به گزارش نما، در طی امسال هر بار که آمار واردات منتشر شده است از افزایش واردات خبر داده و این نشان میدهد که دولت در امر واردات موفق عمل کرده است! فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران صبح امروز در نشست خبری با اشاره به حجم تجارت خارجی غیر نفتی ایران در ۱۰ ماهه امسال اظهار داشت: تجارت خارجی در این مدت ۸۰ میلیارد دلار بوده که از آن میزان ۳۷ میلیارد دلار سهم صادرات با رشد ۱.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده و ۴۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار حجم واردات با رشد ۲۱.۹ درصدی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه در بخش صادرات سهم پتروشیمیها ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده، گفت: میعانات گازی با ۵.۶ میلیارد دلار و سایر کالاها با رشد ۱۳ درصد و پس از آن گاز طبیعی قرار دارند.معاون وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه چین، امارات، عراق، کره و ترکیه طرفهای عمده کالاهای صادراتی هستند، عنوان کرد: رشد صادرات به امارات منفی ۱۸.۹ درصد، عراق منفی یک و ترکیه ۱۱.۳ درصد بوده است.
رئیس کل گمرک عمدهترین کالاهای وارداتی را قطعات منفصله خودرو، ذرت دامی، کنجاله سویا، برنج و لوبیای سویا دانست و افزود: طرفهای عمده بازار چین، امارات، کره جنوبی، ترکیه و آلمان هستند که واردات از هر یک از این کشورها افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید:
واردات برنج در سال ۹۷ با بخشنامه جدید
واردات گاو، جوجه، قزلآلا، میگو و قلاده حیوانات از آمریکا در ۹ماه سال ۹۶ +جدول
عسگری در مورد واردات تلفن همراه گفت: ۲ میلیون و ۳۶۱ هزار دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده که رشد ۹۸ درصدی نسبت به مدت مشابه داشته و ارزش آن ۳۴۲ میلیون دلار بوده است.
به گفته رئیس کل گمرک، ۴۵ قانون در بخش تجارت خارجی داریم و ایران با ۱۵ کشور مرز مشترک، ۱۵ کنوانسیون بینالمللی، ۳۳ عوارض وصول میکنیم که تجمیع آن را به دولت پیشنهاد دادیم و با نمایندگان مجلس نیز مباحثی مطرح شد.
وی افزود: طبق اول تعرفهای از ۵ درصد به ۶ درصد میخواهیم افزایش پیدا کند که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.وی افزود: بزرگترین دستاورد سامانه جامع گمرکی پنجره واحد است که سازمانهای متولی و در یک پنجره جمع کرده است.
معاون وزیر گمرک در مورد اینکه گفته شد ۱۳ هزار خودرو وارد شده که ممنوع بوده است، گفت: گمرک در اکثر جاهایی که مستقر است، مناطق آزاد و ویژه هستند که صرف ورود کالا به این مناطق ممنوع نیست و خودروها میتوانند بدون ثبت سفارش وارد گمرک شوند، ولی بدون ثبت سفارش نمیشود، آنها را ترخیص کرد. هرچه وارد شده دارای ثبت سفارش شده علاوه بر آن VI Number قبل از خروج برای سازمان توسعه تجارت ارسال و پس از آن به صورت سیستمی در پنجره واحد تجارت ثبت شده و اجازه ترخیص کتباً اعلام میشود. هیچ خودرویی بدون مجوز ثبت سفارش وارد نشده است.
عسگری یادآور شد: پیشنهادی داده بودیم که باید در زمینه واردات خودرو راجع به آن تصمیمگیری شود. متولی ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت است و کاغذ فیزیکی نداریم که امکان جعل آن برای واردات خودرو وجود داشته باشد، خودرو را نمیتوان قاچاق کرد و گمرک نیز نمیتواند بدون وجود مجوز و ثبت سفارش کالایی را اجازه ترخیص دهد.
معاون وزیر اقتصاد درباره پرونده تخلف شرکت لوازم خانگی الجی و سامسونگ که قائده ۲ الف را رعایت نکرده بودند، نظر گمرک در اینباره چیست؟ گفت: یکی از مسائل مربوط به گمرک به حسابرسی پس از ترخیص باز میگردد و اولین دستگاهی که کارتهای بازرگانی یکبار مصرف را شروع به ساماندهی کرد، گمرک بود. راجع به شرکتهای الجی و سامسونگ مبالغ مورد موضوع را محسابه و به شرکتهای نامبرده ابلاغ کرده و معتقدیم صلاحیت رسیدگی به پرونده این دو شرکت کمیسیون تجدید نظر و بدوی و پس از آن دیوان عدالت اداری است و اختلاف نظری بین ما و وزارت صمت بود، این وزارتخانه خود را متولی تشخیص طبقهبندی کالا میداند، از طرفی گمرک عضو این کنوانسیون بوده که در همین رابطه معاونت حقوقی نظر داد، اما نظر قطعی نداده و گمرک نیز باید نظر دهد.
وی تأکید کرد: در قانون رفع موانع تولید معافیت حقوقی با وزارت صمت است و طبقهبندی تعرفه با گمرک است و در دنیا هم همین است. معاون وزیر اقتصاد افزود: پرونده این دو شرکت سیاسی نیست و مباحث فنی دارد و معتقدیم تخلف صورت گرفته که باید در کمیتهها حل شود.
رئیس کل گمرک در مورد مبارزه با قاچاق نیز یادآور شد: با قانون مبارزه با قاچاق بجز بحث ارزشگذاری ارتباط دیگری نداریم و دستگاههای رسیدگی کننده معلوم هستند و کالاهای قاچاق به واحد کاشف میرود و در بحث ارزشگذاری ورود میکنیم باید در رابطه با نفوذ و ارتباط قاچاقچیان با دستگاهها از همانها سئوال پرسید.
* تا سال ۹۳ کارت بازرگانی یکبار مصرف نداشتیم
عسگری در مورد کارتهای بازرگانی یکبار مصرف گفت: تا سال ۹۳ چیزی به نام کارت یکبار مصرف وجود نداشت، چون ردیابی نمیشد پس از استقرار سامانه گمرک متوجه شدیم که شخصی همزمان در ترخیص در گمرکات انجام میدهد و یا چند نوع کالا وارد میکند که این موضوع از سوی دفتر بازبینی و معاونت حقوقی و بینالملل گزارش شد و مباحث آن در حال پیگیری است.
رئیس کل گمرگ با اشاره به پیشنهادات این سازمان برای حل مشکل کارتهای بازرگانی تصریح کرد: معتقدیم حداقل افراد باید ۳ سال سابقه واردات داشته باشند و سال اول بیشتر از ۵۰۰ هزار دلار نتوانند وارد کنند همچنین رتبهبندی کارتها مد نظر است. با سامانه گمرکی اخیراً ۳ مورد تخلف از گمرک نوشهر مازندران داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: باید در رابطه با کارتها مشخص شود چه تاجری در چه رشتهای میتواند واردات انجام دهد، زیرا گمرک نیز در وصول حقوق دولت زیان میکند و اکنون طلب مالیاتی از محل این کارتها ۱۲ هزار میلیارد تومان است.
وی یادآور شد: اکنون بازبینی کالاها به لحظه انجام میشود و اظهارنامههایی را که احساس کنیم، مورد دارد سریع بررسی میشود.
عسگری با اشاره به اینکه تخلفات با روند تغییرات و سیستمی شدن فرایند تجار کم شده است، گفت: علاوه بر آن گروه پایش برای نظارت و کنترل داریم، تخلفات آن چنانی در سال جاری وجود نداشته، اما همچنان بحث کماظهاری و اختلاف میان ارزش کالا وجود دارد.
وی در مورد طرح رجیستری موبایل نیز گفت: یکی از دستگاههای فعال که وزیر ارتباطات نیز آن را تائید میکند، گمرک است در رابطه با واردات موبایل مسافری معافیت ۸۰ دلاری در گمرک داریم و پس از حقوق ورودی برای رجیستری وزارت ارتباطات ملزم میشود مسافرانی که در لحظه نمیتوانند این کار را انجام دهند یک ماه فرصت دارند IMEI گوشی خود را در سامانه وارد کنند و پس از دریافت حقوق ورودی اطلاعات به وزارت صمت میرود.
وی افزود: ترخیص گوشی کمتر از ۱.۵ روز انجام میشود که تعرفه آن ۱۶ درصد است از شورع راهاندازی سامانه ۱۰ هزار گوشی مسافری ثبت شده است.
منبع: فارس
افزایش ۲۲ درصدی واردات در ۱۰ ماه امسال
رئیس كل گمرك عمدهترین كالاهای وارداتی را برنج و لوبیای سویا دانست و افزود: طرفهای عمده بازار چین، امارات، كره جنوبی، تركیه و آلمان هستند كه واردات از هر یك از این كشورها افزایش داشته است.
۱۳۹۶/۱۱/۱۵