فاطمه آلیا نماینده ادوارمجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت های ضد اخلاقی شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی، گفت: با پیشرفت وتوسعه فناوری های ارتباطی گسترده بحث فرهنگ استفاده درست از این فناوری های مطرح می شود تا با کنترل صحیح و هدایت کاربران آسیب های ناشی از اقدامات و فعالیت های ضد اخلاقی به حداقل رسیده وتمدن ملی کشورها مصون از تهاجم فرهنگ بیگانه ومضرات فراوان آن بماند.
وی با بیان اینکه فناوریها ی ارتباطی می تواند خطرات مهلکی بر روح و روان افراد داشته باشد،عنوان نمود: برای صاحبان و میزبانان فناوری های ارتباطی سود وتجارت مهم است برایشان مهم نیست که فعالیت هایشان سبب تزلزل بنیان خانواده ها،افزایش طلاق، پرخاشگری وخشونت آفرینی درجوامع شود،آنها صرفا" برای کسب درآمد بی حد واندازه خود ازهرابزاری برای جاذبه آفرینی، تبلیغات وجذب جوانان استفاده می کنند.
وی با اذعان به عملکرد مافیایی این گروه ها در شبکه های ارتباطی ، اظهار نمود: مهار آسیب و زیان شبکه ای آنها مبارزه پایدار با اقدماتشان را می طلبد که نیازمند همت واراده دولت ها و مسئولان اجرائی کشوراست.
آلیا با بیان ضرورت ملی سازی شبکه های اجتماعی، خاطر نشان کرد: بحث مدیریت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با میزبانی عوامل داخلی و شفافیت عملکرد باید جدی گرفته شود وقتی سرور مرکزی اینترنت در خارج از کشور باشد چگونه می توان به کنترل اموربا نفوذ عوامل بیگانه که در بسیاری موارد با دسترسی به اطلاعات خلاف امنیت ملی هم اقدام می کنند دل خوش بود.
وی با انتقاد از نبود پیوست های فرهنگی لازم برای استفاده از فناوری های نوین در کشور، ابراز نمود: ما نمی توانیم اجازه استفاده از امکانات نوین ارتباطی را به مردم ندهیم ولی می توانیم خانواده ها وجوانان رابا سالم سازی این فضا و آگاهی بخشی های لازم ازآسیب ها و هجمه ها ی موجود نجات دهیم و این در درجه اول وظیفه دولت هاست و ظلم بزرگی است اگر این فضا مدیریت نشده وفرهنگ استفاده صحیح ازآن در کشورایجاد نشود.
وی با اشاره به نقش خانواده ها در مصون سازی فرزندانشان، گفت: درفرهنگ کهن ایران اسلامی مفهوم عمیق وسازنده ی تحت عنوان حیا به عنوان مبانی فرهنگی وتمدنی ما وجود دارد که خود به تنهایی عامل تقوا و بازدارنده درونی برای نه گفت به امیال ولذت جویی های دنیوی بی فایده وبد فرجام است و ضروت دارد ریشه ها و بسترهای آن در خانواده ها شکل گرفته و در جامعه تثبیت شود.
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از انتشار عکس وفیلم های خانوادگی وحتی عروسی در شبکه های مجازی، افزود: دشمن هر روز فناوری برای تهی کردن جامعه از فرهنگ غنی و متعالی ما ایجاد می کند ولی اگرفرهنگ حیا وعفاف در وجود جوان ما نهادینه شود خود فرد تن به این نمی دهد که حریم خصوصی وخانوادگی اش با فناوری بیگانه شکسته شده وهویتش خدشه دارشودوعکس های شخصی وخانوادگی وی به فضاهای مجازی راه یافته و مورد دید همگان قرارگیرد.
آلیا در گفتگو با نما:
وظیفه دولت سالم سازی فضای مجازی است/ شبكه های اجتماعی بومی متناسب با شرایط كشور راه اندازی شود
عضو سابق كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: مهار آسیب و زیان شبكه ای اجتماعی مبارزه پایدار با اقدماتشان را می طلبد كه نیازمند همت واراده دولت ها و مسئولان اجرائی كشوراست.
۱۳۹۶/۱۲/۱۸