نسخه چاپی

كاتب در گفتگو با نما:

برای خروج از ركود باید پروژه‌های نیمه تمام را فعال كنیم/ ۱۵ سال طول خواهد كشید پروژه‌های نیمه‌ كاره تمام شود

عکس خبري -براي خروج از رکود بايد پروژه‌هاي نيمه تمام را فعال کنيم/ ?? سال طول خواهد کشيد  پروژه‌هاي نيمه‌ کاره تمام شود

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینكه برای اینكه كشور بتواند از ركود خارج شود لازم است كه پروژه ها و طرح های عمرانی كه در دست دولت هستند را فعال كنیم گفت: مجلس با همدلی و هماهنگی دولت باید پروژه‌های نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار كنند.

غلامرضا کاتب عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار نما در رابطه با طرح های نیمه تمام در کشور اظهار کرد: از بزرگ‌ترین چالش‌های امروز کشور ما بحث رکود اقتصادی است و برای اینکه کشور بتواند از رکود خارج شود لازم است که پروژه ها و طرح های عمرانی که در دست دولت هستند را فعال کنیم.
وی در ادامه افزود: مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه در "تبصره ۱۹ بند د" قانون بودجه سال ۹۶ تصریح و تأکید کرد که دولت بخش عمده ای از پروژه های عمرانی که از آن حدود ۶۵ هزار بودجه عمرانی نیمه تمام استانی داریم و نزدیک به ۶ هزار پروژه عمرانی ملی در کشور داریم در مجموع حدود ۷۱ هزار پروژه نیمه تمام ملی و استانی در سطح کشور داریم.
کاتب با تاکید بر اینکه این پروژه‌ها را به هر طریقی که ممکن است دولت باید به بخش خصوصی واگذار کنند ادامه داد : در این راستا دولت دولت مکلف شده بود دستورالعمل ‌های مربوطه بنویسد و سایت راه اندازی کنند که خیلی شفاف این پروژه ها در اختیار متقاضیان و سرمایه‌گذاران قرار گیرد.
هیئت رئیسه مجلس تصمیم گرفت گزارشی از عملکرد ۶ ماهه گذشته دولت در صحن علنی مجلس ارائه دهد نوبخت در مجلس اعلام کرد حدود ۴۱۰۰ پروژه تا امروز در قالب تبصره ۱۹ به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با اشاره به اینکه ایرادهایی که همکاران ما از کمیسیون بودجه و عمران گرفتند بعضا به صورتی است که این پروژه‌ها به تعاونی همان دستگاه‌های مربوطه و کارکنان آن دستگاه مربوطه واگذار می شوند که عملاً رویکرد خصوصی مطلوبی وجود ندارد و پروژه ها با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند.
آنچه که نگاه ما است این است که ما در شرایطی که برای اتمام این تعداد پروژه رقمی معادل ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا این پروژه ها را به اتمام برسانیم در حالی که به طور میانگین در سه سال گذشته حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی به آن اختصاص داده ایم و حدوداً ۱۲ الی ۱۵ سال طول خواهد کشید که پروژه‌های نیمه‌کاره تمام شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما راهی نداریم جز استفاده از مشارکت بخش خصوصی و در واقع اصل ۴۴ قانون اساسی را اجرایی کنیم ادامه داد: امیدواریم با این هماهنگی که وجود دارد رویکرد واگذاری پروژه های نیمه تمام را سرعت ببخشیم و در هفته کاری مجلس روز ۳۰ مهر که مجلس شورای اسلامی جلسه علنی خواهد داشت دوباره رویکرد بودجه ۹۷ را با حضور معاون رئیس جمهور و مسئولان دستگاههای مربوطه بررسی خواهیم کرد.
کاتب تاکید کرد: ما چه کنیم که این اندازه هزینه‌های جاری کشور افزایش پیدا کرده است. رقمی معادل ۹۰ درصد از اعتبارات ما را امروز بخشداری کشور به خودش اختصاص می دهد و کمتر از ۱۰ درصد آن را به بخش تملک داری عمرانی اختصاص می‌دهیم.
وی با بیان اینکه مجلس به دنبال این است که با هماهنگی و همدلی و همفکری در دولت بتوانیم بخش عمده این پروژه ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم ادامه داد: همچنین با هماهنگی هزینه‌های جاری کشور را کاهش دهیم ما با تعداد ۷۱ هزار پروژه نیمه کاره ای که تا به امروز داریم اما فقط صرفاً ۴۰۰۰ پروژه واگذار شده است مطلوب نیست و متناسب با نیاز اساسی کشور نیز نیست.
ما اگر این روند شش ماهه گذشته را تا پایان سال ادامه دهیم و ۴ هزار پروژه دیگر را واگذار کنیم طبیعتاً ده سال دیگر طول خواهد کشید که ما فقط بخش عمده ای از این پروژه ها را واگذار کنیم. می بایست به گونه ای تصمیم بگیریم که سرعت واگذاری‌ها افزایش پیدا کنند.
کاتب با اشاره به اینکه همه طرح ها برای واگذاری هستند اما بیشترین طرح هایی که تا به امروز واگذار شده اند مربوط به آب و وزارت ورزش و جوانان هستند اما ما در همه بخش‌ها پروژه‌های نیمه تمام بالای 50 الی 70 درصد داریم .
نگاه این است که تلاش کنیم ورودی پروژه های عمرانی در کشور سفر شود به خاطر همین هم مجلس در برنامه ششم توسعه تصویب کرد که حتی اگر یک پروژه بخواهد به جدول پیوست بودجه اضافه شود حتماً باید مصوبه هیئت دولت را داشته باشد و کار سختی است که این اتفاق بیفتد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از آن طرف پروژه‌هایی که زیر حداقل ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند باید توجیه اقتصادی آنها را طوری انجام دهیم که بهره وری برای بخش خصوصی داشته باشد تا بتوانیم آنها را واگذار کنیم.

۱۳۹۶/۷/۲۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...