نسخه چاپی

اروپا به ایران: نمی‌توانیم برنامه موشكی‌تان را تحمل كنیم

خبرگزاری رویترز در تحلیلی نوشته كشورهای اروپایی در مسئله ایران به سمت رئیس‌جمهور آمریكا متمایل شده‌اند.

به گزارش نما، انگلیسی جزئیات تازه‌ای از دیداری که حدود ۱۰ روز پیش در تهران میان نمایندگان اروپایی و ایران برگزار شده ارائه کرده و با توجه به قصد این کشورها برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نوشته مواضع آنها به سمت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا متمایل شده است.

خبرگزاری رویترز نوشته در دیداری که ۸ ژانویه (۱۸ دی‌ماه) میان مقام‌های ایران و نمایندگان کشورهای اروپایی انجام شده نمایندگان طرف ایران ناگهان از جا برخاسته‌اند، از جلسه بیرون رفته‌اند و در را بسته‌اند.

این جلسه ۱۰ روز پیش در ساختمان وزارت خارجه ایران، میان دیپلمات‌های فرانسه، انگلیس، آلمان، دانمارک، هلند و بلژیک انجام شد. در این جلسه قرار بود نمایندگان دو طرف درباره ادعاهای مطرح‌شده توسط دانمارک علیه ایران بحث و تبادل نظر کنند.

پلیس دانمارک آبان‌ماه سال جاری بدون ارائه هیچ مستنداتی عوامل منتسب به ایران را به حمله به یک فرد در خاک این کشور متهم کرد. ایران قویاً این ادعا را تکذیب کرده است.

خبرگزاری رویترز، امروز جمعه به نقل از چهار دیپلمات گزارش داده دیپلمات‌های کشورهای اروپایی در جلسه ۸ ژانویه با بیان اینکه اروپا دیگر نمی‌تواند آزمایش‌های موشکی ایران و اقدامات این کشور برای ترور برخی افراد در خاک اروپا را تحمل کند باعث عصبانیت مقام‌های ایران شدند.

یکی از دیپلمات‌ها گفت: «اتفاقات زیادی افتاد، آنها خوششان نیامد، ولی ما احساس کردیم که لازم است نگرانی‌های جدی‌مان را انتقال دهیم. این نشان می‌دهد که رابطه‌مان دارد پرتنش‌تر می‌شود.»

یک مقام ایرانی از اظهارنظر درباره این جلسه خودداری کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشته یک روز بعد از این دیدار، اتحادیه اروپا اولین دور از تحریم‌های خود را بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای برجام، علیه ایران اعمال کرد.

دیپلمات‌ها می‌گویند کشورهای کوچکتر با دیدگاه‌های فرانسه و انگلیس برای اتخاذ مواضع سختگیرانه‌تر و اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران همراه شده‌اند. سه دیپلمات می‌گویند این تحریم‌ها می‌توانند مصادره دارایی‌ها و در نظر گرفتن منع سفر برای مقام‌های ایرانی دخیل در برنامه موشکی را شامل شوند.

رویترز نوشته رویکرد جدید اروپا را به سمت مواضع «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا که خواستار منزوی کردن ایران و اعمال تحریم‌های سخت علیه این کشور نزدیک می‌کند.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته که اکنون «اجماع فزاینده‌ای» درباره مجموعه تهدیدهای ایران وجود دارد.

کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

اتحادیه اروپا همچنین علی‌رغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام با سایر ادعاهای این کشور در زمینه‌ فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران همسو شده است.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

دولت ترامپ، در این بسته تحریم‌ها از تلاش‌های اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد.

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌اند.

۱۳۹۷/۱۰/۲۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...