به گزارش نما، محمود رضا حقی فام در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر چند نیروگاه به دلیل کاهش نسبت به اوج مصرف تابستان خاموش هستند و برق تولید نمیکنند، گفت: میزان مصرف برق در هفته های اخیر به ۳۲ هزار تا ۳۴ هزار مگاوات رسیده بود، در حالی که در تابستان بالغ بر ۵۵ هزار مگاوات برق تولید میشد تا پاسخگوی مصرف باشد.
وی افزود: بنابراین اختلاف این آمارها نشان میدهد که در واقع نیروگاههایی که در حال حاضر تولید نمیکنند، البته این نیروگاههایی که تولید برق نمیکنند برنامه تعمیراتی در زمستان برای آنها فعال شده است.
حقی فام خاطر نشان کرد: تا زمانی که نیروگاه ها نیاز به تولید ندارند، تعمیرات دورهای میشوند تا برای تولید برق در فصل تابستان آماده شوند.
ختلاف اوج مصرف برق تابستان و زمستان باعث شده، این روزها ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خاموش باشند و اگر هزینه ساخت یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سه هزار میلیارد تومان باشد، این خاموشی، هزینه سرسام آوری به کشور تحمیل میکند.
اختلاف شدید نقطه اوج مصرف برق تابستان و زمستان باعث شده تا نیروگاههایی که با هزینههای بسیار بالایی (برای احداث یک نیروگاه یک هزار مگاواتی ۳ هزار میلیارد تومان نیاز است) احداث میشوند، در زمستان خاموش و بلا استفاده بمانند، به طوری که وقتی پیک مصرف برق در تابستان به یکباره به ۵۵ هزار مگاوات میرسد، تنها به فاصله دو ماه از گذشت پیک مصرف، به یکباره پیک به ۳۵ هزار مگاوات کاهش مییابد و این نشان میدهد که ظرفیت بسیاری از نیروگاههای موجود در فصل زمستان باید خاموش بماند.
آمارهای شرکت توانیر نشان میدهد که پیک مصرف برق در تابستان به بیش از ۵۵ هزار مگاوات هم رسید، اما در روزهای اخیر این عدد مصرف بین ۳۲ هزار تا ۳۴ هزار مگاوات در نوسان بود و این میزان مصرف نشان میدهد که حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه این روزها خاموش هستند.
حال این اختلاف شدید مصرف برق در تابستان و سایر ایام سال سبب افت شاخص «ضریب بار شبکۀ برق» و درنتیجه بروز مشکلات متعدد برای این صنعت میشود. در حالیکه بهبود این شاخص میتواند امنیت تولید برق را افزایش دهد.
اختلاف ۲۱ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به اینكه اختلاف مصرف با تولید برق در حال حاضر به ۲۱ هزار مگاوات رسیده است، گفت: برنامه تعمیرات نیروگاهی برای این اختلاف تولید آغاز شده است، تا بتوانیم در فصل تابستان آنها را آماده كنیم.
۱۳۹۷/۹/۱۷