نسخه چاپی

ادغام بانك‌ها تورم را افزایش می‌دهد؟

ادغام بانك‌های وابسته به نیروهای مسلح در حالی كلید خورده و مسئولان بانك مركزی آن را طرحی تاریخی می‌دانند كه آماری از میزان بدهی یا ناترازی این بانك‌ها و احتمال چاپ پول و افزایش نقدینگی توسط نهادهای تصمیم‌ساز اعلام نشده است.

به گزارش نما، نخستین زمزمه‌های ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح از سال گذشته شنیده شد و این طرح در سال جاری رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت و در نهایت ادغام این چهار بانک قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و انصار و همچنین مؤسسه اعتباری کوثر در بانک سپه در ماه پایانی سال جای کلید خورد.

ادغام بانک‌ها می‌تواند به کاهش مشکلات آن‌ها کمک کند، اما در صورتی که این کار درست انجام شود. در غیر این صورت مشکلات آن‌ها را دو چندان و مردم را نیز با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.

یکی از موارد قابل توجه در ادغام این بانک‌ها ناترازی آن‌هاست که برخی کارشناسان نسبت به ناترازی این بانک‌های ادغام شده نگرانند و می‌گویند که ممکن است این ناترازی سبب افزایش مشکلات آن‌ها شود.

عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی روز گذشته در همایش تبیین سیاست‌ها و فرآیندهای اجرایی طرح ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح، تاکید کرد که بانک سپه با ادغام پنج بانک و مؤسسه اعتباری، بانکی قوی و ارائه دهنده خدمات بهتر در عرصه نظام بانکی خواهد بود.

وی با تبیین شرایط کشور و اشاره به اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه، موضوع ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح را امری حساس و ویژه خوانده و اظهار کرده که به‌رغم فشار دشمنان در همه زمینه‌ها به ویژه در جنگ اقتصادی تصمیمی خوب و تاریخی در جهت ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح گرفته شده است.

به گفته همتی، انجام این طرح با حجم عملیات و نیروی انسانی این شش بانک و با در اختیار داشتن ۱۸ درصد از منابع نظام بانکی قطعاً کاری بزرگ و ماندگار در تاریخ نظام بانکی خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین از نهایی شدن طرح ادغام بعد از چهار ماه خبر داده و گفته که پس از چهار ماه، ادغام نهایی می‌شود و شاهد تشکیل بانک سپه جدید با قدرت و توانایی بیشتری خواهیم بود.

همتی با اشاره به ظرفیت‌های بانک سپه و سایر بانک‌های ادغامی، از همه دست‌اندرکاران این طرح خواست با استفاده از ظرفیت بانک‌های ادغامی در جهت پیشبرد هر چه بهتر این طرح اقدام کنند.

وی دلیل انتخاب بانک سپه به عنوان راهبر طرح ادغام را قدمت و توانایی مالی و فنی این بانک برشمرد و تصریح کرد که بانک سپه از نظر مالی، بنیه قوی و قابل توجهی دارد که اطمینان خاطر خوبی برای بانک مرکزی در زمینه ادغام ایجاد کرده است.

همتی ضمن اینکه از هیأت مدیره و مدیران عامل بانک‌های ادغامی خواست به سرعت مجامع خود را برگزار کنند، تاکید کرد که حفظ حقوق مشتریان و شهروندان بانک‌های ادغامی باید در اولویت بانک سپه و بانک‌های ادغام شونده قرار داشته باشد.

رئیس‌کل بانک مرکزی به کارکنان بانک‌های ادغامی اطمینان داد که در بانک سپه نوین فضای خدمت برای همه وجود دارد و کارکنان نباید از این بابت دغدغه‌ای داشته باشند و خاطر نشان کرد که بانک مرکزی همچون گذشته حامی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری است و در این طرح نیز با تمام توان وارد شده است.

با این حال در صورتی که ناترازی این بانک‌ها بالا باشد و بدهی‌های زیادی متوجه آن‌ها باشد، حتی ادغام هم مشکل آن‌ها را حل نمی‌کند و تنها بر مشکلات اضافه خواهد کرد.

پدرام سلطانی - نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران - درباره طرح ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه با انتشار توییتی نوشت که «ادغام بانک‌های نظامی در بانک سپه یعنی انتقال چند ۱۰ هزار میلیارد تومان ناترازی(بخوانید کسری) این بانک‌ها به دولت. یک بار دیگر قرار است خزانه دولت و چاپ‌خانه بانک مرکزی در خدمت سومدیریت چند بانک قرار گیرد و ٨١ میلیون ایرانی سهم‌شان را از طریق تورم پرداخت کنند.»

آنطور که وی تحلیل کرده بانک مرکزی برای جبران بدهی‌های این بانک‌ها نیاز با چاپ پول جدید دارد که این موضوع نقدینگی و تورم را افزایش خواهد داد و به عبارت دیگر هزینه سوءمدیریت بانک‌ها را مردم باید از طریق افزایش تورم پرداخت کنند.

این در حالی است که رئیس‌کل بانک مرکزی درباره ناترازی این بانک‌ها گفته که شرایط همه این بانک‌ها یکسان نیست؛ برخی ناترازی بالایی دارند اما در مقابل اوضاع مالی برخی از این بانک‌ها خوب است.

با این حال تاکنون رقمی مبنی بر میزان ناترازی و بدهی‌های این بانک‌ها اعلام نشده تا مشخص شود مشکلات این بانک‌ها قرار است از طریق ادغام حل شود یا جیب مردم؟

۱۳۹۷/۱۲/۱۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...