نسخه چاپی

چهار عمل عید غدیر از زبان حجت الاسلام پناهیان

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، قربانی دادن را لازمه دینداری و وسیله ای برای حصول یقین از پذیرش آن نزد خداوند می داند.

به گزارش نما به نقل از رجانيوز، برنامه اين هفته عهد آدينه در فرخنده بامداد عید پاکی ها، "عيد قربان" در جوار شهداي مدفون در تپه نورالشهداء و با سخنراني حجت الاسلام پناهيان برگزار شد.

حجت الاسلام پناهيان در اين مراسم كه با اقامه نماز عيد به امامت وي همراه بود، عید قربان را معرف درست ترین تصور از دین دانست و آن را پس از پرداخت خمس و زکات و انفاق در راه خدا، لازمه دینداری و کسب یقین از پذیرش آن از سوی خداوند عنوان کرد و تمنا برای پذیرش قربانی را از لوازم آن برشمرده و گفت: اگر خدا قربانی ات را نپذیرفت اجازه داری از اول مسیر را بروی و گریه کنی بر اینکه چرا لیاقت نداشتم خدا قربانی مرا بپذیرد؛ تا پس از دینداری همان عبد باقی بمانی.

ایشان با اشاره به داستان حضرت ابراهیم(ع) در قربانی کردن حضرت اسماعیل(ع)، قربانی دادن را نشانه بندگی و عبودیت برشمرد و اظهار داشت: " بعضی ها در اثر عبادت احساس می کنند آنقدر با خدا پسر خاله شده اند كه می‌خواهند از خدا امضا بگیرند. این تصور از عبودیت و بندگی نزد کسانی است که خود را خیلی دست بالا فرض می کنند. اسلام دینی است که باید در آن قربانی داد. به همین جهت بندگان خیلی خوب خدا باید عزیز ترین کسانشان را برای خدا قربانی کنند."

پناهیان علت کشته شدن هابیل توسط قابیل را پذیرفته نشدن قربانی قابیل به درگاه خداوند عنوان کرد و افزود: "زشت ترین حسادتها، حسادت معنوی است. قابیل و قابیلیان انسانهای کافر لجوج نیستند بلکه عبادت کنندگانی هستند که عبادت برای آنها توقع برتر بودن ایجاد کرده و به این سبب به کسانی که از لحاظ معنوی برتر از آنها هستند حسادت می کنند." ایشان همچنین افزود: "امت پیامبر به علت آنکه سطح بالاتری دارد، باید ایمان مستحکم تری داشته باشد.

از امام صادق(ع) روایت است که در زمان ظهور حضرت حجت (عج)، عقل مردم بسیار رشد مي كند. در آخر الزمان ایمان تعبدی نیست و افراد با تکیه بر عقل دیندار هستند. به همین دلیل معجزات بر ایمانشان نمی افزاید. از طرف دیگر پذیرفته یا رد شدن قربانی را دیگر نمی توان با امثال صاعقه و .. فهمید. بنابراین مواظب حسادتهای معنوی باشیم."

پناهیان با تاکید بر اینکه نمی توان بدون قربانی دادن، دیندار بود؛ دعای عهد را شبیه به جریان عید غدیر دانست و فرازی از این دعا که در آن درخواست شهادت در رکاب امام زمان (عج) مطرح می شود را مرحله پس از قربانی دادن اعلام کرد و آن را قربانی شدن برای معبود و محبوب نام نهاد و اینچنین دعا کرد: "خداوندا! مرا جزو کسانی قرار بده که به سرعت می روند. زیرا آنها که در حرکت، کند روی می کنند از خاطره ائمه خارج می شوند. عبدی که برای مولایش قربانی ندهد، عبودیتش فایده ای ندارد." ایشان از واقعه کربلا و قربانی شدن عزیز ترین پسر رسول الله، حسین ابن علی(ع)، بعنوان ذبح عظیم یاد کرد و ثواب گریه بر ابا عبدالله الحسین را از ثواب قربانی کردن اسماعیل(ع) نزد خدا بیشتر دانست.

پناهیان با اشاره به اینکه پس از عید قربان به غدیر نزدیک می شویم به بیان چند نکته کلیدی در این باب پرداخت و افزود: "اول اینکه عید غدیر سه روز است نه یک روز، زیرا در واقعه غدیر خم سه روز طول کشید تا تمام مردم با علی ابن ابیطالب (ع) بیعت کنند. دوم اینکه در روز عید غدیر وام بدهید؛ علی ابن ابیطالب ضمانت کرده است هر کس برای خدا در روز غدیر وام دهد خداوند چندین برابر به او خواهد داد و سوم آنکه در روز عید غدیر بهترین لباس خود را بپوشید، عطر بزنید، به فرزندانتان هدیه دهید و بهترین غذای سال خود را بخورید. و چهارم اینکه امیرالمومنین علی(ع) ثواب اطعام یک نفر در شب عید غدیر را برابر با ثواب اطعام یک میلیون پیامبر دانسته؛ ثوابی که برای اطعام درهیچ زمان دیگری ذکر نشده است."

ایشان با طرح این پرسشها که چرا پیامبر(ص) خانه کعبه را رها می کرد و برای عبادت به کوه می‌رفت؟ و چرا قران مجید برای اولین بار در دل کوه بر قلب پیامبر نازل شده است ؟ به ارتباط کوهنوردی با قربانی کردن اشاره کرد و ادامه داد: "یکی از شعبات حب دنیا که جوانها به آن آلوده اند، حب الراحه است.

آن کسی که سختی کوه نوردی را به جان می خرد همان کسی است که اهل قربانی کردن است. ان شا الله که خداوند این کوهنوردی را بعنوان آمادگی برای ظهور بپذیرد."

در ابتدای این مراسم دعای عهد قرائت و در پایان نیز نماز باشکوه عید قربان به امامت حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در زیر بارش رحمت الهی در جوار مزار شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس اقامه شد.

۱۳۹۱/۸/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...