نسخه چاپی

شعارهايي كه امكان تحقق ندارد

تندترین سخنرانی سوسیالیستی یك اوباما!

عکس خبري -تندترين سخنراني سوسياليستي يك اوباما!

برخلاف روایت های همیشگی آمریكایی از ساخته شدن این كشور توسط كمپانی ها و سرمایه داران بزرگ وی گفت: این كشور توسط كسانی ساخته شده هر روز صبح زود بیدار شده و در طول روز به سختی كار می كنند.

يازده روز بيشتر تا انتخابات آمريكا نمانده است. اين دقيقا فرازي است كه نقطه اوج سخنراني شب گذشته ميشله اوباما را در مدرسه راهنمايي اور در شهر لاس وگاس ايالت كاليفرنيا تشكيل مي داد. هرچند شعار نوشته شده بر روي تريبون و البته پلاكاردهاي در دست مردم تنها كلمه «فورواردForward» را نشان مي داد كه به معني دوباره به جلو فرستادن اوباماست.

اما صرف نظر از اين دو شعاري كه در ابتدا بيشتر جلب توجه مي نمود عمده محتواي سخنراني تندروانه ميشله اوباما يعني همسر رييس جمهور آمريكا را شعار هاي سوسياليستي در بر مي گرفت؛ كه اصولا امكان تحقق بعضي از آنها در آمريكا زير سوال است. نبايد از يادبرد كه آمريكا در عين اعلام آزادي هرگونه مذهب و عقيده در دهه هاي 50 تا 80 ميلادي تدريس كتب سوسياليستي را در دانشگاه ممنوع اعلام كرده بود و هنوز هم يافتن نسخه اي از آثار ماركس در اين كشور كاربسيار دشواري است به طوري كه شايد بتوان گفت سوسياليسم اگر تنها خط قرمز آمريكائيان در سالهاي گذشته نبوده باشد قطعا بزرگترين خط قرمز اين نظام سياسي است.
نظام سياسي اي كه مدعي ليبرال ترين فضاي سياسي و اقتصادي در جهان است. اما چه شده كه در چنين فضايي همسر اولين رييس جمهور سياهپوست آمريكا با شعار رفع محدوديت بيمه هاي درماني، عدم مصادره منازل مردم بخاطر تعئيق اقساط و دانشگاه رايگان براي همه مي گويد؟

آيا اقتصاد آمريكا به حدي از بحران رسيده است كه ديگر براي راي آوري بايد از آرمان آمريكايي ليبرال ترين اقتصاد جهان گذشت؟ آيا 200 سال ليبراليسم اقتصادي در آمريكا پاسخ منفي داده و يا اينها همه يك حربه تبليغاتي حزب دموكرات براي بازآرايي توان سياسي خود و خروج موقت اقتصاد كشور از شرايط موجود است .

البته نبايد از ياد برد كه نهضت اشغال وال استريت كه دقيقا در يك سال قبل كليد خورد به طور رسمي يك به پاخيزي اجتماعي كامل در آمريكا عليه سرمايه داري و ليبراليسم اقتصادي بود و بديهي است كه در جامعه اي با چنين تجربه اي استفاده يك كانديدا از شعارهاي سوسياليستي بي منطق نخواهد بود.

ميشله اوباما در حالي كه از آشنايي كامل همسرش با رويايي آمريكايي سخن مي راند به صراحت رويا هاي اقتصادي اروپاي شرقي را مطرح ساخته و شرايط اقتصادي موجود آمريكا را به شدت زير سوال مي برد وي در بخشي از سخنانش اين گونه گفت: ما به آمريكايي اعتقاد داريم كه در آن وقتي كسي شغلش را از دست مي دهد در قبال آن كسي خانه اش را از دست ندهد. ما به آمريكايي اعتقاد داريم كه وقتي والدين فرزندي درآمد زياد ندارند او از مدرسه مناسب محروم نشود. ما به آمريكايي اعتقاد داريم كه وقتي كسي بيمار مي شود كسي زير فشار مالي قرار نگيرد. و كسي به خاطر پايان اعتبار مالي (پرداخت شده) در حق بيمه اشت از دريافت خدمات درماني محروم نگردد.

ميشله اوباما همچنين ريشه هاي بحران اقتصادي را به دولت وقبل نسبت داده و با ناكافي دانستن چهارسال براي حل يك بحران اقتصادي گفت: اوباما اقتصادي را تحويل گرفت كه ماهانه 5000 شغل از دست مي داد و ما تلاش براي خروج كشور از بحران را از درون اين چاله آغاز كرديم.

برخلاف روايت هاي هميشگي آمريكايي از ساخته شدن اين كشور توسط كمپاني ها و سرمايه داران بزرگ وي گفت: اين كشور توسط كساني ساخته شده هر روز صبح زود بيدار شده و در طول روز به سختي كار مي كنند. البته خانم اوباما حتي در افراطي ترين نطق اقتصادي سياسي خود با هوشمندي از بكار بردن اصطلاح طبقه كارگر خودداري كرد و به جاي آن از عبارت بالا استفاده نمود كه خود نشان دهنده اوج واكنش منفي مطبوعات آمريكا به مولفه هاي گفتاري سوسياليسم است.

ساير محور هاي مورد تاكيد ميشله اوباما در اين سخنراني پرهياجان كه با استقبال شديد مخاطبين مواجه گرديد عبارت بودند از: سلامتي و خدمات درماني فراگير، آموزش، حقوق زنان، كاهش ماليات مشاغل خرد، پايان دادن اوباما به جنگ عراق، پايان دادن وي به ماجراي بن لادن

خانم اوباما در پايان از حاضران خواست كه براي يازده روز پاياني مانده به انتخابات سياست تبليغات زباين و سينه به سينه را در پيش بگيرند!
منبع:روزنامه شما

۱۳۹۱/۸/۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...