهانی از این موضوع استقبال کرد و قرار شد اعضای آسیا و اقیانوسیه نیز این موضوع را در کشورشان مطرح کنند. آنها درباره نحوه گزینش مشکل داشتند که ما نحوه گزینش خودمان را ارائه دادیم. درصدد هستیم هر استان یک مادر صنایع دستی داشته باشد و مسن‌ترین فرد به عنوان پدر یا مادر صنایع دستی جهان معرفی شود.

مدیر منطقه غرب آسیا اظهار کرد: در جلسه اعلام کردم اگر بعد از بررسی‌های دوباره متوجه شویم هنرمندی مسن‌تر از ماه‌نسا شهسواری وجود دارد، او را معرفی می‌کنیم و اگر فرد دیگری نباشد، او را به عنوان کاندیدای مادر صنایع دستی جهان معرفی خواهیم کرد.

او درباره اینکه اگر کشورهای دیگر فردی مسن‌تر از هنرمند ایران معرفی کنند، چه می‌شود؟ توضیح داد: اگر کشورهای دیگر هنرمند بالای ۱۱۰ سال داشته باشند می‌توانند او را به عنوان مسن‌ترین هنرمند معرفی کنند. اما بعد از آنکه ما بخش کوتاهی از فیلم ماه‌نسا شهسواری را در جلسه پخش کردیم اعضای کشورهای دیگر تعجب کردند که هنرمندی وجود دارد که نزدیک ۱۰۰ سال کار هنری انجام داده است.

نامور مطلق با بیان اینکه احتمال دارد که دیگر کشورهای عضو هم کاندیدا داشته باشند، گفت: پیشنهاد ما مختص ایران نبود بلکه یک پیشنهاد جهانی بود. ما در ایران کار خود را انجام دادیم و آن را ادامه می‌دهیم. ما می‌خواهیم همان‌طور که مادر محیط زیست وجود دارد، هیئت ایران بتواند صنایع دستی را با رویدادهای متفاوتی از جمله معرفی مادر صنایع دستی در سطح دنیا ارتقا دهد. در واقع ما در تصمیم‌گیری شورای جهانی صنایع دستی مشارکت می‌کنیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی همچنین بیان کرد: من برای پیگیری پرداخت مستمری مادر صنایع دستی نامه نوشتم تا حمایت‌هایی هم از طریق معاونت صنایع دستی کشور صورت بگیرد و تنها به نامگذاری اکتفا نشود و اگر فردی حداقل افتخاری برای ما به همراه می‌آورد ما نیز حداقل وظایف خود را در این زمینه انجام دهیم. معاونت صنایع دستی نمی‌تواند اقدامی برای بیمه هنرمندان بالای ۵۰ سال انجام دهد اما می‌تواند ماهانه مبلغی را که به عنوان مستمری از سوی وزارت ارشاد به هنرمندان پیشکسوت داده می‌شود برای آنها نیز در نظر بگیرد.

نامور مطلق در پاسخ به اینکه آیا برای هنرمندانی که سال‌ها در حوزه هنرهای سنتی فعالیت کرده و در گمنامی از دنیا رفته‌اند، نیز اقدامی از سوی معاونت صنایع دستی صورت می‌گیرد؟ اظهار کرد: معاونت صنایع دستی نمی‌تواند برای هنرمندی که از دست رفته و فوت کرده است، کاری انجام دهد. طبق ماموریتی که معاونت صنایع دستی دارد، فقط می‌تواند به هنرمند در حال فعالیت کمک کند زیرا وظایف ما محدود است.

۱۳۹۶/۷/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...