به گزارش نما، سردار احمد نوریان معاون اجتماعی نیروی انتظامی در اولین روز از کارگاه تخصصی آموزشی کارشناسان دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری ها و مراکز مشاوره با اشاره به نقش اثرگذار مشاوران و مددکاران اجتماعی در پیشبرد اهداف معاونت اجتماعی، اظهار داشت: این کارگاه دو روزه و تخصصی در راستای ارتقاء سطح علمی و تخصصی مشاوران و مددکاران اجتماعی در حال برگزاری است.
وی افزود: فنون مشاوره، روانشناسی، روش و تکنیک های این حوزه باید بومی و منطبق با ارزش ها، باورها و فرهنگ هر جامعه ای باشد و امروزه علم روانشناسی جدید نیز بر این موضوع تأکید دارد.
معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: گروه های اثرگذار در جامعه با تعابیری چون قهرمانان زندگی، الگوهای تمام عیار و ... مطرح هستند که بیشترین تأثیر را در زندگی هر فردی دارند.
این مقام انتظامی اضافه کرد: اگر دوره های سنی را به کودکی اولیه، کودکی ثانویه، نوجوانی اولیه، نوجوانی ثانویه، جوانی، میانسالی، بزرگسالی و سالخوردگی تقسیم کنیم باید گفت الگوی تمام عیار کودکی اولیه؛ والدین هستند که به تعبیری خدای کودک محسوب می شوند و کودک در این دوره هر آنچه می آموزد از والدین است.
سردار نوریان خاطر نشان کرد: الگوی تمام عیار دوران کودکی ثانویه نیز آموزش ها و مربیان هستند؛ در این مرحله آموزه ها بسیار حائز اهمیت هستند و در واقع 4-3 سالگی اوج یادگیری هر کودکی است که موضوع نظم و انضباط پذیری عموما در این بازه سنی حساس اتفاق می افتد.
وی یادآور شد: بسیاری از آموزه هایی که هر فردی نیاز دارد باید در بازه سنی 4 – 3 سالگی به کودک آموزش داده شود و پلیس نیز می تواند برای آموزش نظم و انضباط اجتماعی در این دوره سنی معطوف ، متمرکز و بسیار تاثیر گذار باشد.
معاون اجتماعی ناجا خاطر نشان کرد: در دوره قبل که مسئولیت معاونت اجتماعی نیروی انتظامی را عهده دار بودم بر اقدامات پژوهشی و علمی تأکید داشتم به طوری که از هر کلانتری انتظار و مطالبه شد که یک برآورد اجتماعی از حوزه استحفاظی خود داشته باشد، چرا که معتقدم شناخت محیط در ارائه خدمات دهی بسیار موثر است.
وی افزود: مشاوران باید محیط شناسی خوبی داشته باشند، شاهدیم که در هر منطقه ای مردم با خرده فرهنگ های متفاوتی زندگی می کنند، بنابراین شناخت از محیط زندگی جامعه هدف می تواند در فرآیند مشاوره دهی به اتفاقات مثبتی منتج شود.
سردار نوریان ادامه داد: گروه همسالان الگوی دوره نوجوانی اولیه هستند و در واقع باید گفت در بازه زمانی 11 تا 15 سال بیشترین تأثیرپذیری از گروه سنی همسالان است.
وی یادآور شد: از 15 تا 20 سالگی دوره نوجوانی ثانویه است و بیشترین تأثیر را چهره های برجسته اجتماعی و برخی به تعبیر هنری سلبریتی ها و ... بر نوجوانان در این بازه سنی دارند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه موقعیت شناسی از مکان و زمان در ارائه مشاوره و مددکاری بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: امروز شرایط جامعه، پیچیده و حساس است و شناخت تغییرات اجتماعی در چنین شرایطی بسیار حائز اهمیت است.
معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: تغییرات اجتماعی یا منشأ داخلی دارند یا منشاء خارجی که به صورت برنامه ریزی شده یا نیمه برنامه ریزی شده اتفاق می افتند.
وی اضافه کرد: فرآیند اجتماعی شدن یا اجتماعی کردن افراد از پیش از تولد آغاز می شود و بیشترین جامعه پذیری درون خانواده است؛ چرا که توانمندی خانواده در اجتماعی کردن افراد غیرقابل انکار است.
سردار نوریان یادآور شد: فرآیند اجتماعی شدن از خانواده، مدرسه، مسجد، صحن اجتماع و ... باید به گونه ای باشد که وقتی افراد وارد جامعه می شوند رفتارهای قانونمند داشته باشند.
این مقام انتظامی تأکید کرد: کم کاری در حوزه اجتماعی کردن افراد، هزینه های سنگینی را برای حاکمیت و نظام در پی دارد.
معاون اجتماعی ناجا تأکید کرد: پلیس برای اینکه در شأن مردم انجام وظیفه کند به جد دنبال این است که تخصص، علم و مهارت خود را در هر حوزه ای ارتقاء دهد، قطعا در حوزه مشاوره و مددکاری نیز رویکرد پلیس تخصص گرایی است.
سردار نوریان اضافه کرد: در آستانه 40 سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی و در عین حال در مقطع حساسی هستیم و در تمام این سال ها همواره شاهد توطئه و شیطنتهایی از سوی دشمنان نظام و انقلاب اسلامی بوده ایم و امروز بار دیگر شاهد عهدشکنی مدعیان هستیم.
وی افزود: باید در ادامه راه روشنی که امام راحل و شهدا برایمان ترسیم کردند با قدرت، وحدت و ولایت پذیری محض حرکت کنیم.
معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه کشور ما جزء آزادترین کشورها در کل دنیا است، افزود: در هیچ کشوری این تعداد انتخابات در این سطوح مختلف از شورای محلی تا شورای نگهبان و ... دیده نمی شود و این مهم بیانگر آن است که کشور ما فراتر از دموکراسی اداره می شود اما تبلیغات عکس این موضوع است و عده ای به دنبال ترویج یأس و ناامیدی در جامعه هستند.
معاون اجتماعی ناجا تصریح کرد: امروز شاهد جنگ بزرگ اقتصادی، رسانه ای و ارزش ها هستیم و به نوعی تأثیرات و اثرات جنگ نرم در جامعه مشهود است و می طلبد در این بازه حساس بسیار هوشمند و هوشیار باشیم.
وی خاطر نشان کرد: هر چند در این شرایط حساس عده ای از داخل به دنبال سوء استفاده هستند و شاهد بودیم برخی هم خطاهایی داشته اند اما همگان واقفند هر فردی خطا ، خیانت، اختلاس و ... کرده البته مکافات عملش را در همین دنیا می بیند و به فرموده حضرت محمد مصطفی (ص) هر کس مال حرامی وارد زندگی خود کرده باشد به طور سختی از او بازپس گرفته می شود.
وی با تأکید بر اینکه هر کس به مال، ناموس مردم و ... ظلم و تعرضی کرده باشد حتما در این دنیا مکافات عمل خود را می بیند، افزود: در این برهه زمانی، بعضی ناخالصی ها در نظام مشخص شدند، اما باید بدانیم که در این شرایط سخت و پیچیده، ایمان ها به آزمایش گذاشته می شود.
سردار نوریان بیان کرد: انقلاب ما متصل به انقلاب حضرت مهدی (عج ) است و ان شاء الله توطئه دشمنان نظام و انقلاب اسلامی به خودشان باز می گردد.
وی خطاب به مشاوران و مددکاران اجتماعی کلانتری ها و مراکز مشاوره، گفت: شما در این دوره حساس و بازه زمانی نقش بسیار خطیری دارید و باید با صبوری و متانت هر مراجعه کننده ای را به آرامش دعوت کنید. شما که با مردم در ارتباط هستید و می دانید بنا به دلایلی در این روزها عصبانیت برخی بیشتر شده و ممکن است عده ای بر سر هر موضوع کوچکی نزاع داشته باشند با صبر و حوصله، گوش شنوا داشته باشید و مراجعه کنندگان را راهنمایی کنید و به نوعی توانمندی افراد را برای حل مسئله ارتقاء دهید.
سردار نوریان در پایان با بیان اینکه لازم می دانم از دست اندرکاران برگزاری این کارگاه دو روزه به ویژه دکتر حمیدی فر مدیر کل مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی ناجا تشکر کنم، گفت: امید است نتایج این نشست به پیشبرد مأموریت ها و کسب موفقیت های روزافزون منتج شود.
باید با قدرت، وحدت و ولایت پذیری محض حركت كنیم
سردار احمد نوریان گفت: در مقطع حساسی هستیم و بار دیگر شاهد عهدشكنی مدعیان؛ باید در ادامه راه روشنی كه امام راحل و شهدا برایمان ترسیم كردند با قدرت، وحدت و ولایت پذیری محض حركت كنیم.
۱۳۹۷/۵/۱۴