محمدحسین قربانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با نما با بیان اینکه در بخشنامه جدید ارائه شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی مبنی برتاریخ ممنوعیت واردات برنج ، گفت : از26 شهریور ماه 1396 به مدت 4 ماه تاریخی است که برای ممنوعیت واردات برنج مشخص شده است .
وی با اشاره به اینکه در امارهای رسمی از سوی گمرک موردی در خصوص واردات برنج در تاریخ ممنوعیت مشاهده نشده است ، اظهار داشت : شنیده شد که حدود 200 تن برنج وارد گمرکات کشور شده است و بسیاری در تلاش بودند که آن بخش از واردات برنج را از گمرکات کشور خارج کنند اما با توجه به بخشنامه سریع وزیر ترخیص انجام نشد و برنج های وارداتی در گمرکات کشور ماند .
نماینده مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه واردات برنج برای تولید کنندگان داخلی خوشایند نیست ، اذعان داشت : بیشتر برنج کاران در کشور به ویژه استان گیلان کشاورزان تک محصولی هستند که زندگی آنها از تولید برنج تامین می شود و اغلب خرده مالکانی هستند و سهم اندکی از تولید را در اختیار دارند .
وی با تاکید بر هزینه هایی که بر سر راه تولید برنج وجود دارد ، توضیح داد : مسئولان امر باید به دنبال راهکارهایی از جمله کاهش هزینه های تولید باشند تا تولید محصول برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد و اگر نتوانیم کشاورزانمان را حمایت کنیم مسلما نتوانسته ایم بحث اقتصاد مقاومتی و نگاه به تولید داخل را میسر کنیم و اشتغال نیز دیگر معنایی پیدا نخواهد کرد .
وی افزود : ما برای حمایت از تولید داخل باید تعرفه واردات قرار دهیم و از قاچاق واردات برنج جلوگیری کنیم تا کشاورز ما رغبت کند به تولید بپردازد و از طرفی دیگر نیز به کیفیت کار اهمیت بیشتری بدهد .
قربانی تصریح کرد : وجود انگیزه در تولید کنندگان باعث عدم مهاجرت آنها از روستا به شهر خواهد شد و حضور کشاورزان در روستا به آبادانی ، پویایی در اقتصاد و حل مشکلات اجتماعی کمک خواهد کرد .
وی با اشاره به اینکه استفاده از تکنولوژی های روز در سرعت بخشیدن به روند کار کمک شایانی خواهد کرد ، بیان داشت : زمانی که بتوانیم کشاورزی را مانند سایر کشورهای دنیا مکانیزه کنیم از اتلاف وقت و کاهش هزینه های تولید جلوگیری کرده ایم و منابع آب را نیز در کشور مدیدریت می کنیم .
وی با اشاره به اینکه در کشور با بحران آب مواجه هستیم ، تشریح کرد : این امر سبب شده وزارت جهاد و کشاورزی در 14 استان کشور برنج کاری را ممنوع کند و مدیریت منابع آب باید وجود داشته باشد تا بتوانیم اب را در زمان مورد نیاز در اختیار کشاورز قرار دهیم .
وی در پایان یاداور شد : اگر بتوانیم براساس نیاز که طبق قانون GBT تعریف شده است واردات را در آن سطح کنترل کنیم راه دیگری برای حمایت از تولید کنندگان باز خواهد شد .
قربانی در گفت و گو با نما :
تولید كنندگان برنج در كشور نیاز به حمایت دولت دارند
نماینده مردم گیلان در مجلس گفت : مسئولان امر باید به دنبال راهكارهایی از جمله كاهش هزینه های تولید باشند تا تولید محصول برای كشاورزان مرقون به صرفه باشد و اگر نتوانیم كشاورزانمان را حمایت كنیم مسلما نتوانسته ایم بحث اقتصاد مقاومتی و نگاه به تولید داخل را میسر كنیم و اشتغال نیز دیگر معنایی پیدا نخواهد كرد
۱۳۹۶/۷/۱۳