به گزارش نما در اسناد لانه جاسوسی که مربوط به سال ۱۳۳۸ است گزارشی از دیدار مسئولین سفارت آمریکا با دکتر جمشید آموزگار، وزیر کار وقت، منتشر شده که در این جلسه مطالب گوناگونی مطرح شده است. در بخشی از این اسناد، آموزگار که خود تحصیلکرده آمریکاست، درباره نظام آموزشی ایران میگوید:
وزیر گفت ظرفیت دانشگاه خیلی پایین است و تدریس از کیفیت خوبی برخوردار نمی باشد. مواد درسی سبک سیستم فرانسوی میل دارند و استادان تعلیم دیده فرانسه هستند. آنان با حسادت در مقابل رخنه نفوذ آمریکاییان مقاومت می کند. این افراد دوست ندارند که کسی با قدرت تفکر و اندیشه بهتر به آنان بپیوندد. به گفته وزیر، به طور مثال برادر او که اکنون در کالج اکسیدنتال تدریس می نماید، هرگز نمی تواند به خاطر این طرز تفکر در دانشگاه تهران تدریس نماید. چیزی که ایران بدان نیاز دارد دانشگاه دیگری است مثلاً دبیرستان البرز که به سبک آمریکایی اداره می شود. این امر باعث می شود که کلیه دانشجویان مازاد جذب بشوند و تمامی آنها احساس نخواهند کرد که مجبورند برای تحصیل به خارج از کشور بروند و ضمناً باعث افزایش توان علمی تدریس خواهد شد.[۱]
[۱]- اسناد لانه جاسوسی، کتاب هشتم، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ص ۱۷۰.
دانشگاههای ایران به سبك فرانسوی است یا آمریكایی؟
چیزی كه ایران بدان نیاز دارد دانشگاهی است مثل دبیرستان البرز كه به سبك آمریكایی اداره میشود. این امر باعث میشود كه دانشجویان احساس نخواهند كرد كه مجبورند برای تحصیل به خارج از كشور بروند.
۱۳۹۶/۱۰/۱۶