نسخه چاپی

تعرفه خدمات توانبخشی باید زودتر مشخص شود

وزیر بهداشت با بیان اینكه تعرفه خدمات توانبخشی باید زودتر مشخص شود، گفت: وزارت بهداشت آمادگی دارد كه نهایت همكاری با بنیاد شهید و هلال احمر را در جهت توسعه خدمات توانبخشی داشته باشد.

به گزارش نما، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در جلسه تشریح اقدامات صورت گرفته در مراکز توانبخشی ایثار بنیاد شهید که امروز(سه‌شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: حلقه چهارم درمان، امر توانبخشی است که متاسفانه در کشور ما مغفول مانده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تاسیس و فعالیت مراکز توانبخشی ویژه جامعه ایثارگری توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال اجرا است و با وجود تمام مشکلات، با سرعت قابل قبولی به پیش می‌رود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به آمار بالای وقوع حوادث در کشور و متعاقب آن مصدوم شدن و جان‌باختن برخی از پرسنل درمانی و امدادی وزارت کشور در این مسیر، درخواست وزارت بهداشت برای خانواده این جان‌باختگان این است که این پرسنل فداکار را که در راه خدمت رسانی و حفظ جان هموطنان خود دچار مصدومیت شده و یا فوت می‌کنند، بنیاد شهید این افراد را «شهید خدمت» به حساب بیاورد.

قاضی ‌زاده هاشمی افزود: امیدواریم که مراکز توانبخشی ایثار در آینده‌ای نزدیک با همت بنیاد شهید و امور ایثارگران، به بیمارستان تبدیل شوند و بخش بستری هم داشته باشند و به بیمارستان های علوم پزشکی پیوند بخورند.

وی در ادامه یادآور شد: هلال‌احمر به عنوان یکی از دستگاه‌های امدادی از گذشته‌های بسیار دور در حوزه امور توانبخشی فعالیت می‌کند و به نظر می‌رسد که بتواند در کنار بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای ارائه هر چه بهتر خدمات توانبخشی قدم بردارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اضافه کرد: برخی از نیازهای حوزه توانبخشی مربوط به موارد مادرزادی است و برخی دیگر مربوط به حوادث مختلفی است که برای افراد رقم می‌خورند.

قاضی ‌زاده هاشمی تصریح کرد: امکانات در حوزه توانبخشی کم است و امکانات و تجهیزات فعلی به ویژه در مناطق محروم کشور پاسخگوی نیازهای موجود نیست.

وی افزود: اگر بتوانیم خدمات حوزه توانبخشی را به معنای واقعی ساماندهی کنیم، دیگر نیازی به انجام تعداد زیادی از جراحی‌ها نیست و افراد با دنبال کردن توانبخشی، می‌توانند سلامت نسبی خود را بازیابی کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خاطرنشان کرد: علی رغم تجویز جراحی توسط برخی از پزشکان برای بسیاری از بیماران و انجام عمل جراحی مشکلات بیماران به قوت خود باقی است و این در حالی است که با دنبال کردن اصول درمان های حوزه توانبخشی، مشکلات فوق حل می‌شود و بیماران به زندگی عادی و طبیعی خود باز می‌گردند.

قاضی ‌زاده هاشمی اظهار کرد: نه در مشهد و نه در هیچ شهر دیگری قرار نیست که مرکز توانبخشی از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور راه‌اندازی شود و اگر بخواهیم موضوع مراکز توانبخشی را دنبال کنیم با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین سازمان هلال احمر، این امر را محقق خواهیم کرد.

وی با اشاره به نقش بیمه‌ها در مراکز توانبخشی تاکید کرد: به نفع بیمه‌ها است که بیایند و در مراکز توانبخشی در کنار بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ارائه خدمات توانبخشی مشارکت داشته باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور یادآور شد: در خصوص بیمارستان ساسان و همچنین بیمارستان مصطفی خمینی مشکل خاصی وجود ندارد و وزارت بهداشت هر کاری که بتواند برای این مراکز انجام می‌دهد.

قاضی ‌زاده هاشمی اضافه کرد: در مرکز توانبخشی استان خوزستان، اگر کاری بر زمین مانده است باید در اولویت مراکز توانبخشی قرار بگیرد و نباید فراموش کرد که همه ما به خوزستان مدیونیم و نمی دانم چرا پروژه مرکز توانبخشی این استان تاکنون به سرانجام نرسیده است.

وی با اشاره به کمک های غیر مستقیم وزارت بهداشت در خصوص حمایت از مراکز توانبخشی ایثار گفت: وزارت بهداشت نمی‌تواند به طور مستقیم از این مراکز حمایت مالی کند، اما به لحاظ وارد کردن تجهیزات مورد نیاز این مراکز و کاهش ۲۵ درصدی هزینه‌های این بخش، از هیچ همکاری دریغ نخواهیم کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تاکید کرد: هر چه زودتر باید تعرفه‌های بخش مراکز توانبخشی مشخص شود تا بخش خصوصی هم بتواند برای مشارکت در این بخش اقدام کند و نباید منتظر تامین بودجه از سوی دولت باشیم و باید از ظرفیت و توانمندی بخش مردمی نیز بهره‌مند شویم.

قاضی ‌زاده هاشمی اضافه کرد: من مخالف اداره بیمارستان‌ها توسط وزارت بهداشت هستم و معتقدم این مدیریت فرصت ارائه خدمات با کیفیت را در مراکز درمانی کاهش می دهد و وزارت بهداشت تنها باید نقشی نظارتی در این میان داشته باشد.

وی در خصوص جانباختن و مصدوم شدن عوامل درمانی و امدادی این وزارتخانه در جریان امدادرسانی‌ها تصریح کرد: بسیاری از همکاران و پرسنل درمانی ما در مسیر خدمات رسانی به هموطنان مصدوم می‌شوند و یا جان خود را از دست می‌دهند و ما خواستار شهید خدمت به حساب آمدن این افراد و حمایت از خانواده هایشان هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که تفاوتی میان پرسنل خدوم درمانی و جانباختگان حوادث اخیر نباشد و از ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌خواهیم که آن‌ها را جزء شهدای خدمت به حساب بیاورید.

قاضی ‌زاده هاشمی افزود: رفع تبعیض از جانباختگان حوادث مختلف در شهید خدمت به حساب آمدن آن‌ها، موضوعی است که از بنیاد شهید و امور ایثارگران تقاضای رسیدگی به آن را داریم.


۱۳۹۶/۱۱/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...