نسخه چاپی

افشای بازی پیچیده سرویس جاسوسی انگلیس در لیبی

اسناد افشاشده نشان می‌دهد سرویس‎های جاسوسی انگلیس برای برخورد با مخالفان دولت لیبی با معمر قذافی، دیكتاتور سابق لیبی همكاری داشته‌اند.

به گزارش نما، در جریان دادگاهی در انگلیس اسنادی ارائه شده که جزئیاتت تازه‌ای درباره نحوه همکاری دولت و آژانس امنیتی«MI6» انگلیس با معمر قذافی و سازمان جاسوسی لیبی پس از حمله 11 سپتامبر گروه القاعده به آمریکا در سال 2001 افشا شده‌ است.

این اسناد روز دوشنبه گذشته در جریان آخرین جلسه استماع دادگاه مربوط به پرونده «عبدالحکیم بلحاج» از مخالفان پیشین رژیم قذافی افشا شده‌ است.

«بلحاج» در سال 2004 با عملیات مشترک سازمان‎های جاسوسی آمریکا و انگلیس ام‌آی6 و سیا از شهر بانکوک همراه با اعضای خانواده‌اش ربوده شد و به شهر طرابلس، پایتخت لیبی منتقل و در آنجا به زندانی شد.

این اسناد نشان‌ می‌دهد که سرویس‎های اطلاعاتی انگلیس پس از حادثه 11 سپتامبر 2001، جامعه مسلمان انگلیس را به عنوان تهدید امنیتی بالقوه معرفی می‌کند، عملیات‎های ضدتروریستی خود را به شدت گسترش می‌دهد و توافقی را با دولت لیبی در زمینه تبادل اطلاعات در خصوص کشورهای دیگر از جمله ترکیه، از متحدان انگلیس در سازمان ناتو امضا می‌کند.

در توافق بین سرویس‎های امنیتی لیبی و انگلیس دو طرف در خصوص همکاری مشترک و تبادل اطلاعات در کشورهایی از جمله عراق، مالی، موریتانی، نیجریه، و ترکیه متعهد می‌شوند.

جلسه استماع روز دوشنبه آخرین تلاش «بلحاج» برای مجبور کردن دولت انگلیس به عذرخواهی درخصوص همکاری با سازمان جاسوسی لیبی در ربایش وی از بانکوک و انتقال به زندان طرابلس بود؛ «بلحاج» سال‎هاست این پرونده را پی‌گیری می‌کند.

اسناد افشاشده مربوط به نقش سرویس‎های امنیتی انگلیس در سرکوب مخالفان رژیم معمر قذافی و ربودن «عبدالحکیم بلحاج» و دیگر مسائل پس از سرنگونی معمر قذافی در دفاتر «موسی کوسا» رئیس پیشین سازمان امنیت خارجی دولت وقت لیبی پیدا شده‌ است.

به نوشته «میدل‌ایست‌آی» اسناد حاوی گفتگوهای بین مقامات سازمان امنیتی دولت وقت لیبی و مقامات ارشد سرویس‎های جاسوسی انگلیس از جمله «ریچارد دیرلوف، رئیس وقت «MI6» است؛ بنا به این اسناد افشا شده، در تاریخ 8 فوریه 2004 یک هیئت از سرویس جاسوسی انگلیس به سرپرستی «دیرلوف» و «مارک آلن» مدیر امور خارجی «MI6» با هواپیمای خصوصی به لیبی سفر می‌کنند تا گفتگوها برای «همکاری دوجانبه» در «ردگیری عناصر خطرناک و تبادل اطلاعات در خصوص آنها» آغاز کنند.

براساس گزارش «میدل‌ایست‌آی» یک ماه پیس از نشست پنهانی مقامات سازمان‎های امنیتی لیبی و انلگیس، «تونی‌ بلر» نخست‌وزیر وقت انگیس و «معمر قذافی» در مارس 2004 در توافقی موسوم به «پیمان در بیابان» بر سر به اصطلاح «مبارزه با تروریسم» به توافق رسیدند،؛ «پیمان در بیابان» در واقع نشانه چرخش دولت لیبی بود، به‌ ویژه اینکه در همان روزها نیز معمر قذافی پذیرفته بود که تمام برنامه ساخت سلاح‎های کشتار جمعی خود را نابود کند و در زمینه مسائل امنیتی با انگلیس و آمریکا همکاری کند.

نگارنده تأکید می‌کند پس از توافق «پیمان در بیابان» شرکت‎های نفتی انگلیس قراردادهای سودآور هنگفتی را با کشور لیبی امضا کردند.

«میدل‌ایست‌آی» با استناد به اسناد افشا شده پس از بیان همکاری‎های گسترده 10 ساله سازمان‎های جاسوسی و امنیتی انگلیس و لیبی برای برخورد با مخالفان معمر قذافی از جمله ربودن آنها از کشورهای مختلف و تحویل آنها به دولت لیبی می‌نویسد: اسناد با این حال همچنین افشا می‌کنند پس از آغاز ناآرامی‌ها در لیبی، سیاست خارجی انگلیس به‌یک‌باره به سمت مخالف تغییر جهت می‌دهد.

بر پایه این اسناد دولت انگلیس و سرویس‎های امنیتی این کشور با آغاز آشوب‎ها در لیبی «سیاست در باز» در خصوص مخالفان دولت لیبی در پیش گرفتند و آنها را تشویق کردند تا هرچه سریعتر به لیبی بروند و علیه معمر قذافی مسلح شوند.

۱۳۹۶/۱۲/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...