نسخه چاپی

انگلیس جمهوری كوچك موریس را تهدید كرد

انگلیس به تهدید یكی از متحدین آفریقایی نزدیك خود یعنی جمهوری موریس متهم شده است و علت این امر نیز مناقشه بر سر مالكیت مجمع‌الجزایر كوچك اما راهبردی «چائوس» است.

به گزارش نما، انگلیس به تهدید یکی از متحدین آفریقایی نزدیک خود یعنی جمهوری موریس متهم شده است و علت این امر نیز مناقشه بر سر مالکیت مجمع‌الجزایر کوچک اما راهبردی «چائوس» است که در قلب اقیانوس هند جای گرفته- جزیره‌ای که درحال حاضر میزبان پایگاه نظامی «دیه گو گارسیا» آمریکا است و با توجه به اهمیت روزافزون ایندوپاسیفیک در معادلات تجاری و همچنین تضمین امنیت انرژی جهان، از جایگاهی کلیدی برای بریتانیای پسابرگزیت برخوردار است.

اذعان «پراویند جاگنوس» نخست‌وزیری موریس به تهدید لفظی که از جانب انگلیس داشته است، گویای جدیت لندن در پیگیری راهبرد بریتانیای جهانی است که در آن تسلط بر دریا به‌ویژه در محدوده ایندوپاسیفیک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اگرچه جاگنوس به جزئیات این تهدید نپرداخت اما گزارش‌ها حاکی از آن است که بوریس جانسون وزیر خارجه سابق انگلیس شخصاً به وی تلفن زده تا از حق موریس برای مطالبه جزایر چائوس صرفنظر کند!

گفتنی است دیوان بین‌المللی دادگستری واقع در لاهه که از آن به دادگاه جهانی نیز یاد می‌شود؛ قرار است هفته آینده به شکایت موریس درخصوص باز پس گیری چائوس رسیدگی کند.

این درحالی است که جاگنوس می‌گوید انگلیس تهدید کرده که در صورت عدم امتناع از شکایت مطرح شده، لندن نیز در مقام مقابله‌ به‌ مثل، تجارت، سرمایه‌گذاری و حتی رابطه دوجانبه را به چالش خواهد کشید.

از سوی‌ دیگر، سخنگوی وزارت خارجه انگلیس می‌گوید کاربری دیوان بین‌المللی دادگستری برای چنین موضوعاتی نیست و به الگوی خطرناکی برای حل دیگر منازعات دوجانبه تبدیل می‌شود. این درحالی است که لندن حق حاکمیت جمهوری موریس بر جزایر چائوس را نیز به‌ رسمیت نمی‌شناسد.

حدود نیم قرن از تصاحب چائوس از سوی بریتانیا و واگذاری آن به آمریکا برای ساخت پایگاه نظامی می‌گذرد حال‌آنکه موریس که درحال رایزنی برای اعلام استقلال از بریتانیا بود، در همان مقطع زمانی نیز نسبت به این تصمیم اعتراض کرد.

انگلیس پیشتر گفته بود هرگاه جزایر چائوس کاربری نظامی نداشته باشند، آن را به جمهوری موریس بازخواهد گرداند! این درحالی است که سال گذشته، طرف شاکی عنان از کف داد و با جلب نظر مجمع عمومی سازمان ملل، موافقت برای پیگیری موضوع در دیوان بین‌المللی دادگستری را به دست آورد- اقدامی که به منزله شکست دیپلماتیک لندن بود و باب رفتار غیردیپلماتیک مبتنی بر تهدید را باز کرد.

۱۳۹۷/۶/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...