نسخه چاپی

قیمت مرغ نسبت به كشورهای همجوار ارزان است

یك مقام مسئول گفت: قیمت مرغ تولیدی در سطح منطقه نسبت به كشورهای همجوار ارزان‌تر است.

به گزارش نما، عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به مشکلات پیش روی مرغداران در فصل گرما، اظهار کرد: هم اکنون اکثر استان‌ها به دلیل تنش گرمایی با چالش وزن گیری مرغ در واحدها روبه‌رو هستند که پیش‌بینی می‌شود این روند تا پایان مرداد ادامه یابد.

به گفته وی، پشت سرگذراندن تنش گرمایی در فصل تابستان موجب می‌شود به سبب مصرف بالای دان، مرغ در سالن‌های تولیدی، وزن‌گیری بهتری داشته باشد چرا که هم اکنون میزان تولید ناشی از تنش‌های گرمایی کاهش یافته است.

حجت با اشاره به اینکه مرغداران چشم انتظار ابلاغ رسمی نرخ مصوب مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار هستند، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی پس از احتساب هزینه‌های واقعی تولید و 5 درصد سود مرغدار نرخ 9250 تومانی را برای هر کیلو مرغ پیشنهاد داد که در نهایت با ستاد تنظیم بازار به توافق در این باره رسیدند.

این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت مرغ در سطح منطقه نسبت به کشورهای همجوار ارزان‌تر است، افزود: برای ادامه حیات مرغداران و تولید خطی منظم باید پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید هر چه سریع‌تر از سوی ستاد تنظیم بازار ابلاغ شود.
انحصاری در ثبت سفارش نهاده‌های دامی وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه انحصاری در ثبت سفارش واردات نهاده‌های دامی وجود ندارد، اظهار کرد: هیچ کارشکنی در بحث ثبت سفارش از سوی بخش دولتی، دامپزشکی و سایر ارگان‌ها وجود ندارد و تنها موضوعی که در این میان وجود دارد آن است که تاجری که سال‌ها در این زمینه کار می‌کند بدیهی است که از امکانات بهتری در خرید کالا، انبار و گمرک در بنادر برخودار باشد.

حجت ادامه داد: با توجه به آنکه اتحادیه مرغداران برای خروج بازار از شرایط کنونی به بحث واردات نهاده‌های دامی ورود کرده است؛ بنابراین بحث انحصار مطرح نیست و تنها تاجرانی که سال‌ها در این زمینه فعالیت داشتند، می‌توانند نسبت به سایر واردکنندگان کالای خود را ارزان‌تر خریداری و شرایط رقابت را سخت کنند.

به گفته این مقام مسئول، اتحادیه مرکزی و استانی انتظار دارد که دولت از نظر سیستم اداری و گمرکی از واردکنندگان حمایت داشته باشد تا موضوع انحصاری که مطرح می شود، خود به خود از بین رود.

وی با پیش‌بینی آینده بازار نهاده‌های دامی، گفت: با توجه به کاهش قیمت جهانی نهاده‌های دامی ناشی از برداشت محصول و ازدیاد عرضه و همچنین تخصیص ارز 4200 تومانی به واردکننده، می‌توان قیمت نهاده‌های دامی در بازار را تعیین کرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر واردکنندگان در این شرایط خاص نهاده‌های دامی را براساس هزینه تمام شده و سود منطقی در اختیار اتحادیه مرکزی مرغداران قرار دهند، مردم در سطح جامعه از نظر تأمین مرغ و تخم مرغ به دلیل کاهش تعداد واسطه‌ها با چالشی مواجه نخواهند بود و با اطمینان خاطر می‌توانند محصول مورد نیاز خود را خریداری کنند.

حجت از اعمال مدیریت در زمینه صدور مجوزهای بی رویه واحدهای مرغداری خبر داد و گفت اعمال برنامه‌ریزی مشخص برای میزان جوجه مصرفی برحسب واقعیت‌های آماری از سوی معاونت امور دام منجر به مدیریت تولید جوجه یکروزه و جلوگیری از صدور مجوزهای بی‌رویه واحدهای مرغداری شد.

وی در پایان تصریح کرد: اگر انجمن سراسری مرغداران گوشتی و اتحادیه جوجه یکروزه با معاونت امور دام همکاری مناسبی داشته باشند تا جوجه تولیدی براساس مجوزهای اتحادیه مرکزی و استانی صادر شود و در اختیار واحدهای مرغ گوشتی قرار گیرد در نهایت شاهد کاهش تنش‌های بازار مرغ و تخم مرغ، امنیت خاطر مصرف کنندگان و کمک به اقتصاد ملی خواهیم بود.

۱۳۹۷/۵/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...