به گزارش نما، حسین فلاح جوشقانی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به گوشیهایی که با ارز دولتی وارد شده و امکان احتکار آنها وجود دارد درباره پیشنهاد برای تعیین زمان رجیستری برای آنها اظهار کرد: این پیشنهاد قابل تعاملی است و ما با کمیته رجیستری مطرح کردیم، البته ملاحظات فنی دارد و راهکارهایی داده شده که امیدواریم تا یک ماه آینده بررسی شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر قاچاق گوشی نزدیک به صفر است و زمانی که از گمرک وارد میشود، رجیستر شده است. یک بحث این است که اگر مدت زمانی گذشت و به بازار عرضه نشده و فعال نشود، ما با کمیته رجیستری هماهنگیهایی کردیم. ابتدا گوشی در گمرک ثبت میشود، سپس در سامانه همتا و سامانه سازمان هم ثبت میشود و این فرآیندها باعث میشود گوشی که با ارز غیرقانونی عرضه شده شناسایی شود.
جوشقانی خاطرنشان کرد: قرار است اقدامی هم در بخشهای داخلی اضافه کنیم تا در فرآیند توزیع ارز واردکننده تا بازار، کار خردهفروشی هم ثبت شود که مردم هم درگیر نشوند. یعنی اگر واردکننده گوشی را به بنکدار میدهد، در سامانه ثبت شود و ما بدانیم گوشی در چه مرحلهای است. چون الان قابل شناسایی نیست که کدام یک از واردکننده یا بنکدار گوشی را انبار کرده است. هرچند وزارت صمت هم موضوع را بررسی میکند و قول پیگیری داده است که گوشیها شناسایی شده و وارد بازار شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی با بیان اینکه ملاحظات را هم باید در نظر داشت، تصریح کرد: ممکن است اگر گوشی را مجبور به فعالسازی در زمان محدود کنیم، فروشنده یک سیمکارت در گوشی قرار داده و آن را در شبکه فعال کند اما باز هم در انبار قرار دهد به مردم عرضه نکند؛ مهم این است که در فرآیند رهگیری شود.
قاچاق گوشی به صفر رسید
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره راهكارهای جلوگیری از احتمال احتكار گوشیهایی كه با ارز دولتی وارد شدهاند، از رهگیری گوشی در فرآیند واردات از گمرك تا عرضه خبر داد.
۱۳۹۷/۴/۲۶