نسخه چاپی

عابدینی در گفتگو با نما :

وقت كشی آمریكا نشانه نقض برجام است/توان موشكی ایران؛ پاشنه آشیل غرب است

وقت كشي آمريكا نشانه نقض برجام است/توان موشكي ايران؛ پاشنه آشيل غرب است

كارشناس سیاست خارجی گفت : جمهوری اسلامی ایران هرگز اجازه نخواهد داد كه موضوع دفاعی مورد مذاكره و چانه زنی قرار گیرد اما تلاشی هم در این حوزه از سوی غرب در حال انجام است كه دو موضوع از جمله توان دفاعی كه بخشی از آن در موشك تبلور پیدا كرده است و قدرت منطقه ای است كه بخشی از آن در جبهه مقاوت شكل گرفته است را به عنوان پاشنه آشیل تحت الشعاع قرار دهند .

حسن عابدینی کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با نما با اشاره به طرحی که اخیرا توسط کنگره آمریکا در حال آماده سازی است، گفت: دولت دونالد ترامپ از ابزارهای مختلفی برای دور زدن تعهدی که در برجام به نظام بین المللی داده است استفاده می کند.
وی با اشاره به یکی از این ابزارها ادامه داد : به خاطر اینکه مسئولیت پیامدهای ناشی از لغو یکباره برجام را به عهده نگیرد ، موضوع تصمیم گیری را در اختیار کنگره قرار داده است و می خواهد به افکار عمومی بین المللی وانمود کند که تصمیم گیری در باره برجام در چارچوب یک روند دموکراتیک صورت گرفته است به همین خاطر آن را به کنگره محول کرده است .
وی با اشاره به مواردی که منافع کاخ سفید را در بر می گیرد ، اظهار داشت : در طی 60 روزی که فرصت هست تا کنگره در مورد برجام تصمیم گیری کند، عملا اجرای برجام بلاتکلیف باقی می ماند و بسیاری از شرکت هایی که تمایل دارند با ایران تجارت خارجی داشته باشند، به خاطر ترسی که از تنبیه های آتی دولت آمریکا در حوزه تحریم ها دارند، اقدام به چنین کاری نمی کنند.
وی افزود: صحبت های ترامپ درباره عدم رعایت روح برجام از سوی جمهوری اسلامی ایران یک دروغ واضح بود چرا که مسئولیت و پایبندی کشورها نسبت به برجام را آژانس بین المللی انرژی اتمی مشخص میکند و ایالات متحده در این زمینه حق دخالت و اظهار نظر ندارد و آژانس نیز در 8 گزارش اخیر خود پایبندی ایران به برجام را تایید کرده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کاخ سفید از طریق وقت کشی و همچنین صحبت هایی که می کند عملا سه بند از برجام را نقض می کند، تصریح کرد: در هر حال هرگونه تحریم جدیدی که بر ضد جمهوری اسلامی وضع شود و یا هر رفتاری که آمریکا انجام دهد و سبب شود تا ایران نتواند از تحریم هایی که برداشته شده در چارچوب برجام استفاده کند، نقض برجام تلقی خواهد شد.
وی متذکر شد: این مساله در کنگره مخالفین و موافقینی دارد و باید دید این دو گروه کدام یک دست بالاتر را خواهند داشت.
وی با اشاره به دکترین آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، بیان داشت: همواره سیاست آمریکا این بوده است که برای حمله نظامی به یک کشور تلاش می کند تا آن کشور را خلع سلاح کند مثل آن چیزی که در لیبی و عراق شاهد بودیم .
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز اجازه نخواهد داد که موضوع دفاعی مورد مذاکره و چانه زنی قرار گیرد اما تلاشی هم در این حوزه از سوی غرب در حال انجام است که دو موضوع از جمله توان دفاعی که بخشی از آن در موشک تبلور پیدا کرده است و قدرت منطقه ای است که بخشی از آن در جبهه مقاوت شکل گرفته است را به عنوان پاشنه آشیل تحت الشعاع قرار دهند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: سیاست در پیش گرفته شده از سوی غربی ها همان سیاست خلع سلاح اردوگاه نظام سلطه تلقی می شود.



۱۳۹۶/۸/۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...