نسخه چاپی

تنظیم بازار گوشت در آستانه تاسوعا و عاشورا

قیمت گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو و گوساله با جهش ۱۵ درصدی مواجه شده و حتی از قیمت گوشت گوسفند هم بیشتر شده كه مغازه‌داران علت آن را كاهش واردات گوشت یخی می­‌دانند.

به گزارش نما، در این میان نایب رئیس اتاق اصناف ایران از "واردات گوشت برزیلی برای تنظیم بازار" خبر داده، این درحالی است که با تاسوعا و عاشورای حسینی و افزایش مصرف مصادف هستیم؛ لذا این تنظیم بازار، نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب است...

در ماه‌های اخیر بازار گوشت قرمز و گوشت مرغ با افزایش قیمت مواجه بوده است، در صورتیکه دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گوشت قرمز و همچنین برای خوراک دام و طیور تامین شده است؛ پس نباید بازار این محصولات پروتئینی با افزایش قیمت مواجه شود اما مشاهدات از بازار مصرف گویای این امر نیست.

در حال حاضر و هم‌زمان با ایام محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی که تقاضای مصرف برای تامین غذای مراسم عزاداری افزایش می‌یابد، روند افزایشی قیمت در بازار گوشت قرمز تندتر شده؛ به طوریکه حتی قیمت گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفندی افزایش بیشتری را تجربه کرده است و کیلویی ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان در مغازه­‌ها به فروش می‌رسد اما گوشت گوسفندی حدود ۶۰ هزار تومان قیمت دارد. که علت افزایش بیشتر قیمت گوشت گوساله، افزایش تقاضای آن در تکایا و هیات‌های عزاداری و همچنین کاهش واردات گوشت یخی است.

میزان افزایش قیمت گوشت قرمز طبق آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌­فروشی در تهران، در هفته منتهی به ۲۳ شهریور، نسبت به هفته گذشته ۷.۷ درصد، نسبت به ماه گذشته ۱۰.۴ درصد و نسبت به سال گذشته ۴۶.۸ درصد اعلام شده است.

طبق این آمار، گوشت گوساله نسبت به ماه گذشته ۱۴.۹ درصد و نسبت به هفته گذشته ۱۱.۳ درصد افزایش قیمت داشته و گوشت گوسفند نیز نسبت به ماه گذشته ۹.۱ و نسبت به هفته گذشته ۶.۷ درصد گرا­ن‌تر شده است.

امروز (سه‌شنبه) در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی، گوشت گوساله کیلویی ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی کیلویی ۶۰ هزار تومان به طور میانگین در مغازه‌های سطح شهر به فروش می­‌رسد. مغازه­‌داران علت این افزایش قیمت را کاهش عرضه گوشت یخ­‌زده در بازار می­‌دانند و می­‌گویند "برخی واردکنندگان، با استفاده از ارز دولتی که برای واردات گوشت منجمد به آن­ها اختصاص داده می­‌شود لوازم موبایل و کالاهای سودآور دیگر وارد کرده­‌اند. از سوی دیگر با توجه به اینکه رستوران­‌ها معمولا از گوشت یخی استفاده می­‌کنند، کاهش این محصول باعث افزایش قیمت آن شده است و همچنین رستوران­‌دارانی که گوشت یخی پیدا نمی­‌کنند مجبور به خرید گوشت گرم هستند، در نتیجه گوشت گرم نیز گران­‌تر شده است".

به گفته یکی دیگر از فروشندگان، بعضی افراد به دلیل افزایش قیمت دلار، دام زنده را قاچاق می­‌کنند تا در ازای فروش آن دلار دریافت کنند. در نتیجه کاهش عرضه و افزایش تقاضا در ماه محرم باعث افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو شده است.

در این باره محمود هاشمی - نایب رئیس اتاق اصناف ایران گفت­: به زودی گوشت برزیلی برای تنظیم بازار وارد می‌شود و قیمت­‌ها را متعادل خواهد کرد.

به گفته وی، در چند ماه اخیر قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان افزایش داشته است.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران، کاهش گوشت گرم به دلیل خشکسالی و افزایش قیمت نهاده­‌های تولید را از عوامل افزایش قیمت گوشت عنوان کرد.

هاشمی همچنین در پاسخ به اینکه چرا با وجود تخصیص ارز دولتی به خوراک دام، قیمت‌ها افزایش یافته است؟ اظهار کرد: نهاده­‌های تولید دیر به دست تولیدکنندگان رسیده است.

وی در پایان یادآور شد که در تامین گوشت مرغ مشکلی نداریم و قیمت کالاهای اساسی برای نذورات توسط سازمان صنعت، معدن تجارت کنترل می­‌شود.

دراین میان باید گفت که با توجه به اینکه در روزهای اوج تقاضا و مصرف کالاهای اساسی از جمله گوشت قرمز هستیم و این محصول مورد نیاز همه تکایا و هیات‌های عزاداری است، انتظار می‌رفت با توجه به تخصیص دلار دولتی برای واردات گوشت آماده مصرف و همچنین تخصیص ارز برای واردات خوراک دام و طیور، افزایش قیمت در بازار صورت نگیرد و به موقع واردات گوشت گوساله و گاو که پر مصرف‌ترین نوع گوشت مصرفی در این ایام است، انجام می‌شد اما شواهد بازار حاکی از کاهش عرضه گوشت‌های وارداتی است که افزایش تقاضا در این میان به افزایش قیمت آن دامن زده است. این درحالی است که تازه برای واردات گوشت قرار است اقدام شود و بازار را متعادل کنند که نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب است.

۱۳۹۷/۶/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...