نسخه چاپی

متهم جنایت جنگی در دادگاه لاهه سیانور خورده بود

دادستان‌های هلند می‌گویند نتایج كالبدشكافی از جسد اسلوبودان پرالیاك، سیاست‌مدار بوسنیایی كه در دادگاه پس از شنیدن حكم محكومیت خود جام زهر سركشیده بود، نشان می‌دهد او بر اثر نوشیدن محلول حاوی سیانور درگذشته است.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: دادستان‌های هلند می‌گویند نتایج کالبدشکافی از جسد اسلوبودان پرالیاک، سیاست‌مدار بوسنیایی که در دادگاه پس از شنیدن حکم محکومیت خود جام زهر سرکشیده بود، نشان می‌دهد او بر اثر نوشیدن محلول حاوی سیانور درگذشته است.

به گزارش ایسنا، سیانور به سرعت باعث لخته شدن خون می‌شود و آن‌طور که مقام‌های هلندی می‌گویند این ماده سمی به سکته قلبی فوری پرالیاک انجامیده و جان او را گرفته است.

روز چهارشنبه گذشته اسلوبودان پرالیاک یکی از شش متهم حاضر در دادگاه جرایم جنگی در هلند بود که با شنیدن حکم خود در برابر قاضی ایستاد و گفت "من یک جنایت‌کار جنگی نیستم. من رای دادگاه را نمی‌پذیرم." او بلافاصله بعد از این جملات محلول سیانور را سرکشید و دقایقی بعد درگذشت.

به گزارش بی.بی.سی پرالیاک در سال ۲۰۱۳ به اتهام ارتکاب جنایت جنگی به سال ۱۹۹۰ در شرق شهر موستار به ۲۰ سال زندان محکوم شده بود و امیدوار بود در این دادگاه حکم او با تجدیدنظر همراه شود.

پس از این واقعه که در برابر دوربین‌های تلویزونی صورت گرفت، مقام‌های دولت هلند تحقیقات درباره چگونگی دسترسی پرالیاک به سیانور را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

جنایت علیه مسلمانان

پرالیاک که فرمانده سابق "نیروی دفاعی کروات‌های بوسنی" بود، در تابستان سال ۱۹۹۳ و در جریان جنگ داخلی یوگسلاوی سابق مطلع شد که سربازان تحت فرماندهی‌اش مشغول بازداشت دسته‌جمعی مسلمانان در شهر پروزور هستند، اما بر اساس یافته‌های دادگاه هیچ اقدام جدی‌ای برای جلوگیری از آنها نکرد.

او همچنین هنگامی که از برنامه زیردستانش برای کشتار، حمله به اعضای سازمان‌های بین‌المللی و تخریب پل قدیمی و مسجد شهر موستار مطلع شد، جلوی آنها را نگرفت.

دادگاه جنایی رسیدگی به مسائل یوگسلاوی سابق بر اساس تصمیم شورای امنیت سازمان ملل تشکیل شده و در پایان سال جاری میلادی پس از حدود ۲۰ سال فعالیت، دوره صلاحیتش به پایان می‌رسد.

همزمان در کرواسی و بوسنی و هرزگوین، خودکشی علنی پرالیاک با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است.

نخست‌وزیر کرواسی، آندره پلنکوویچ گفته مرگ پرالیاک حکایت از "ناعدالتی اخلاقی عمیقی است که به این شش کروات اهل بوسنی و مردم کرواسی روا داشته شده" است.

این در حالی است که رئیس‌جمهور کرواسی، کالیندا کیتاروویچ، پس از این واقعه در تلویزیون و خطاب به مردم کشورش گفت: "مردم کرواسی باید بپذیرند که بعضی از هموطنان‌شان در (جنگ) بوسنی مرتکب جنایت شده‌اند."

۱۳۹۶/۹/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...